Естествен източник на Омега-3 мастни киселини

 • Най-бързо усвояване на Омега-3 мастни киселини
 • Най-концентрирано Омега-3, без киселини в стомаха
 • Ключова роля за правилната структурата и функция на мозъка
 • Насърчава здравето на сърцето и кръвоносните съдове
 • Здравословния отговор срещу всяко възпаление
 • Важна роля за облекчаване на ПМС при жените
 • Поддържа здравето на костите и ставите

 

 • Масло от Крил, Bioherba, 500 мг, 50 софтгел капс.

  Масло от Крил, Bioherba, 500 мг, 50 софтгел капс.

  Цена:

  Редовна цена: 37,00 лв.

  Промо цена 33,30 лв.

  -10%

  Не е в наличност

 • Какво представлява Krill Oil?

  крилКрил (от есперанто се превежда Прекрасният Крил) е скаридоподобен, ракообразен зоопланктон. Крил произхожда от вида Euphausia SUPERBA, част от антарктическия крил, богат на омега-3 мастни киселини.

  Водораслите, които са основен източник на препитание на крила са силен източник на омега-3 мастни киселини, както и на антиоксиданта – астаксантин (астаксантинът е каротеноид, принадлежащ към по-големия клас фитопигменти, известни като терпени).

  Superba ™ Krill се извлича изключително от Euphausia SUPERBA, част от видовете на антарктически крил, богати на омега-3 мастни киселини EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина). Разновидността на ракообразния зоопланктон крил плува на огромни рояци в антарктическите води и се храни с микроскопични водорасли. Той представлява основен компонент на хранителната верига в Антарктика, служи като източник на храна за различни антарктически морски животни, включително китове, тюлени и пингвини.

  Superba ™ Krill има отличителен червен цвят и по-важното, действа като естествен консервант. Superba ™ крил омега-3 мастни киселини са най-добре признати от тялото, тъй като те са свързани с фосфолипиди, което позволява за по-доброто усвояване в клетките. Свързвайки се с тези фосфолипиди, Superba ™ крил осигурява доставката на основните мастни киселини до различни части на човешкото тяло, като например, мозъка, сърцето и ставите.

  Как действа маслото от крил?

  Омега-3 мастните киселини от Крил си проправят път в клетъчните мембрани по-ефективно. Krill омега-3 се транспортират и интегрират в клетъчните мембрани по-бързо и по-ефективно, като това се длъжни на фосфолипидите (вид липиди, характеризиращи се с наличие на фосфорна киселина в структурата си. Фосфолипидите съдържат в молекулата си: аминокиселини, нуклеотиди, мастни киселини, монозахариди). Като част от клетъчните мембрани, омега-3 мастни киселини EPA и DHA имат способността да влияят върху плавността на мембраните, сигналните процеси и метаболитните параметри в клетката. С други думи, чрез омега-3  клетките стават по-гъвкави и започват да функционират по-добре.

  Какво прави маслото от крил уникално?

  Основните мастни киселини в Superba ™ са по-концентрирани. Първото и най-забележимо предимство е по-малкото хапче. Второто предимство е липсата на киселини при прием, защото крил омега-3 мастни киселини се смесват със съдържанието на стомаха, като се избягва оригване и други неприятни проблеми свързани с храносмилането.

  Уникални са, тъй като съдържат фосфолипиди и астаксантин, което ги прави по-био-ефективни и стабилни. Superba ™ Krill също се откроява в света на омега-3 мастни киселини, защото те са с произход от чиста околна среда.

   

  фосфолипиди и астаксантин

   

  Как влияе маслото от крил върху здравето?

  Тялото работи по-добре със маслото от крил Омега-3 мастни киселини. Маслото от Крил се отнася до много здравни области, като например: здравето на сърцето, общото здраве, здравето на мозъка, здравето на ставите и възпаления. Тялотото на жените по-добре използва крил омега-3 мастните киселини, защото съдържа фосфолипиди, които са уникални сред морските видове. В проучванията на Superba ™ крил е доказано, че увеличава Омега-3 индекса по-бързо и по-ефективно в сравнение с други морски източници.

  Здраве на мозъка:

  Фосфолипидните омега-3 мастни киселини играят ключова роля за правилната структурата и функция на мозъчните мембрани на клетките.

  Здраве за сърцето:

  Изследователите са установили връзка между концентрацията на омега-3 мастни киселини в тъканите, кръвта и червените кръвни клетки и общото здравословно състояние на сърдечно-съдовата система. Омега-3 мастни киселини предоставят признати ползи за насърчаване на здравето на сърцето и кръвоносните съдове. На субклетъчно ниво, фосфолипидните омега-3 мастни киселини, включени в клетъчните мембрани, променят мембранни свойства, насърчават здравословния отговор срещу възпаленията и се включват в модулирането на ензимите, участващи в клетъчни сигнални пътища, променяйки генната експресия.

  Здраве за Възпалителните процеси:

  Много хора живеят в състояние на хронично възпаление, което може да повиши риска от много заболявания. Омега-3 мастни киселини възвръщат равновесието в тялото. Друг положителен ефект на омега-3 мастни киселини е, че те поддържат здравословния отговор срещу възпалението. Засиленото включване на омега-3 мастни киселини в клетъчните мембрани увеличава производството на омега-3, които противодействат срещу възпалителните медиатори.

  Женско здраве:

  Омега-3 мастни киселини играят важна роля в живота на жените от раждането до зряла възраст. Изследвани са многобройни ползи за здравето, включително пренатални, ПМС и критическа възраст. Жените могат да разчитат на фосфолипид крил омега-3 мастни киселини.

  крил ойлПМС

  (предменструален синдром) се характеризира с набор от хормонални промени, които предизвикват нарушители симптоми при значителен брой жени в продължение на две седмици преди менструация. Тестовете проведени с използване на крил омега-3 добавки показват, че фосфолипидните молекули играят важна роля в мембраната течливост, които могат да бъдат най-важната активност в лечението на емоционални симптоми. След периода на прием от 3 месеца, наблюдаваните жени забелязват значително подобрение във физическите и емоционалните симптоми на предменструален синдром, дължащи се на консумацията на крил омега-3 мастни киселини.

  Здраве на ставите:

  Поддържането здравето на костите и ставите е важно във всяка възраст, но най-вече с напредването на годините, когато здравето на костите се влошава и ставите се износват. Омега-3 мастни киселини са показали, че играят важна роля в насърчаването на здравината на костите и мобилността. Омега-3 също така имат възможност да подкрепят ставния хрущял и да модулират определени химични реакции, които водят до съвместен комфорт.

  Безопасността на маслото от Крил

  Въпреки това, хората, които имат  алергия към ракообразни (например, скариди, раци, омари и т.н.) не трябва да използват крил продукти. За момента не са известни нива на токсичност за маслото крил. Антарктическият крил живее в естествено чиста среда, лишена от замърсяване, така че има значително по-малък риск от тежки метални замърсяване. Superba ™ Крил беше подложен на дълги ин витро и ин виво изследвания, чрез които се потвърди неговата безопасност и липсата на токсичност.

  Защо маслото от крил е по-добро от рибеното масло?

  Маслото от крил е много силно концентрирано масло, получено от различни видове морски ракообразни, характерни за Антарктика: Антарктически крил.

  То е много по-добра алтернатива на рибеното масло, благотворно за здравето на сърцето, мозъка, черния дроб, ставите и дори холестерола.

  Маслото от крил по какво се различава от рибеното масло

  В продължение на два века маслото от крил е било предмет на изследване и се счита за по-добро от рибеното масло поради следните причини:

  Маслото от крил е най-голямата биомаса в света и маслото, получено от тези подобни на скариди същества е чисто и концентрирано. Рибеното масло обикновено се приготвя от големи морски риби, които могат да бъдат замърсени с живак и други токсини, като този фактор не се отнася за крил поради неговото местоположение.

  Маслото от крил се абсорбира по-бързо в кръвта в сравнение с рибеното масло. Ето защо, няма да получите рибен вкус, когато приемате хранителна добавка.

  И накрая, маслото от крил съдържа естествен антиоксидант астаксантин, който има много ползи за тялото.