Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Искате положителна енергия? Отглеждайте билки вкъщи!


Искате положителна енергия? 

Отглеждайте зелени приятели – билки в саксия.

Как билките неутрализират негативните енергии.
 

билки в саксияОтглеждането на билки, като босилек, здравец, мента, мащерка, роза и други в домашни условия, не служат само за красота и за пресни подправки към ястията, които приготвяме. Те лекуват душата и тялото, пречистват въздуха, предпазват от негативна енергия.

Ако се отнасяме към нашите зелени приятели с грижа и любов, те ще ни отвърнат със същото.

Стайните билки са нашите  чисти бели дробове, защото те  пречистват въздуха в домовете ни,  убивайки  бактериите.

Билките отглеждани в домашни условия имат уникалната способност да трансформират негативната енергия в положителна, премахвайки раздразненията и умората. Те хармонизират аурата. Това се дължи на ароматите /флавоноидите/, които отделят, а също така на специфичната енергия, която всяка билка има. Съзерцанието на красотатаим, също създава усещане за баланс и хармония. 
 

Нека разгледаме как въздействат някои от най-популярните билки.

 

 

Босилек* Босилекът създава оптимистичен възглед за живота.

На енергийно ниво босилекът е универсален инструмент за решаване на вашите проблеми. Това растение има много магически свойства. В България се използва в църковните богослужения, а в Индия се счита за свещен и се почита наравно с лотоса. Босилекът предпазва къщата от негативни вибрациии е благоприятно да се отглежда във всеки дом.

Особено важно е присъствието на босилек в домовете на хора, които живеят в близост до геопатогенните зони: в близост до болници, гробища, машини, съоръжения с високо напрежение, морга и т.н. (това са местата, в които се натрупва голямо количество отрицателна енергия).

Например, в центъра на града потокът от хора е постоянен и всеки има свои собствени мисли и емоции (повечето хора бързат, раздразнени са, ядосват се и т.н.) и всички тези емоции се обединяват  и образуват мощен отрицателен енергиен поток. Поради тази причина хората, живеещи в центъра е добре да отглеждат босилек в домовете си. В Гърция и Турция, на входа на много къщи и апартаменти има саксия с босилек, за да не влизат негативни енергии в дома.

Това растение е в състояние да превърне емоции като гняв, ярост, негодувание в позитивна енергия. За да се предпазят от въздействието на негативната енергия просто сложете босилека на прозореца. Босилекът може да бъде поставен в апартамента и превантивно. Той е много полезен за хората, които водят духовен живот, тъй като позволява разширяване на ума и човек получава по-дълбоко разбиране на духовността, без да се ограничава от обхвата на разбирането на духовни училища и организации. Размишлявайки близо до това растение, вие ще получите по-добри идеи, бистрота на ума. Препоръчва се да се отглежда босилек до домашния ви олтар или икона, в помещението, в което се молите или медитирате.

Босилекът има благоприятно въздействие и върху сексуалния живот. Благодарение на това растение нормалния полов акт става обединение на тялото и душата. Просто го сложете в спалнята.  И най-важната характеристика е неговата способност да съчетава енергията на всички ваши растения. Босилекът е в състояние да балансира тези енергии, като ги принуждава да работят за вашето благополучие. За босилека и неговите свойства може да се пише безкрайно, така че просто посадете си босилек в къщи и сами открийте силата на положителната му енергия.

 

Здравецът*Здравецът е много полезен за отглеждане от хора със заболявания на нервната система, склонни към депресия.

Здравецът и Индришето са от едно семейство. И двете растения имат способността да излъчват от листата си ароматни флавоноиди, които напълно неутрализират вируси и бактерии във въздуха. Добре е като минете покрай растението, да го погалите с ръка, така то отделя повече аромат във въздуха. Ванга казва, че във всяка къща трябва да има индрише или здравец. Растението е благоприятно, както за превенция на вирусни заболявания, така и при вече налични такива. Енергията на здравеца хармонизира и стабилизира атмосфера в къщата. Това растение е полезно за хора, страдащи от неврастения, безсъние, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и заболявания на стомашно-чревния тракт. Особено благоприятен ефект има енергията на здравеца върху пациенти с хроничен гастрит с повишена киселинност. Билката подобрява състоянието на тези, които имат болен черен дроб или жлъчен мехур. Здравецът неутрализира раздразнителността и стабилизира нарушеното биополе.

Мента

* Мента
та помага за облекчаване на умора, раздразнение и агресия.

Ментата със свежия и силен мирис, успокоява и стимулира нервната система, помага за облекчаване на дразнене, умора, агресивност. Миризмата на растението помага за концентрацията, поради тази причина американски психолози препоръчват на всички, които прекарват много време в работа с компютър, да сложат в непосредствена близост до него по една саксия с мента.

