Китайски метод за масажиране на една точка

китайски метод, масажиране, една точкаВ днешно време мнозина са изправени пред проблема с наднорменото тегло. Загубата на излишни килограми наистина е много трудна задача. Разбира се, основният съвет „яжте по-малко и се движете повече“ е блестящ в своята простота, но уви, не винаги работи поради факта, че наднорменото тегло възниква не само от преяждане и заседнал начин на живот. В повечето случаи на преден план излизат напълно различни причини, например психологически дисбаланс, метаболитни нарушения, режим на съня, хормонални промени поради бременност или менопауза.

Да се справите сами с този проблем е много трудно и е по-добре да потърсите помощта на подходящи специалисти - диетолог, ендокринолог и психотерапевт. Но има и спомагателни методи, които ще ви помогнат да отслабнете.

В тази статия ще ви запознаем с един от тях.

Акупресура за отслабване и масажиране

Акупресурата е древна китайска практика, която вече е достъпна за всички. Такъв лесен и приятен начин за борба с наднорменото тегло помага да отслабнете безболезнено и да се чувствате в прекрасна форма.

Точки за намаляване на апетита

Точка Дуй-дуан

Точка Дуй-дуан

Точка Дуй-дуан е една от основните точки за потискане на апетита. Намира се в центъра между горната устна и носа. Масажирайте го няколко минути, особено когато има желание да „изядете“ стреса си.

Точка "Апетит"

Точка "Апетит"

На ушите има около 200 биологично активни точки, стимулирането на които подобрява функционирането на всички органи и ускорява метаболизма.

Внимание: Върху ушната раковина, в средата на трагуса, е известната точка „апетит“. Стимулирайте я възможно най-често!

Точка Ци-чи

Свийте ръката в лакътя, точката се намира отгоре на сгъвката, внимателно масажирайте тази точка. Ежедневна минутна стимулация на Ци-чи точката подобрява работата на червата.

Точка Цзу-сан-ли

Точка Цзу-сан-ли

Голям брой от точките за отслабване са разположени на краката. Сред тях се открояват Цзу-сан-ли или „точката на дълголетие“. Можете да я усетите като малка вдлъбнатина под коляното. Смята се, че масажирането ѝ помага да се изгубят до 500 г на ден.

Точка Лоу-гу

Тази точка се намира над вътрешната страна на глезена (кокалчето) на 5 см. Масажът на тази точка помага не само да се отървете от излишното тегло, но е и полезна при изтръпване на ръцете и краката, както и при неприятни усещания в сърцето.

Въздействието върху тези точки ви позволява да "изключите" чувството на глад.

Когато провеждате масажа, внимателно наблюдавайте усещанията си: веднага щом усетите гадене, слабост, виене на свят, незабавно спрете масажа и се отпуснете.

Противопоказания при акупресура

Противопоказана е при заболявания с инфекциозна етиология, бременност, заболявания на сърдечно-съдовата система, туберкулоза, възпалителни процеси и неоплазми.