РОЖКОВО БРАШНО, 200гр
Рожковото брашно се счита за един от естествените заместители на какаото. От хиляди години плодовете на дървото се употребяват като храна, тъй като са изключително полезни заради високата си енергийна стойност. В състава на рожковото брашно влизат захар и танини; витамини - А, В1, В2, D; калций, магнезий, желязо, фосфор. Продава се в кутия, нетно тегло - 160 кг.
Състав: смлени на прах сухи плодове от Рожково дърво (Ceratonia siliqua)
Приложение: помощно средство при нарушение на храносмилането, наднормено тегло, инсулинова резистентност, нарушено зрение и инфекции на очите, възпаление на яйчниците, хомеопатично лечение, като естествен подсладител и заместител на какаото.
Препоръчителна употреба: Добавка към сладкиши, каши, шейкове и др. Използва се за приготвянето на напитки и сладкиши.
Как да си направим сладкиш с рожково брашно: Необходимите продукти са: 3 яйца, 125 гр. по избор кафява захар, фруктоза или подсладител, 100 гр. масло или олио, 1 чаша интегрално брашно, 1 чаша рожково брашно, 1 ч.л. сода бикарбонат или 1 пак. бахпулвер, 100 гр. кокосови стърготини.
Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват заедно със захарта, като се прибавят млякото и кокосовите стърготини. Отделно се смесват брашната (рожково и интегрално) със содата и се прибавят към яйцата, като се разбъркват добре. Накрая се прибавя и разтопеното масло. Слагате в подходящ съд за печене, предварително намазвате с мазнина и поръсвате с брашно. Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Производител: Кармен солара