ЗА ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ЧЕСЪНА

ЗА ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА НА ЧЕСЪНА  Полезните свойства на чесъна

Garlicrich Super Strenght  Garlic Concentrate 500 mg (Гарлик Рич) – източник на натурален екстракт от чесън, който допринася за укрепване здравето на сърцето и кръвоносните съдове, и нормалното състояние на имунната система.

Чесънът – толкова обичан, толкова ароматен.

Какво първо ви изниква наум когато чуете думата „чесън“?  Мисълта за силен аромат, за продукт толкова вкусен като добавка към менюто, но и толкова непрепоръчителен, ако ни предстои... целувка, например. Това е една от основната причина да не прибягваме до него, но е факт, че той е един от главните компонентни в хранително-вкусовата промишленост. Освен като продукт със силен аромат и невероятни вкусови качества, чесънът е използван много години наред в народната медицина, още от времето на Древен Египет! Ако сега да отворите книга по темата или пък се информирате в някой интернет сайт, задължително ще видите метод на самолечение с помощ на чесън. При това не само на едно или две болестни състояния.

Произходът.

Думата „чесън“ (на английски език garlic) произлиза от думите „gar” (старинна английска дума, означаваща „копие“) и “leak” (“лук“). Бидейки „копие на праз лука“, той принадлежи към семейство Лукови (Aliecae).

ПРЕДИ и СЕГА. Любопитни факти.

Чесънът започва да се грижи за нас, още при да сме се родили. Ако бременна жена приема чесън, това спомага растежа на плода. В митологията пък, той се слави със свойствата си срещу черна магия. Носел се е на врата и като бижу-амулет, прогонващ злите сили. Чесънът се е възприемал и продължава да е така и до ден днешен, за много силен афродизиак. Също така, приемало се е, че помага срещу прекомерно натоварване и употребата му е била препоръчителна след много изтощителен ден – по данни на Херодот, този вълшебен зеленчук е бил неизменна част от менюто на строителите на пирамиди! Когато се ражда бебето, устните му са били намазвани с чесън, за да бъде предпазено то от уроки. Използвал се е и като лек срещу ухапване, дори и за мумифициране! И така до ден днешен, когато на много традиционни  обичаи срещу злите сили, се връзват плитки с чесън.

Чесън за имунитет.

Вълшебният зеленчук съдържа повече от 2000 биологично активни съединения, които спомагат за изграждане на имунитет и за борба с редица болестни състояния.  Работи за защитата от атеросклероза и други сърдечно-съдови заболявания, благоприятствайки понижаването на холестерола и кръвното налягане. Показен е за изграждането на здрава и балансирана имунна система.  Чесънът е широкоспектърен и антимикробен продукт, който  помага при борбата с много бактериални и гъбични инфекции. Чесновият екстракт притежава и антиоксидантни свойства и забавящи стареенето свойства!

Garlicrich500 mg (Гарлик Рич) е натурална формула, изцяло запазила полезните свойства на чесъна.Благоприятства сърдечно-съдовото здраве, кръвообращението и естествените защитни сили на организма.

Как действа?

-          Допринася за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови болести и предоставя ползи след прекаран инфаркт;

-          Подпомага поддържане нормални нива на кръвното налягане и холестерола;

-          Благоприятства процеса на кръвосъсирване;

-          От полза за нормалното кръвообращение;

-          Спомага за нормалните функции на имунната система и проявява антимикробни, антибактериални и противогъбични ефекти.

 

Garlic rich 500 mg (Гарлик Рич)

Garlic rich 500 mg (Гарлик Рич) съдържа екстракт от чесън, отглеждан без намесата на пестициди. Луковиците му се събирани ръчно и са съхранявани така, че запазят ценните ензими и съединения, на които дължат полезните си свойства. Обработвани са без етанол или други разтворители посредством специалния метод  EnviroSimplex®, който запазва ефикасността на активните вещества. Продуктът, тестван срещу пестициди. Не съдържа допълнителна захар и консерванти. Концентратът в Гарлик Рич е в съотношение 10:1.

Съдържание: Всяка капсула съръжа GarlicRich® чесън на прах (Allium sativum) 500 mg, Алицин (Allicin), Алиин (Аlliin), Гама-глутамилцистеини (Gamma-glutamylcysteines) 8000 mcg.

Прием: 1 софтгел таблетка дневно или според указанията на вашия лекра.

Разфасовка: 90 капсули.  Консултирайте се със специалист при бременност, кърмене или прием на медикаменти като антикоагуланти.

 

  1. GARLIC OIL / МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 100 СОФТГЕЛ КАПСУЛИ

    GARLIC OIL / МАСЛО ОТ ЧЕСЪН 100 СОФТГЕЛ КАПСУЛИ

    Редовна цена: 14,99 лв.

    Промо цена 14,84 лв.

    1%