Към леко дървесния вкус на Чагата се долавя аромата на портокал и канела. Те допълват качествата на Чагата с витамини А,В1,В2,В3,В4, В5, C, в съчетание с ценни аминокиселини.
Начин на употреба:
Едно филтърно пакетче се залива с 250 мл гореща вода. Максималната температура на водата не трябва да надвишава 75°С. За най-добър резултат изчакайте 5-7 минути. Приготвено по този начин 1 пакетче може да се използва 2 пъти.
Състав и хранителна стойност:
Състав:
смялна сушена гъба Чага (Inonotus Obliquus), сушен портокал, канела
Хранителна стойност за 100 г:
Енергийна стойност: 779 KJ/190 KCal
Мазнини: 1,1 г
от които наситени мастни киселини: 0,5 г
Въглехидрати: 12,5 г
от които захари: 0,5 г
Белтъчини: 3,6 г
Съдържание на сол: 0,03 г