гладолечение, лидия ковачева, диета, глад

Гладолечение на Лидия Ковачева

Лечебното гладуване, сухо или с водата е пълен отказ да се яде храна, а понякога и да се поемат течности с цел възстановяване.

През целия период човек изобщо не яде. Той прави това, докато тялото не се пречисти и не подаде сигнал да се приема отново храна. Терминът зависи от индивида, от неговото здравословно състояние и способността му да издържи на глада.

Постенето причинява промени в организма, които не са в състояние да извършват никакви химически лекарства или намеса на хирурзи, самолечението отстранява болната тъкан със стопроцентна точност, възстановява увредените места и укрепва здравите.

Преимуществото на лечебно гладуване на Лидия Ковачева

За разлика от другите системи на гладуване с плодове и чай за лечение на повечето хронични заболявания, извършвани на краката, болнично лечение и наблюдение не се изискват (с изключение на хора с диабет, епилепсия, бронхиална астма и няколко други сложни форми). Пациентът може да е в домашната си среда. Не е необходимо да се използва дълъг болничен отпуск. Желателно е само през първите няколко дни, докато тялото се възстановява за ендогенно (вътрешно) хранене да бъде в тиха домашна среда, като се избягват интензивни професионални задължения и отговорности.

Особено важно предимство пред другите методи е приемането на пресни плодове в ограничени количества (до 800 г на ден). Това е едно от предимствата на системата за диета на Лидия Ковачева пред други форми на гладуване, при които пациентът обикновено има изразени оплаквания за летаргия, главоболие, гадене, замаяност и др.

 • Лимец цели зърна, дивляник, Triticum monococcum, 1 кг

  Лимец цели зърна, дивляник, Triticum monococcum, 1 кг

  Цена:

  Редовна цена: 5,40 лв.

  Промо цена 4,32 лв.

  -20%

 • Мурсалски чай стрък рязан – Пирински чай, Sideritis scardica Griseb.
 • Гладолечение на Лидия Ковачева

  На четиридесетгодишна възраст лекарите откриват на Лидия Ковачева туберкулоза, цироза, язва на дванадесетопръстника и анемия. Тя обаче се справя със своите заболявания, търсейки помощ от опита на българските народни лечители и природата. Започва да живее в хармония със законите на природата, а не въпреки тях. Животът на Лидия Ковачева е уникален и се основава на специфични и разтоварващи диети.

  Храненето по режима за гладолечение на Лидия Ковачева е предимно от плодове, билкови чайове, зеленчукови и зърнени ястия. Това хранене допринася за саморегулирането на физиологичните процеси и самоочистването на тялото, без гладуване, без да се използват лаксативи и клизми. Естествените почистващи средства са плодовете - основният компонент при диетате за разтоварване. 

  Тази система за лечебен глад на Лидия Ковачева сама по себе си не може да навреди на тялото, тъй като не изисква незабавно изоставяне на обичайните медикаменти. Тъй като общото благоденствие се подобрява, човек започва да изоставя ненужните лекарства.

  Методът на Ковачева може да се използва за лечение хронични заболявания на храносмилателната система, остри и хронични заболявания на бъбреците, гинекологични заболявания, възпаления на простатната жлеза и много други. За гладуването и влиянието му върху тежки болести, можете да прочетете тук.

  Лидия Ковачева диета

  Терапевтичната система за лечебно гладуване на Лидия Ковачева се провежда в няколко курса. Всеки курс трябва да се състои от две части: хранене изключително с плодове и чай от лечековити билки, и период на възстановяване.

  Курсовете се прекъсват с интервали. Всъщност диетата на Лидия Ковачева продължава от 1 до 25 дни или повече. Ако диетата за разтоварване не се понася добре, тя може да бъде ограничена до 1-4 дни.

  Вторият период на възстановяване, независимо от продължителността на разтоварването, продължава 10 дни.

  Интервалите между курсовете могат да бъдат от 8 до 20 дни. Ако сте провели целия курс на диетичното хранен, т.е. 14 дни или повече, интервалът до следващия курс трябва да бъде удължен до 4-8 седмици.

  преминаване, плодове ягодоплодни храни, лидия ковачеваПреминаването на плодове и ягодоплодни храни може да бъде незабавно, без предварителна подготовка, но не забравяйте да изключите тютюнопушенето, силния чай, алкохол и кафе. В тези дни трябва да ядете от 0,4 до 1 кг плодове и да пиете по 2-4 чаши билкови чайове, като добавите малко мед или лимонов сок към тях.

  Можете да ядете по няколко различни вида плодове или само един. Препоръчва се да се яде, когато са узрели. През зимата е добре да използвате сушени плодове потопени във вода. Добавете мед към водата и я пийте през деня, след като сте яли плодовете.

  Плодовете трябва да се ядат цели и да се дъвчат много внимателно. Храната започва да се усвоява дори и в устата, където витамините и други полезни хранителни вещества се абсорбират добре. Не бързайте да поглъщате всяко парче колкото е възможно по-бързо: задръжте храна в устата си, усетете вкуса ѝ, усетете удоволствието от насищането. По това време плодовите сокове облагодетелстват венците, укрепват ги и изцеляват малките рани.

  В първите дни на почивка, разбира се, ще имате трудности, стомахът ви ще изисква обичайната храна и гладът ще изпита вашата издръжливост, но не се отчайвайте и отстъпвайте.

  Билковите чайове играят важна роля в терапевтичното гладуване. Съставът на билките за чай трябва да се подбира според вкуса и според вашите заболявания. Можете да пиете чай толкова, колкото искате, а относно разнообразието от чайове, можете да разгледате тук.

  Вместо билкови чайове, можете да пиете размразени минерални води, но не газирани с добавен лимонов сок или инфузия от сушени плодове. Въпреки това, чаят от лечебни билки при разтоварване е най-ефективен.

  По време на лечението можете да почувствате слабост, главоболие и други симптоми. Затова се опитайте да се освободите от работа и допълнително натоварване в тези дни.

  На петия - седмия ден трябва да се почувствате по-добре, ще се облекчите, ще се подобри съня ви, настроението ви ще се покачи, ще имате творчески импулс. В първите дни на диетата на Лидия Ковачева може да се влоши хроничното ви заболяване, но влошаването обикновено е леко и преминава за най-много един или два дена.

  В дните на лечебното гладуване ще забележите как се прочиства кожата ви: акнето изчезва, пъпките и обривите. Студени ръце и крака нормализират кръвообращението си. Възстановява се и функцията на червата и се подобрява перисталтиката. Телесното тегло, започват да намалява бързо, постепенно се стабилизира оптималното ниво на тялото.

  През втората част от възстановяването необходимо постепенно да се премине към по-балансирана диета. Количеството храна постепенно трябва да се увеличи, чрез добавяне на зеленчуци без сол и масло.

  Солта се включва в храната след седмия ден от периода на възстановяване. В този момент можете да препоръчите приблизителна диета.

  Периоди на лечебен глад на Лидия Ковачева по дни

  Първи ден:

  Сурови зеленчуци. Количеството плодове се намалява.

  Втори ден:

  8-9 часа - чай с мед и лимон;

  10 часа - плодове и плодове;

  14 часа - сурови зеленчуци, 1/2 варени картофи, чай по желание;

  16 часа - салата от сурови зеленчуци;

  20 часа – плодове и чай.

  На третия ден:

  Повторете диетата на Лидия Ковачева от втория ден, но в 18 часа си позволете допълнително малко зеленчукова супа без сол.

  Четвърти ден:

  10 часа - чай с мед, лимон, чай от шипка или минерална вода, плодове.

  14 часа – плодове

  16 часа - варени картофи, сурови зеленчуци, една лъжица кисело мляко, плодове, след това чай с мед или чаша минерална вода;

  20 часа - салата от сурови зеленчуци, възможно е с лук и чесън, или зеленчукова супа.

  Пети ден:

  Четири хранения на ден. Ако сте в добро здраве, вечер можете да ядете парче хляб от пълнозърнесто брашно.

  Шести ден:

  Обедната супа може да се замести с овесени ядки, качамак, булгурена каша, печена или варена тиква, супа от домати с ориз. От този ден може да се включи по малко сол.

  Към вечерята може да се добави задушен зеленчук. Хлябът леко се увеличава.

  Седми ден:

  В дневното меню могат да бъдат включени и малко ядки.

  Осми ден:

  Към вечерята могат да се включат млечни продукти в ограничени количества.

  Девети ден:

  Включете бобови и варива като фасул, леща, грах.

  Десети ден:

  Вече може да преминете към трикратно или двукратно хранене - само вечеря, като закуската е единствено някакъв чай, сочен плод или нещо подобно.

  Първото и основно изискване при оформянето на новия начин на хранене е дневният рацион да бъде ограничен - приеманата храна по количество да бъде по-малка, тъй като асимилативната способност на стомаха е подобрена й той се задоволява с по-малко храна. И това ще бъде утвърдено като постоянен навик.

  ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ - месо, месни и рибни консерви, сладкарски произведения, бонбони, шоколад, кафе, алкохол, пушене на цигари.