Сърдечна невроза лечение

Сърдечната невроза представлява състояние, при което не се откриват физически увреждания на сърцето, а са налице оплаквания от страна на пациента. Причина за сърдечна невроза са всички фактори, които предизвикват и общата невроза. Най-голяма честота на случаи на това заболяване се наблюдава през пубертета, климакса, бременността, при болести на хипофизата и щитовидната жлеза. Предразполагащи фактори са и тютюнопушене, злоупотреба с алкохол и медикаменти, интоксикация, недохранване, умствена преумора. Билките, които могат да помогнат при тази диагноза, са дилянка, мента, глог, маточина и мащерка.

 • Чай Сърдечен - с 14 билки, при високо кръвно и холестерол, насипен
 • Тинктура Сърце - при хипертония, Bioherba, 100 мл

  Тинктура Сърце - при хипертония, Bioherba, 100 мл

  Цена: 8,80 лв.

 • Ето няколко изпитани билкови рецепти, някоя от които можете да изберете за лечение на невроза:


  100 г цвят с лист от глог 30 г дилянка 40 г мента Залива се 1 с. л. от сместа с 250 мл вря-ла вода. Кисне 1 час и се прецежда. Пие се 3 пъти на ден по 1 кафена чашка преди ядене.


  500 г мед500 г настъргани лимони с кората200 г бадемови ядкиВзема се по 1 супена лъжица от полу-чената смес 3 пъти на ден.


  30 г дилянка 30 г глог 30 г маточина 30 г мащеркаБилките се смесват и 1 с. л. от тях се залива с 500 мл вряща вода. Кисне 1 час и се прецежда. Пие се по 1 в. ч. 4 пъти на ден пред ядене