Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

ЛЕЧЕНИЕ НА ХРОНИЧНИ ИНФЕКЦИИ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА ПРИ ВЪЗРАСТНИ

хронични инфекции, пикочни пътищаПричините за инфекция на пикочните пътища

Бъбреците, пикочния мехур и уретрата образуват отделителната система. Причините за инфекция на пикочните пътища е бактериална инфекция, която засяга всяка част на пикочните пътища. Това е вторият най-често срещан тип инфекция в организма.

Какви са симптомите на инфекцията на пикочните пътища?

Симптомите на инфекция на пикочните пътища могат да варират в зависимост от тежестта на инфекцията, възрастта и местоположението на инфекцията в чревния тракт.

Най-честите симптоми на инфекция на пикочните пътища

Парене или болка по време на уриниране.
Честота на уриниране и постоянно желание за уриниране.
Треска и неразположение.
Неприятна миризма и мътна урина.

Симптоми на инфекция на пикочния мехур (цистит)

Дискомфорт в долната част на корема.
Често, болезнено уриниране с малко количество урина.
Обикновено субфебрилна температура без странична болка.
Кръв в урината.

Билки при инфекции на пикочните пътища

Уроинфекциите са широко разпространен проблем, особено сред жените, които страдат от възпаление на пикочните пътища. Често в резултат от неправилно лечение и безконтролен прием на антибиотици, инфекциите на пикочните пътища хронифицират и пълното им излекуване изглежда почти невъзможно.

Ако инфекцията обхване само пикочния мехур, лечението ѝ е относително лесно. В случай обаче, че стигне до бъбреците, последствията могат да бъдат сериозни.

По-късата уретра при жените и специфичното ѝ разположение спрямо ректума, улеснява достигането на бактериите до пикочния мехур и тяхното размножаване. Ето защо уроинфекциите засягат по-често нежния пол.

Природата разполага с много естествени решения за защита на отделителната система от инфекции. Сред тях червената боровинка е в топ 3 на най-предпочитаните растителни средства. Тя притежава мощни антиоксидантни, антибактериални, антимикробни и антиадхезивни свойства. Не е случайно, че червената боровинка спада към суперхраните – съдържанието на разнообразни нутриенти в състава й е значително високо в сравнение с други плодове.

Състав на червените боровинки

Най-важните хранителни вещества в червените боровинки са на първо място проантоцианидините (PACs) от тип А – А2 и В2, антоцианидините, флаван-3-оли (катехин, епикатехин), флавоноли (кверцетин и галактозидите му, кемпферол, мирицетин), тритерпеноиди (урсолова киселина), иридоиди (монотропеин, 6,7-дихидромонотропеин), органични киселини (бензоена, хидроксибензоена и др). С най-голямо значение сред тях са проантоцианидините.

Характерна особеност на PACs  в червените боровинки е, че са предимно от тип А, за разлика от другите видове боровинки, в които преобладават проантоцианидините от тип B. PACs от тип А много по-ефективно противодействат на захващането на патогенните бактерии за уроепителните клетки – т.е. имат мощни антиадхезивни ефекти. Съдържанието на PAC-Aварира между 51-91% от общото съдържание на проантоцианидини в червените боровинки.

CranRx® Червена боровинкаедин от най-добрите билкови продукти на Nature’s Way, USA в подкрепа на пикочната система!  

Този натурален продукт съдържа мощен концентрат от плодчетата на червена боровинка. В сравнение с други екстракти, предлагани на пазара, концентратът на Nature’s Wayе доста по-мощен, защото е извлечен от всички части на плода, включително сока, месестата част, кожата и семената. Концентратът в  CranRX  е спотенция 50:1 и е стандартизиран до високи нива на проантоцианидини (PACs)от тип А, които както разбрахме, са главните биологично активните компоненти в плодчетата на червената боровинка, на които тя дължи терапевтичните си свойства.

Отличителни предимства на патентования концентрат от червена боровинка CranRX:

- Източник на плодов концентрат, взет от 100% цели плодове!

- Стандартизиран до високи количества проантоцианидини тип А!

- Съдържа до 3 пъти повече проантоцианидини в сравнение с други продукти, съдържащи екстракти от червена боровинка!

- CranRX има клинично проучено действие!

- Само 1 капсула съдържа 500 mg стандартизиран екстракт!

Продукти свързани със статията

 1. CranRX, КРАН Rx Bioactive Cranberry , VCAPS, 30капс

  CranRX, КРАН Rx Bioactive Cranberry , VCAPS, 30капс

  Цена:

  Редовна цена: 37,14 лв.

  Промо цена 34,91 лв.

 2. БИЛКОВ ЧАЙ ПРИ ЦИСТИТ , БОЛКИ ПРИ УРИНИРАНЕ