Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Надеждна защита за детската имунна система със Самбукус Нигра!

Надеждна защита за детската имунна система със Самбукус Нигра!

 

Много родители ще се съгласят, че детският имунитет рядко е достатъчно защитен от настинките и грипа. Дойдат ли студените месеци, добре познатият порочен кръг се завърта отново – детето започва да боледува през седмица, а солидните инвестиции в лекарства нямат съществен ефект. Ето защо намирането на естествени средства, които да подсилят имунната му система, се оказва повече от наложително. Тук природната медицина отново има решение и то се нарича черен бъз – една от най-полезните за имунитета и дихателната система билки!

 

Силата на черния бъз се крие в плодчетата му, които съдържат богат набор хранителни вещества: танини, аминокиселини, каротеноиди, флавоноиди, антоцианини, витамини (особено витамин С), минерали и др. Сред тях с най-голямо значение са органичните пигменти, известни като антоцианини. Изследванията показват, че антоцианините са мощни антиоксиданти, които възпрепятстват възпроизвеждането на вирусите и унищожават много от бактериите, причинители на инфекции на дихателните пътища. Високата антиоксидантна активност, с която се отличава черният бъз до голяма степен се дължи именно на антоцианините. По данни на Американското министерство на земеделието (USDA), плодчетата на това уникално растение имат най-висока ORAC стойност (капацитет за поглъщане на кислородните радикали) в сравнение с други плодове, богати на антиоксиданти.

 

Черният бъз е препоръчван и от народния лечител Петър Димков. Той посочва прелетните птици, които преди да отлетят към топлите страни се захранват с плодчетата му, за да могат да издържат на дългия полет.

 

Днес екстрактите от черен бъз са едни от най-ефикасните природни средства както за укрепване на организма, така и за ускоряване на възстановителните процеси, когато настинката или грипът вече са факт.

 

Самбукус нигра – отлична подкрепа за детския имунитет през есента и зимата! Продуктът Самбукус нигра е природен имуностимулатор, подходящ за деца от 1 до 12 години. Предлага се под формата на вкусен сироп, в който се съдържат: стандартизиран екстракт от висококачествени плодове на култивиран черен бъз и патентована смес от ехинацея ангустифолия, ехинацея пурпурея, пчелен прополис и коластра.

 

Предимства на ехинацеята, прополиса и коластрата в Самбукус нигра за деца:

-Ехинацея. Добър източник на полизахариди, гликопротеини, алкиламиди, кафеени и хидроксиканелени киселини, и др. Насърчава фагоцитозата и мобилността на белите кръвни телца. Има противовъзпалително действие. Спомага за стимулиране синтеза на важни вещества, участващи в активиране на имунния отговор.

-Прополис. Със силни антибактериални, противовъзпалителни и имуностимулиращи свойства. Главните компоненти в състава му включват флавоноиди, витамини, минерали, аминокиселини, смоли и др. Бактерициден е срещу различни респираторни патогени.

-Коластра. Особено ценна е заради съдържащите се в състава й имуноглобулини и антитела, които противодействат срещу различни патогени. Инсулиноподобните растежни фактори в състава й спомагат за ускоряване растежа и регенерацията на клетките.

Действие на Самбукус нигра върху дихателната и имунната системи:

-допринася за стабилизиране на естествените защитни сили на организма и има подпомага функциите на дихателната система;

-допринася за облекчаване на симптоми като кашлица, хрема, отпадналост и др.;

-може да се приема профилактично по време на грипни епидемии;

-може да се комбинира с антибиотични, антипиретични и деконгестивни средства.

 

Не съдържа алкохол и глутен! Лесен за употреба! Усвоява се отлично! Със страхотен вкус, който децата харесват!


 

 

 


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах