Бяла ружа билка

Коренът на бялата ружа е с дълга история на употреба в народната медицина, която датира още от епохата на Древна Гърция и Древен Египет. Още преди повече от 2800 години в "Илиада" на Омир е имало препратки към това растение, което и тогава е било популярно при кашлица. Бялата ружа заема важно място и в аюрведичната медицина и други древни системи за природна и холистична медицина.

Днес бялата ружа продължава да се използва с цел укрепване на дихателната система и облекчаване на кашлицата. В състава й са открити гелообразни вещества и активни съставки с муколитично действие, които спомагат за  втечняване на слузта и намаляване на възпалението.

 Кои са активните съставки в корена?

Аминокиселини, включително аспаргин, полизахариди, като пектин, антивирусни и антибактериални съединения като кумарин, камферол, фенолни киселини, кверцетин и танини, и др.

 

Традиционна употреба на бялата ружа:

простуда и суха кашлица, сухота в устата и недостатъчно производство на слюнка, респираторни инфекции, бронхит, тонзилит.

Но екстрактите от бяла ружа благоприятстват и  подпомагат организма при:

инфекции на пикочния мехур и пикочните пътища; задържане на вода, подуване и ПМС; болка в ставите, подуване и възпаление; възпалена стомашна лигавица, стомашни язви, запек, възпалителни болести на червата; много чувствителна кожа, екзема и дерматит.

Механизъм на действие

Коренът на бялата ружа съдържа специални „лепкави” съединения с естествени муколитични свойства, които набъбват при комбинирането си с течности и образуват защитно покритие около мембраните. Биологично активните вещества в корена на растението спомагат за намаляване на болката и подуването в носните кухини, лигавиците на дихателните пътища и лигавицата на храносмилателната система. Те благоприятстват за ускоряване възстановяването при настинка и грип чрез активиране на имунната система и по-специално – насърчаване на процеса фагоцитоза, при който фагоцитите поглъщат и разрушават чужди микроорганизми, увредени или мъртви клетки, и др.

 

Екстрактът от бяла ружа на Nature’s Way – ефикасна природна алтернатива, благоприятстваща поддържането на дихателната система в добро състояние!

 

Продуктът Бяла ружа (корен)

съдържа екстракт от корена на бяла ружа. Всяка капсула е източник на 480 mg екстракт, а дневната доза от 4 капсули (1920 mg) осигурява надеждна профилактична защита от различни нарушения във функциите на дихателната система. Бяла ружа (корен) може да се използва и като съпътстващо основното лечение средство.

 

В кои случаи екстрактът от бяла ружа може да бъде в помощ

- кашлица и възпалено гърло – благоприятства срещу  болката и подуването, допринася за намаляване вискозитета на бронхиалния секрет, и насърчава отделянето му от респираторния тракт;

- подути лимфни възли – има успокояващо действие и допринася за намаляване на отока и ускоряване на възстановяването;

- насърчава производството на слюнка и спомага за намаляване на сухотата в устата;

- благодарение на добре изразените си противовъзпалителни и антибактериални ефекти, подпомага състоянието при настинка и грип;

- ако започне да се приема при първите симптоми на тонзилит или бронхит, съдейства за ускоряване на възстановителните процеси и инхибиране растежа и размножаването на бактериите.

- отличен избор за пушачи с хроничен бронхит!

Допълнителни ползи

- има пикочогонно действие, насърчава изхвърлянето на бактериите от уринарния тракт; противодейства при задържане на течности и последващо подуване и отоци;

-облекчава състоянието при камъни в бъбреците;

- има благоприятен ефект при синдром на пропускливите черва, при който възпалението причинява образуване на пукнатини по лигавицата на чревните стени – допринася за възстановяване целостта на чревната обвивка и образуване на защитен слой; препоръчва се при други форми на възпалителни заболявания на червата, включително улцерозен колит и болест на Крон;

- спомага за облекчаване състоянието при киселини, стомашна язва, диария и запек – при образуването на защитния слой, киселината и други дразнещи фактори не причиняват дискомфорт и усещане за „парене”;

- със силно противовъзпалително действие, полезно при екзема и дерматит; подходящ за хора със свръхчувствителна кожа и алергии, при които облекчава сърбежа, подуването, зачервяването и изтръпването.

Разфасовка: 100 V-капсули.

Производител: Nature’s Way, USA– компания с 50-годишен опит в производството на хранителни и диетични добавки.

Билковата линия на Nature’s Wayвключва повече от 200 продукти!