Използване на билки е старо като света и е традиционна практика, която е все по-жизнена и актуална. Много експерти дебатират за ефективността на билките при предотвратяване на грипа и други видове заболявания, но извода, който винаги се налага, е че те помагат и няма никакви съмнения относно тяхната ефикасност. Факт е, че билките притежават качества, които помагат на организма да стане достатъчно силен, за да се пребори с болестта.

  • Чай при Грип и простуда, насипен

    Чай при Грип и простуда, насипен

    Цена: 8,99 лв.

  • Грип-Щит Тинктура - укрепва имунитета, Bioherba, 100 мл

    Грип-Щит Тинктура - укрепва имунитета, Bioherba, 100 мл

    Цена: 9,22 лв.

  • Сред билките има 5 ТОП билки, утвърдили своята слава на безмилостни врагове на грипа. Ето ги и тях:

     ЧЕСЪН  - Лютив и безмилостен воин срещу вирусите и бактериите

    чесън
    Има определени характеристики на чесъна, които го правят ефективен при подсилване на белите кръвни клетки, което е всъщност първата защита на организма срещу всички видове инфекции и заболявания. Преди време е имало изследване и проучване за възможностите на чесъна публикувано в списанието на Националната медицинска асоциация на САЩ. Проучването доказало ефикасността на чесъна, когато е приложен в началото на грипното заболяване.

    Приема се с суров чесън с мед, сух чесън с мед /мирише по-слабо/ или се дъвчат скилидките директно. Този начин на консумацията на чесън помага за лесното усвояване на активните вещества. Сокът от чесън или разтворения в малко вода сух чесън съдържа флавоноиди, които могат да си проправят път през синусите, ако има наченки на слуз в носоглътката. Докато дъвченето на чесън и поглъщането е по-благоприятно за стомашно-чревния тракт и постепенното действие върху белите кръвни клетки.
    Силната миризма на чесън би могла да бъде намалена, ако след употребата на чесън подържите в устата си лъжица кисело мляко, после отново и така 3-4 лъжици кисело мляко. Също така се препоръчва след ядене на чесън, за неутрализиране на миризмата, да се сдъвчат едно-две зрънца печено кафе.



    ЕХИНАЦЕЯ - Красиво цвете, скрило в цветовете и корените си силата да победи всяка настинка

    ЕХИНАЦЕЯ

    Това е друг популярен билков лек. Счита се, че билката има капацитета да повиши имунната система. Също така има уникални свойства, които могат да помогнат за облекчаването на болката и възпалението. Може да се ползва във вид на чай от ехинацея или като хранителна добавка. Има някои предпазни мерки, които трябва да се спазват при приемането на тази билка, особено за хора, които са в процес на прием на имуноподсилващи лекарства. Ако приемате такива лекарства /с рецепта/, консултирайте с вашия лекар преди приема на ехинацея чай или добавки.

      

    ЧЕРЕН БЪЗ - Бял по време на цъфтеж и черен при узряване, той е ароматен и ефективен

    ЧЕРЕН БЪЗ

    Това е още един ефективен и вкусен билков лек, който работи чудесно при лечение на грип и проблеми с дихателните пътища. Дъхавата билка помага за облекчаване на болки в мускулите и болки в гърлото. Билката черен бъз цвят отдавна е всеобщо приета като стимулант за имунната система и чаят от бъз цвят или екстрактът от бъз плодове трябва да се взема веднага след като се появят първите симптоми на болестта.

    Плодчетата на черния бъз имат невероятно приятен меден аромат и са изключително полезни за имунитета, при желязодефицитна анемия, както и при белодробни инфекции. Приемат се във вид на чай от 2 супени лъжици плодчета със 700 милилитра вода, варени за 15 минути. Оставяте се похлупени за 20 минути и се прецеждат и претриват през цедка. Течността се приема за един ден.

  • Тинктура Стоп-Грип - при грип и настинка, Bioherba, 100 мл
  • Спрей за гърло Стоп-Грип с Прополис, Bioherba, 50 мл

    Спрей за гърло Стоп-Грип с Прополис, Bioherba, 50 мл

    Цена: 5,50 лв.

  • MAЩЕРКА - Ароматната билка на бабите, лекува 100 болежки

    MAЩЕРКА

    Мащерката е естествен лек, който се използва за лечение на гърдите и дихателни проблеми. Тя служи като ефективен лек за бронхит и кашлица. Билката е високо ефективна върху лигавиците, на белите дробове и стомаха. Помага за правилното храносмилане, особено на мазнините. Билката помага за намаляване на симптомите на дразнене на червата и колики, благоприятна е за предотвратяване на хроничен гастрит. Маслото от мащерка е изключително полезно за организма и се използва в пасти за зъби, води за уста и мехлеми. Билката е отлично решение за гаргара при проблеми в устната кухина. Много е ефективна срещу ларингит, зъбна плака, възпалено гърло, язви в устата, възпаление на сливиците и лош дъх. Мащерката съдържа тимол, който има антисептични свойства. Може да се използва като лапа срещу ухапвания от насекоми, ужилвания мастит и рани.

    Мащерката ефективно се бори срещу бактериални, гъбични и вирусни инфекции. Мащерката стимулира нервната система, облекчавайки нервни разстройства като депресия, нервно изтощение и безсъние.

    Мащерката е отличен източник на желязо, манган и витамин К, много добър източник на калций.


    ДЖИНДЖИФИЛ
     - Древно лекарство от Индия и Китай, елиминира със замах секретите и температурата

    ДЖИНДЖИФИЛ

    От джинджифил се приготвя вкусен и ароматен чай, който е прекрасен за облекчаване на симптоми при грип и настинка. Джинджифилът облекчава гадене, свързано със сутрешното гадене по време на бременност. Джинджифилът съдържа летливи масла зингерон, шоагол и джинджерол, които му придават характерен мирис и вкус. Лабораторни изследвания доказват, че джинджеролът има аналгетични и антибактериални свойства.

    Джинджифилът съдържа калций, желязо, магнезий, фосфор, натрий, калий, минерали, както и витамини А, В-комплекс, и С. Консумацията на джинджифил насърчава жлъчния мехур да освободи жлъчката, което стимулира храносмилането. Увеличава усвояването на хранителни вещества от консумираната храна.

    Джинджифилът има противовъзпалителни свойства и може да бъде използван за облекчаване на болка в ставите причинени от ревматоиден артрит и остеоартрит. Джинджифилът може да намали нивата на холестерола в организма, което намалява високо кръвно налягане и намалява риска от инсулт. Билката също има разреждащи кръвта свойства, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. Употребата на джинджифил загрява тялото и стимулира изпотяването.

    Той е особено полезен, когато човек има висока температура, тъй като предизвиква изпотяване и по този начин се намалява треската. Консумирането на джинджифил е много полезно, ако имате кашлица, настинка или възпалено гърло. Най-добрият начин да се консумира джинджифил е под формата на чай от джинджифил. Сварете три чаши вода с две супени лъжици настърган пресен джинджифил /или 1 чаена лъжичка сушен днинджифил/ за около десет минути. Прецедете сместа. Добавете една чаена лъжичка мед и малко лимон за вкус за всяка чаша чай.