Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

УНИКАЛНИ И ДОСТЪПНИ БИЛКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПАМЕТТА

билки, подобряване на паметта, паметВлошаването на паметта е един от основните проблемина съвременния човек. Големият поток от информация ни помага да постигаме успехи и да се движим нагоре по йерархичната стълбица,но ако някой не се справя с постоянната динамикаи поставените задачи, той става безполезен.

Поради тази причина хората все по-често започват да търсят различни начини да запазят или активират паметта си, да я „изчистят“ и да си помогнат да стане по-ефективна.

Има много полезни билки за подобряване на паметта, които можете да приемате под формата на инфузии или отвари като превантивни агенти.

Как да подобрите паметта с помощта на билки?

Учените са установили, че отговорниците за увреждането на паметта са групата на сложните аминокиселини. Да потисне тяхното действие засега може единствено градинския чай (салвията). Листата му са богати на етерични масла, които са известни със своите бактерицидни и противовъзпалителни билки, подобряване на паметта, памет, салвиясвойства. Има и противовъзпалително, дезинфекционно и противокашлично действие.

Тази билка съдържа витамини В, С и Р, различни флавоноиди, алкалоиди, танини, камфор, туйон - цялата тази структуранапълно третира нервните разстройства, истерията и силната нервна възбуда, успокоява нервната система и възстановява паметта.

 

Паметта на човек се отслабва не само в напреднала възраст, но и при пиене, тютюнопушене, стрес или безсъние. За нарушения от този характер може да има хиляди други различни причини.

 

Според експерти, градинския чай увеличава концентрацията в мозъка на химикалите, които са отговорни за предаването на интрацеребралните съобщения. Служители от Нортумбрийски университет провеждат редица изследвания, на които са подложени 44 доброволци, на които дават селективно градински чай или плацебо. След края на изследването се стига до заключението, че участниците, които са били лекувани със салвия, са преминали успешно тестовете. Предполага се, че лечението с градински чай ще даде добър резултат и в борбата срещу болестта на Алцхаймер.


Можете да закупите салвия на страниците на bilki.bg. Предлагаме освен билката и етерично масло от салвия.
 

Установено е също така, че златният корен, родиола, подпомага не само потенцията, но и е силен поддръжник на паметта.  Златният корен, или по-скоро неговото коренище, има много полезни свойства и е много популярно средство в традиционната медицина.

Коренът съдържа около 140 различни компонента, сред които:

въглехидрати (фруктоза, захароза, глюкоза);
органични киселини (ябълчна, оксалова, янтарна, лимонена);
етерични масла;
феноли;
фенолни карбонови киселини;
флавоноиди;
танини;
сложни минерали (манган в големи количества, мед, сребро, кадмий, цинк, селен, никел, кобалт, хром, и т.н.);
витамини А, С, Е, група В.

Поради своя химичен състав, златният корен може да бъде полезен и в много други случаи, поради което се използва активно.

 

На страниците на bilki.bg, можете да закупите златен корен родиола на прах и рязан.  Предлагаме също така, тинктура и капсули.


Други билки за подобряване на паметта

Лайка и мента, които можете да намерите и под формата на чай. Те съдържат лутеолин, който предпазва мозъчните клетки и премахва възпалителните процеси. Ето защо, експертите препоръчват пиенето на чай, направен от тези билки, който действа превантивно и помага да се елиминират възрастовите промени. Колкото по-голям е човекът, толкова повече трябва да се грижи за себе си. Не е трудно сутрин да си приготвяте чай от горепосочените билки.

Ако направим условен списък с билките, които подпомагат паметта то в него трябва да включим и ригана, гинко билоба, горските ягоди, невена, корена от валериана, билките като глог, бреза, череша и детелина, те съдържат микроелементи, които имат благоприятен ефект за целия организъм като цяло и за паметта включително.


 
  1. МЕНТАТ ЗА МОЗЪКА И ПАМЕТТА - 30 таблетки
  1. Мемори Комплекс, Purevital, За безупречна памет, Капсули х 60
  1. ГИНКО БИЛОБА ЛИСТ