сладко от зелени орехчетаЗелени орехчета

Загледайте се в тези малки и лъскави, сочни зелени плодчета. Те пращят от енергия и сякаш само чакат да ви я предадат. Не зная да ли сте забелязвали, но зеленото орехче не може да бъде нападнато от червейчета и други паразити, както и от болести. Неслучайно листата на ореха се ползват също против молци и насекоми. По аналогичен начин, когато тези малки зелени помощници попаднат в нашия организъм, те пречистват и защитават от вече попаднали там болестотворни микроорганизми и паразити. Затова аз ще представя кратка и полезна информация кога да събирате тази билка, какво съдържа тя и как лесно и бързо да си направите сладко от зелени орехи за пролетното почистване ( пречистване ) на вашето тяло. Защото както почистваме дома си, така не трябва да забравяме да чистим и тялото си, за да ни служи то дълго и безпроблемно. 
 • Орех зелена обвивка - сушена, Juglans regia L.

  Орех зелена обвивка - сушена, Juglans regia L.

  Цена:

  Редовна цена: 3,17 лв.

  Промо цена 2,53 лв.

  -20%

 • Орех зелена обвивка на прах, Juglans regia L.

  Орех зелена обвивка на прах, Juglans regia L.

  Цена: 5,10 лв.

 • Зелените орехчета се събират в края на май началото на юни, според зреенето в различните части на България. Когато събирате орехчетата, проверете чрез разрязване дали ядрото е млечно и сочно - в млечна зрялост. Зелената обвивка и неузрялото ядро на ореха са ценен източник на витамини. Зелените орехи съдържат 2 500 мг органичен витамин С, което го прави един от рекордьорите по съдържанието на този витамин. Те съдържат още витамините B1, B2, PP, каротин, дъбилни вещества, йод, белтъчини, органични киселини, линолева, линоленова, олеинова полиненаситени мастни киселини, флавоноиди, калий, калций, магнезий, фосфор, етерично масло и други ценни вещества. 
  В народната медицина зелените кори или цялото орехче се използват като кръвоочистващо, противоязвено и антитуморно средство, а също при анемии. 
   
 • Зелен орех обвивка, Bioherba, 450 мг, 100 капс.

  Зелен орех обвивка, Bioherba, 450 мг, 100 капс.

  Цена: 12,85 лв.

 • Зелен орех Тинктура, Bioherba, 50 мл

  Зелен орех Тинктура, Bioherba, 50 мл

  Цена: 7,82 лв.

 • сладко от зелени орехчетаСладко от зелени орехчета - рецепта

  Много от вас са чували за сладко от зелени орехчета, някои са опитвали. Предлагам ви моята уникално лесна и уникално полезна рецепта. Най ценното в нея е запазването на зелената обвивка и бързото приготвяне на сладкото. Цялата рецепта с набирането, рязането и варенето отнема максимум около час.
   
  Ще са ви необходими като пропорция: 
  Около кило млади зелени орехчета
  Около кило бяла или кафява захар
  Половин литър хладка вода
  Един лимон - кората и сока или 1/2 чаена лъжичка лимонтузу
  Стара тенджера, стара дъска за рязане, нож и ръкавици
  Буркани с винтова капачка
   

  Прием на орехчетата

  Приема на орехчетата се прави, като вечер, преди лягане, се сдъвква добре по едно резенче орех и се преглъща с половин чаша вода. Първите един два пъти може да ви се стори много горчиво, но организма се адаптира бързо и скоро няма да усещате толкова силна горчивина. След няколко дена увеличете до едно орехче и приемайте всяка вечер преди лягане и преди миене на зъбите с половин чаша вода, добре сдъвкано.
  Пийте около месец до 40 дни всяка пролет - един чудесен детокс за кръвта и стомашно чревната система.
   
  *В първите дни на прием може да усетите сърбеж на някои места под кожата си, трептене на някои отделни мускулчета. Не се притеснявайте, това показва, че тялото ви се чисти и до седмица тези симптоми постепенно намаляват.
  *Ако имате заболявания на щитовидната жлеза, консултирайте с лекаря си, преди да хапвате сладко от зелени орехи, защото съдържа йод, който е противопоказан при някои заболявания на щитовидната жлеза.