 

 

Мащерка* Мащерката отслабва енергията на гнева и е  добре да се гледа от сприхави хора у дома. Неутрализира завистта.

Има няколко теории за произхода на името на мащерката. Според една от теориите мащерката получава името си от гръцката дума "thymos", което в превод означава "дишане, живот на духа", или от thyo  "жертва" , "thymos "сила, смелост."

Сведения за отглеждане на мащерка датират от 3000 години преди Христа. Много векове това растение е символ на смелост. Шумерите я използват като антисептично средство. Ценена е и като подправка. Древните египетяни използвали мащерката като част от мумифициращите средства. В древна Гърция, мащерката се изгаряла на олтарите на храмовете и е била използвана вместо тамян. Древногръцките войници и римски легионери правели вани с мащерка или я използвали по време на масаж, като се е смятало, че това им дава смелост и облекчава депресията.

За  мащерката пишат още Теофраст, Диоскорид, Плиний Стари и Авицена.

В Русия мащерката е посветена на Божията майка, поради тази причина едно от имената й е богородична трева и  често се използва вместо благоуханния тамян.

В църковната практика една от съставките на мирото е мащерката.  

Според гръцката легенда мащерката е родена от горчивите сълзи на Елена от Троя. В Библейската легенда се разказва, че Дева Мария ражда Исус върху ароматно сено от диви билки, сред които била и мащерката.

Отглеждането на мащерка в благоприятства спокойния сън, умствената сила, активност на тялото, пречистване на енергийното и физическото тяло, чуствата на любов и смелост. Мащерката се смята за талисман срещу зли сили и отрицателни енергии. Тя прочиства  и дезинфекцира помещенията. Ако отлгеждате мащерка или често я използвате, като подправка в храната, то  тя със сигурност ще вдъхнови смелостта във вас.  В стара ирландска легенда се разказва, че ако измиете очите си с роса, събрана от листата на мащерка призори в първия ден на май (след Валпургиева нощ ), след това можете да видите феи.


Роза
*
Розата подобрява настроението и балансира енергиите.

Розата - Кралицата на цветята, растяща в Божията градина. Нейната енергия е с на най-висока вибрационна честота. Ето защо, тя винаги идва на помощ на човек и му дарява радост и нежност. Розата е символ на хармония. Розата, като енергия въздейства върху  страха и тревогата и неутрализира тези енергии, тъй като притежава: сила, нежност, красота и мистерия. Най-мощният ефект върху физическото ни състояние оказва ароматът й. Цветовете на розата също влияят благоприятно върху сетивата ни със своята съвършена красота.


Според Aюрведа, розата е едно от малкото растения, на което е присъща енергията благост. А тази енергия балансира и хармонизира душите или енергиите в човешкото тяло. Поради тази причина ароматните сортове Роза се препоръчват за отглеждане в апартамент, в градина. Розовото масло е най-ценното и благоприятно от етеричните масла, дава жизненост и младост на женската кожа, свива и стяга кожата, по естествен начин, изтласква подкожните мазнини. А ароматът й при прилагането направо възражда енергиийното и физическото тяло.


 

Кога билките могат да навредятКога билките могат да навредят?

Когато се опитвате да превърнете къщата в оранжерия:
излишните миризми дори и ароматните, влияят лошо върху психиката и здравето. Освен това, когато растенията не разполагат с достатъчно енергия, те се "хранят" от собствениците. Също така не е благоприятно във апартамента или къщата да се отглеждат отровни растения. Например, езотерично се вярва,  че бръшлянът  е женско растение и се грижи за хората в къщата, но е добре да се отглежда в градина или двор.

Направете правилния избор. Има много начини да изберете билката и растението за вашия дом.      

Известен американски автор в книгата си "Самолечебник на XXI век" пише, че различните цветове от растенията могат да лекуват различни болестни състояния. Например различни нюанси на сините цветя успокояват (като синята жлъчка). Червеното, оранжевото, жълтото стимулират повишаването на концентрацията на ума и ефективността ни. Жълтото облекчава напрежението в очите.

Лилавите цветове (ако гледате лавандула) подобряват  регенеративните процеси в организма: ако се вгледате в тях, можете да излекувате раните си по-бързо. Зеленият цвят също е много важен особено в съчетания: лилаво-зелените, синьо-лилавите и сиво-тъмните листа, светло и тъмно зелените листа действат успокояващо.

Истинските фенове, които отглеждат цветя като хоби твърдят, че цветята реагират на думи, глас и дори мисъл.

На доброто отношение към тях, те отговарят с добро – растат пищни, цъфтят и отдават своята позитивна и пречистваща енергия на своите стопани. 

 

 


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах