ХОМЕОПАТИЯТА И ХОМЕОПАТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА

Хомеопатични лекарстваХомеопатията (от гръцки - хомeос /подобен/ и патос /болест/) е метод от алтернативната медицина. В основата му е използването като лекарство на силно разредена форма на вещество, причиняващо симптомите на съответната болест. Хомеопатичните лекарства са направени от минимални дози от едно единствено вещество, което се разрежда във вода, като едновременно с това се потенцира стотици пъти. Предполагаемите химични свойства на вода, в която в миналото е било разтворено дадено вещество, се приписват на енергийната памет на водата. Основните вещества, от които се приготвят хомеопатични разтвори - около 200 на брой, са описани в Материя медика.

Какво представлява Хомеопатията?

Хомеопатията е ефикасна научна система за лечение, която се основава на естествените тенденции на тялото да се самоизлекува. Тя приема, че всички симптоми в състояние на болест са израз на дисхармония на целия организъм. Трябва да се лекува не болестта сама по себе си, а болния човек във всички негови аспекти - психика, емоции и физическо тяло.

Хомеопатията съществува повече от 200 години. Тя почива на същите физически закони и

биологични принципи, на които се основават другите явления в природата и света около нас.

Ако за пръв път се срещате с хомеопатията, някои от тези закони може би не са Ви познати.

Основният принцип на хомеопатията се нарича Закон на подобието - "Similia similibus curentur" или "Подобното се лекува с подобно". На практика той означава следното: когато здрав човек приеме дадено вещество той може да получи определени симптоми. Един болен човек, страдащ от същите тези симптоми, ще бъде излекуван с хомеопатичното лекарство,приготвено от това вещество.Още преди 2000 години Хипократ е говорил, че има два подхода за лечение на болните -"лечение чрез противоположното" и "лечение чрез подобното". Този факт е бил известен и прилаган при лечението в продължение на векове. През 1796 г. един немски лекар, Самуел Ханеман, го преоткрил и формулирал Закона на подобието. Той създал нов метод на лечение, който нарекъл хомеопатия (от гръцките думи - "homeo"- подобен и "pathos"- страдание)

Как действат хомеопатичните лекарства?

хомеопатия, лекарстваВашият лекар-хомеопат ще Ви даде хомеопатично лекарство, което предизвиква у здрав човек симптомите, от които Вие страдате (индивидуално подбрано!). Освен това ще вземе предвид особеностите на Вашите емоции и психика, защото в хомеопатията не се предписват лекарства конкретно за мигрена или астма, а се анализира цялостното състояние на организма. Хомеопатичните лекарства не могат да предизвикат странични ефекти и към тях не се привиква. Самите лекарства се приготвят по специална технология. Те стимулират собствените защитни сили на човека. Този стимул ще помогне на Вашия организъм да възстанови изгубената хармония. Целта на хомеопатичното лечение е да достигнете такова ниво на здраве, че да не се нуждаете от често приемане на лекарства.

Какво е необходимо да знае лекарят - хомеопат за Вас?

За да бъде определено индивидуалното Ви лекарство е необходима изчерпателна информация в много насоки:

- разбиране за това какво представлявате като личност;
- подробна информация за вашите оплаквания;
- детайлно описание на всички ваши усещания.
- минали заболявания (ваши и на други членове на семейството)
- общ тонус и ниво на енергия
- начин на живот

Трябва да разговаряте с лекаря-хомеопат за всички ваши особености. По този начин ще подпомогнете лекаря при избора на индивидуално лекарство. Всичко, което кажете, е обект на лекарска тайна. Първоначалната консултация може да продължи повече от 1,30 часа.

Как протича лечението?

Хомеопатичните лекарства обикновено са под формата на гранули или течност. В интервал от 20 минути преди приема на лекарството не трябва да поставяте нищо в устата си (вкл. вода, цигари, дъвки и т.н.). Същото изискване се спазва и 20 минути след приемането на лекарството. Вашият хомеопат ще Ви посъветва да избягвате употребата на кафе, мента и продукти, съдържащи ментол, евкалипт или камфор, тъй като тези вещества могат да попречат на действието на лекарството. Преди да си тръгнете проверете дали правилно сте разбрали инструкциите за приемане на лекарството. Хомеопатичните лекарства трябва да се съхраняват на тъмно и хладно място, далече от силни миризми и източници на лъчение.(не в хладилник, не срещу телевизор). Ако пътувате със самолет не позволявайте лекарствата да бъдат облъчвани с рентгенови лъчи. Уведомете Вашия хомеопат за всички лекарства и хранителни добавки, които приемате редовно. Съобщете му за предстоящи посещения при зъболекар. При лечението на зъбите често се използват силно миришещи лекарства, които могат да намалят или попречат на действието на хомеопатичното лекарство. Такъв ефект могат да имат и други методи на лечение. Ето защо не предприемайте нищо във връзка с Вашето здраве, преди да се посъветвате с Вашия хомеопат. В случай, че настинете, имате главоболие или някакви други симптоми, би било добре да ги обсъдите първо с него.

Какво се случва след като започне лечението?

След като вземете лекарството може да забележите промени. Някои пациенти преживяват период на изключително благополучие и оптимизъм. При други хора част от симптомите могат да се влошат за кратко време. Това е добър знак, че лекарството действа. Има случаи, в които се появяват симптоми на настинка, обриви или увеличаване на някакъв вид секреции. Това е като "пролетно почистване" на организма и показва, че той преминава през етап на прочистване и възстановяване. По тази причина може да се "обадят" за кратко някои стари Ваши симптоми. Тези симптоми ще отминат сами и не трябва да се приемат лекарства във връзка с тях. Те са много важна част от лечебния процес. Ако има нещо, което Ви притеснява, обадете се на лекуващия Ви хомеопат колкото се може по-рано. Важно е той да знае какво се случва. Бихте могли да записвате настъпващите промени, за да. ги обсъдите при следващата консултация.

Колко дълго продължава лечението?

Това зависи много от Вашето заболяване и от другите индивидуални характеристики на Вашия случай. Срокът на лечение не може да бъде определен предварително. Необходимо е да бъде наблюдаван за известно време начина, по който Вашият организъм отреагирва на хомеопатичното лекарство - стимул. Може да се каже, че едно бавно развиващо се страдание или такова, което съществува от няколко години, няма да изчезне незабавно, въпреки че доста бързо може да се постигне подобрение. При острите състояния може да се постигне сравнително бързо излекуване. Бъдете търпеливи! Помнете, че всеки случай е различен и няма еднакви пациенти. В дългосрочен план за Вас е много по-добре да бъдат отстранени както причината за болестта, така и нейните прояви, отколкото само да се облекчават или подтискат отделни симптоми.

Има ли някакви препоръки относно храненето и начина на живот?

По време на хомеопатичното интервю Вашият хомеопат ще Ви зададе въпроси относно начина на живот и хранене. Той може да Ви препоръча определени промени, особено ако това ще благоприятства лечението. Разбира се една добра диета (по-малко рафинирана захар, преработени храни и алкохол), е необходима за поддържане на добро здраве. Все повече се утвърждава схващането, че храната може да бъде най-доброто лекарство. За тази цел обаче трябва да се консумират правилно комбинирани храни без изкуствени оцветители, подсладители и консерванти.

Да се консултирам ли с други медицински специалисти?

Хомеопатията е лечебен метод. Когато се налага диагностично уточняване и изследвания лекарите-хомеопати ползват достиженията на съвременната медицина. В някои по-тежки случаи се налага непрекъснат обмен на информация между хомеопата и всички звена, които могат да обективизират настъпващите промени в организма.

Мога ли да се лекувам сам с хомеопатични лекарства?

Можете да използвате някои лекарства, когато се налага да се окаже първа помощ - при натъртване, порязване, пробождане, изгаряне, счупвания, отравяния. Обърнете се към хомеопат за по-подробна информация.

Материалът е публикуван от сайта www.edicta.hit.bg

Ето и списъка с хомеопатични лекарства, които можете да поръчате в нашия сайт:

ACHILLEA MILLEFOLIUM CH 5
ACONITUM NAPELLUS CH  5
ACONITUM NAPELLUS CH  9
ACONITUM NAPELLUS CH 15
ACONITUM NAPELLUS CH 30
ACTAEA RACEMOSA(CIMICIFUGA)CH  5
ACTAEA RACEMOSA(CIMICIFUGA)CH  9
ACTAEA RACEMOSA(CIMICIFUGA)CH 15
ACTAEA SPICATA CH 5
AESCULUS HIPPOCASTANUM CH 5
AETHUSA CYNAPIUM CH 9
AGARICUS MUSCARIUS CH  9
AGARICUS MUSCARIUS CH 15
AGARICUS MUSCARIUS CH 30
AGRAPHIS NUTANS CH 5
AILANTHUS GLANDULOSA CH 9
ALLIUM CEPA CH  5
ALLIUM CEPA CH  9
ALLIUM CEPA CH 15
ALOE (ALOE SOCOTRINA) CH 5
ALOE (ALOE SOCOTRINA) CH 9
ALUMINA CH 5
ALUMINA CH 9
AMBRA GRISEA CH  9
AMBRA GRISEA CH 15
AMMONIUM CARBONICUM CH 9
AMMONIUM MURIATICUM CH 9
ANACARDIUM ORIENTALE CH  9
ANACARDIUM ORIENTALE CH 15
ANAGALLIS ARVENSIS CH 5
ANTIMONIUM ARSENICOSUM CH 15
ANTIMONIUM CRUDUM CH 15
ANTIMONIUM CRUDUM CH 5
ANTIMONIUM CRUDUM CH 9
ANTIMONIUM TARTARICUM CH 15
ANTIMONIUM TARTARICUM CH 5
ANTIMONIUM TARTARICUM CH 9
APIS MELLIFICA CH 15
APIS MELLIFICA CH 30
APIS MELLIFICA CH 5
APIS MELLIFICA CH 9
ARALIA RACEMOSA CH 5
ARANEA DIADEMA  CH 5
ARGENTUM NITRICUM CH 15
ARGENTUM NITRICUM CH 30
ARGENTUM NITRICUM CH 5
ARGENTUM NITRICUM CH 9
ARNICA MONTANA CH 15
ARNICA MONTANA CH 30
ARNICA MONTANA CH 5
ARNICA MONTANA CH 9
ARSENICUM ALBUM CH 15
ARSENICUM ALBUM CH 30
ARSENICUM ALBUM CH 9
ARSENICUM IODATUM CH 15
ARSENICUM IODATUM CH 9
ARTEMISIA VULGARIS CH 15
ARUM TRIPHYLLUM CH 5
ARUM TRIPHYLLUM CH 9
ASA FOETIDA CH 5
AURUM METALLICUM CH 15
AURUM METALLICUM CH 30
AURUM METALLICUM CH 5
AURUM METALLICUM CH 9
AURUM MURIAT.NATRONATUM CH 5
AURUM MURIATICUM CH 30
AURUM MURIATICUM CH 9
AVIAIRE CH 15
AVIAIRE CH 30
AVIAIRE CH 9
BADIAGA CH 5
BAPTISIA TINCTORIA CH 9
BARYTA CARBONICA CH 15
BARYTA CARBONICA CH 30
BARYTA CARBONICA CH 5
BARYTA CARBONICA CH 9
BELLADONNA CH 15
BELLADONNA CH 30
BELLADONNA CH 5
BELLADONNA CH 9
BELLIS PERENNIS CH 5
BENZOICUM ACIDUM CH 5
BERBERIS VULGARIS CH 5
BERBERIS VULGARIS CH 9
BLATTA ORIENTALIS CH 5
BLATTA ORIENTALIS CH 9
BORAX CH 5
BORAX CH 9
BOVISTA GIGANTEA CH 5
BROMUM CH 9
BRYONIA CH 15
BRYONIA CH 30
BRYONIA CH 5
BRYONIA CH 9
CACTUS GRANDIFLORUS CH 9
CALCAREA CARBONICA OSTR. CH 15
CALCAREA CARBONICA OSTR. CH 30
CALCAREA CARBONICA OSTR. CH 9
CALCAREA FLUORICA CH 15
CALCAREA FLUORICA CH 30
CALCAREA FLUORICA CH 9
CALCAREA PHOSPHORICA CH 15
CALCAREA PHOSPHORICA CH 30
CALCAREA PHOSPHORICA CH 9
CALCAREA SULFURICA CH 15
CALCAREA SULFURICA CH 9
CALENDULA OFFICINALIS CH 5
CANTHARIS CH 15
CANTHARIS CH 9
CAPSICUM ANNUUM CH 5
CAPSICUM ANNUUM CH 9
CARBO ANIMALIS CH 5
CARBO VEGETABILIS CH 15
CARBO VEGETABILIS CH 5
CARBO VEGETABILIS CH 9
CARDUUS MARIANUS CH 5
CAULOPHYLLUM THALICTROIDES CH 15
CAULOPHYLLUM THALICTROIDES CH 5
CAULOPHYLLUM THALICTROIDES CH 9
CAUSTICUM CH 15
CAUSTICUM CH 30
CAUSTICUM CH 5
CAUSTICUM CH 9
CHAMOMILLA VULGARIS CH 15
CHAMOMILLA VULGARIS CH 30
CHAMOMILLA VULGARIS CH 9
CHELIDONIUM MAJUS CH 5
CHELIDONIUM MAJUS CH 9
CHIMAPHILA UMBELLATA CH 9
CHINA RUBRA CH 5
CHINA RUBRA CH 9
CHININUM SULFURICUM CH 9
CICUTA VIROSA CH 15
CICUTA VIROSA CH 9
CINA CH 15
CINA CH 9
CINNABARIS CH 5
CINNABARIS CH 9
CISTUS CANADENSIS CH 9
CLEMATIS ERECTA  CH 5
CLEMATIS VITALBA CH 5
COCCULUS INDICUS CH 9
COCCUS CACTI CH 15
COCCUS CACTI CH 5
COCCUS CACTI CH 9
COFFEA CRUDA CH 15
COFFEA CRUDA CH 9
COLCHICUM AUTUMNALE CH 9
COLIBACILLINUM CH 15
COLLINSONIA CANADENSIS CH 9
COLOCYNTHIS CH 15
COLOCYNTHIS CH 5
COLOCYNTHIS CH 9
CONDURANGO  CH 5
CONIUM MACULATUM CH 5
CONIUM MACULATUM CH 9
CORALLIUM RUBRUM CH 5
CROTALUS HORRIDUS CH 9
CROTON TIGLIUM CH 9
CUPRUM METALLICUM CH 15
CUPRUM METALLICUM CH 5
CUPRUM METALLICUM CH 9
CYCLAMEN EUROPAEUM CH 15
CYCLAMEN EUROPAEUM CH 9
DIOSCOREA VILLOSA CH 9
DOLICHOS PRURIENS CH 5
DROSERA CH 15
DROSERA CH 30
DROSERA CH 5
DROSERA CH 9
DULCAMARA CH 9
ECHINACEA ANGUSTIFOLIA CH 5
ENTEROCOCCINUM CH 15
EQUISETUM HIEMALE CH 5
EUGENIA JAMBOSA CH 5
EUGENIA JAMBOSA CH 9
EUPATORIUM PERFOLIATUM CH 9
EUPHRASIA OFFICINALIS CH 5
EUPHRASIA OFFICINALIS CH 9
FERRUM METALLICUM CH 15
FERRUM METALLICUM CH 9
FERRUM PHOSPHORICUM CH 15
FERRUM PHOSPHORICUM CH 5
FERRUM PHOSPHORICUM CH 9
FLUORICUM ACIDUM CH 9
FOLLICULINUM CH 15
FOLLICULINUM CH 30
FOLLICULINUM CH 5
FOLLICULINUM CH 9
FORMICA RUFA CH 5
FRAXINUS AMERICANA CH 5
FSH CH 15
FSH CH 5
GELSEMIUM SEMPERVIRENS CH 15
GELSEMIUM SEMPERVIRENS CH 30
GELSEMIUM SEMPERVIRENS CH 9
GLONOINUM CH 15
GLONOINUM CH 9
GNAPHALIUM POLYCEPHALUM CH 5
GNAPHALIUM POLYCEPHALUM CH 9
GRAPHITES CH 15
GRAPHITES CH 30
GRAPHITES CH 9
HAMAMELIS VIRGINIANA CH 5
HELONIAS DIOICA CH 9
HEPAR SULFURIS CALCAREUM CH 15
HEPAR SULFURIS CALCAREUM CH 30
HEPAR SULFURIS CALCAREUM CH 5
HEPAR SULFURIS CALCAREUM CH 9
HISTAMINUM CH 15
HISTAMINUM CH 9
HYDRASTIS CANADENSIS CH 15
HYDRASTIS CANADENSIS CH 30
HYDRASTIS CANADENSIS CH 5
HYDRASTIS CANADENSIS CH 9
HYOSCYAMUS NIGER CH 15
HYOSCYAMUS NIGER CH 9
HYPERICUM PERFORATUM CH 15
HYPERICUM PERFORATUM CH 30
HYPERICUM PERFORATUM CH 9
IGNATIA AMARA (IAMARA) CH 15
IGNATIA AMARA (IAMARA) CH 30
IGNATIA AMARA (IAMARA) CH 5
IGNATIA AMARA (IAMARA) CH 9
INFLUENZINUM CH 15
INFLUENZINUM CH 9
INSULINUM CH 30
IODUM CH 15
IODUM CH 9
IPECA CH 15
IPECA CH 5
IPECA CH 9
IRIS MINOR CH 5
IRIS TENAX CH 5
IRIS VERSICOLOR CH 9
JABORANDI CH 5
KALIUM ARSENICOSUM CH 5
KALIUM BICHROMICUM CH 15
KALIUM BICHROMICUM CH 5
KALIUM BICHROMICUM CH 9
KALIUM BROMATUM CH 15
KALIUM BROMATUM CH 9
KALIUM CARBONICUM CH 15
KALIUM CARBONICUM CH 9
KALIUM IODATUM CH 15
KALIUM IODATUM CH 5
KALIUM IODATUM CH 9
KALIUM MURIATICUM CH 9
KALIUM PHOSPHORICUM CH 15
KALIUM PHOSPHORICUM CH 9
KALIUM SULFURICUM CH 15
KALIUM SULFURICUM CH 9
KALMIA LATIFOLIA CH 15
KALMIA LATIFOLIA CH 9
LAC CANINUM CH 15
LAC CANINUM CH 30
LAC CANINUM CH 9
LACHESIS MUTUS (MUTUS) CH 15
LACHESIS MUTUS (MUTUS) CH 30
LACHESIS MUTUS (MUTUS) CH 9
LACHNANTHES TINCTORIA CH 9
LAPIS ALBUS CH 9
LEDUM PALUSTRE CH 5
LEDUM PALUSTRE CH 9
LILIUM TIGRINUM CH 15
LILIUM TIGRINUM CH 9
LITHIUM CARBONICUM CH 9
LUTEINUM(CORPS JAUNE) CH 15
LUTEINUM(CORPS JAUNE) CH 30
LUTEINUM(CORPS JAUNE) CH 5
LUTEINUM(CORPS JAUNE) CH 9
LYCOPODIUM CLAVATUM CH 15
LYCOPODIUM CLAVATUM CH 30
LYCOPODIUM CLAVATUM CH 5
LYCOPODIUM CLAVATUM CH 9
LYCOPUS CH 9
MAGNESIA CARBONICA CH 5
MAGNESIA CARBONICA CH 9
MAGNESIA MURIATICA CH 9
MAGNESIA PHOSPHORICA CH 5
MAGNESIA PHOSPHORICA CH 9
MANGANUM METALLICUM CH 15
MANGANUM METALLICUM CH 9
MEDORRHINUM CH 15
MEDORRHINUM CH 30
MEDORRHINUM CH 9
MELILOTUS OFFICINALIS CH 5
MEPHITIS PUTORIUS CH 5
MERCURIUS CORROSIVUS CH 9
MERCURIUS CYANATUS CH 9
MERCURIUS SOLUBILIS CH 15
MERCURIUS SOLUBILIS CH 30
MERCURIUS SOLUBILIS CH 5
MERCURIUS SOLUBILIS CH 9
MEZEREUM CH 15
MEZEREUM CH 9
MONILIA ALBICANS(CANDIDA) CH 15
MORBILLINUM CH 15
MOSCHUS CH 30
MOSCHUS CH 9
MUREX PURPUREA CH 9
MURIATICUM ACIDUM CH 9
NAJA TRIPUDIANS CH 9
NAPHTALINUM CH 5
NATRUM CARBONICUM CH 15
NATRUM CARBONICUM CH 9
NATRUM MURIATICUM CH 15
NATRUM MURIATICUM CH 30
NATRUM MURIATICUM CH 9
NATRUM PHOSPHORICUM CH 9
NATRUM SULFURICUM CH 15
NATRUM SULFURICUM CH 30
NATRUM SULFURICUM CH 9
NITRICUM ACIDUM CH 15
NITRICUM ACIDUM CH 9
NUX MOSCHATA CH 15
NUX MOSCHATA CH 9
NUX VOMICA (COLUBRINA) CH 15
NUX VOMICA (COLUBRINA) CH 30
NUX VOMICA (COLUBRINA) CH 5
NUX VOMICA (COLUBRINA) CH 9
OPIUM (THEBAICUM) CH 15
OPIUM (THEBAICUM) CH 5
PAEONIA OFFICINALIS CH 5
PARATYPHOIDINUM B CH 15
PAREIRA BRAVA CH 5
PERTUSSINUM CH 15
PETROLEUM CH 9
PHOSPHORICUM ACIDUM CH 15
PHOSPHORICUM ACIDUM CH 30
PHOSPHORICUM ACIDUM CH 9
PHOSPHORUS CH 15
PHOSPHORUS CH 30
PHOSPHORUS CH 9
PHYTOLACCA DECANDRA CH 15
PHYTOLACCA DECANDRA CH 5
PHYTOLACCA DECANDRA CH 9
PICRICUM ACIDUM CH 9
PLATINA CH 15
PLATINA CH 9
PLUMBUM METALLICUM CH 5
PLUMBUM METALLICUM CH 9
PODOPHYLLUM PELTATUM CH 9
POLLENS (POLLANTINUM) CH 15
POLLENS (POLLANTINUM) CH 30
POLLENS (POLLANTINUM) CH 9
POLYGONUM AVICULARE CH 5
POUMON HISTAMINE CH 15
POUMON HISTAMINE CH 30
POUMON HISTAMINE CH 9
PROGESTERONUM CH 15
PROGESTERONUM CH 5
PRUNUS SPINOSA CH 9
PSORINUM CH 15
PSORINUM CH 30
PSORINUM CH 9
PULSATILLA CH 15
PULSATILLA CH 30
PULSATILLA CH 5
PULSATILLA CH 9
PYROGENIUM CH 15
PYROGENIUM CH 30
PYROGENIUM CH 9
RADIUM BROMATUM CH 9
RANA BUFO (BUFO) CH 9
RANUNCULUS BULBOSUS CH 15
RANUNCULUS BULBOSUS CH 9
RAPHANUS SATIVUS NIGER CH 9
RATANHIA CH 5
RHODODENDRON CHRYSANTHUM CH 15
RHODODENDRON CHRYSANTHUM CH 5
RHODODENDRON CHRYSANTHUM CH 9
RHUS TOXICODENDRON CH 15
RHUS TOXICODENDRON CH 30
RHUS TOXICODENDRON CH 5
RHUS TOXICODENDRON CH 9
RICINUS COMMUNIS CH 15
RICINUS COMMUNIS CH 30
RICINUS COMMUNIS CH 5
ROBINIA PSEUDO ACACIA CH 5
RUMEX CRISPUS CH 5
RUTA GRAVEOLENS CH 5
RUTA GRAVEOLENS CH 9
SABADILLA OFFICINARUM CH 5
SABADILLA OFFICINARUM CH 9
SABAL SERRULATA CH 5
SABINA CH 5
SAMBUCUS NIGRA CH 5
SAMBUCUS NIGRA CH 9
SANGUINARIA CANADENSIS CH  5
SANGUINARIA CANADENSIS CH  9
SANGUINARIA CANADENSIS CH 15
SANGUINARINA NITRICA CH 5
SARSAPARILLA CH 9
SECALE CORNUTUM CH 5
SECALE CORNUTUM CH 9
SELENIUM METALLICUM CH 15
SELENIUM METALLICUM CH 9
SENNA CH 5
SEPIA OFFICINALIS CH 15
SEPIA OFFICINALIS CH 30
SEPIA OFFICINALIS CH 9
SILICEA CH 15
SILICEA CH 30
SILICEA CH 5
SILICEA CH 9
SOLANUM MALACOXYLON CH 5
SOLIDAGO VIRGA AUREA CH 5
SPIGELIA ANTHELMIA CH 15
SPIGELIA ANTHELMIA CH 5
SPIGELIA ANTHELMIA CH 9
SPONGIA TOSTA CH 15
SPONGIA TOSTA CH 5
SPONGIA TOSTA CH 9
STANNUM METALLICUM CH 9
STAPHYLOCOCCINUM CH 15
STAPHYSAGRIA CH 15
STAPHYSAGRIA CH 30
STAPHYSAGRIA CH 5
STAPHYSAGRIA CH 9
STICTA PULMONARIA CH 5
STICTA PULMONARIA CH 9
STRAMONIUM CH 15
STRAMONIUM CH 9
STREPTOCOCCINUM CH 15
STRONTIUM CARBONICUM CH 9
SULFUR CH 15
SULFUR CH 30
SULFUR CH 5
SULFUR CH 9
SULFUR IODATUM CH 15
SULFUR IODATUM CH 30
SULFUR IODATUM CH 9
SULFURICUM ACIDUM  CH 5
SYMPHYTUM OFFICINALE CH 5
TABACUM CH 9
TARENTULA CUBENSIS CH 9
TARENTULA HISPANA CH 30
TARENTULA HISPANA CH 9
TEREBINTHINA CH 5
TESTOSTERONE ACETATE CH 15
TEUCRIUM MARUM CH 5
THALLIUM ACETICUM CH 15
THALLIUM METALLICUM CH 15
THUYA OCCIDENTALIS CH 15
THUYA OCCIDENTALIS CH 30
THUYA OCCIDENTALIS CH 5
THUYA OCCIDENTALIS CH 9
TRILLIUM PENDULUM CH 5
TUBERCULINUM CH 15
TUBERCULINUM CH 30
TUBERCULINUM CH 9
TUBERCULINUM RESIDUUM CH 15
URTICA URENS CH 5
URTICA URENS CH 9
USB ВОЛТАРЕН
VAB CH 9
VACCINOTOXINUM CH 15
VERATRUM ALBUM CH 15
VERATRUM ALBUM CH 9
VERATRUM VIRIDE CH 9
VIBURNUM OPULUS CH 5
VIOLA ODORATA CH 9
VIOLA TRICOLOR CH 9
VIPERA REDI CH 5
ZINCUM METALLICUM CH 15
ZINCUM METALLICUM CH 9