МЪЧАТ ЛИ ВИ ХРОНИЧНИ ИНФЕКЦИИ НА ПИКОЧНИТЕ ПЪТИЩА?

хронични инфекции, пикочни пътища

Билки при инфекции на пикочните пътища

Уроинфекциите са широко разпространен проблем, особено сред жените, които страдат от възпаление на пикочните пътища. Често в резултат от неправилно лечение и безконтролен прием на антибиотици, инфекциите на пикочните пътища хронифицират и пълното им излекуване изглежда почти невъзможно.

Ако инфекцията обхване само пикочния мехур, лечението ѝ е относително лесно. В случай обаче, че стигне до бъбреците, последствията могат да бъдат сериозни.

По-късата уретра при жените и специфичното ѝ разположение спрямо ректума, улеснява достигането на бактериите до пикочния мехур и тяхното размножаване. Ето защо уроинфекциите засягат по-често нежния пол.

Природата разполага с много естествени решения за защита на отделителната система от инфекции. Сред тях червената боровинка е в топ 3 на най-предпочитаните растителни средства. Тя притежава мощни антиоксидантни, антибактериални, антимикробни и антиадхезивни свойства. Не е случайно, че червената боровинка спада към суперхраните – съдържанието на разнообразни нутриенти в състава й е значително високо в сравнение с други плодове.

Състав на червените боровинки

Най-важните хранителни вещества в червените боровинки са на първо място проантоцианидините (PACs) от тип А – А2 и В2, антоцианидините, флаван-3-оли (катехин, епикатехин), флавоноли (кверцетин и галактозидите му, кемпферол, мирицетин), тритерпеноиди (урсолова киселина), иридоиди (монотропеин, 6,7-дихидромонотропеин), органични киселини (бензоена, хидроксибензоена и др). С най-голямо значение сред тях са проантоцианидините. Характерна особеност на PACs  в червените боровинки е, че са предимно от тип А, за разлика от другите видове боровинки, в които преобладават проантоцианидините от тип B. PACs от тип А много по-ефективно противодействат на захващането на патогенните бактерии за уроепителните клетки – т.е. имат мощни антиадхезивни ефекти. Съдържанието на PAC-Aварира между 51-91% от общото съдържание на проантоцианидини в червените боровинки.

CranRx® Червена боровинкаедин от най-добрите билкови продукти на Nature’s Way, USA в подкрепа на пикочната система!  

Този натурален продукт съдържа мощен концентрат от плодчетата на червена боровинка. В сравнение с други екстракти, предлагани на пазара, концентратът на Nature’s Wayе доста по-мощен, защото е извлечен от всички части на плода, включително сока, месестата част, кожата и семената. Концентратът в  CranRX  е спотенция 50:1 и е стандартизиран до високи нива на проантоцианидини (PACs)от тип А, които както разбрахме, са главните биологично активните компоненти в плодчетата на червената боровинка, на които тя дължи терапевтичните си свойства.

Отличителни предимства на патентования концентрат от червена боровинка CranRX:

- Източник на плодов концентрат, взет от 100% цели плодове!

- Стандартизиран до високи количества проантоцианидини тип А!

- Съдържа до 3 пъти повече проантоцианидини в сравнение с други продукти, съдържащи екстракти от червена боровинка!

- CranRX има клинично проучено действие!

- Само 1 капсула съдържа 500 mg стандартизиран екстракт!

 1. CranRX, КРАН Rx Bioactive Cranberry , VCAPS, 30капс

  CranRX, КРАН Rx Bioactive Cranberry , VCAPS, 30капс

  Редовна цена: 37,14 лв.

  Промо цена 34,91 лв.

  6%

 1. БИЛКОВ ЧАЙ ПРИ ЦИСТИТ , БОЛКИ ПРИ УРИНИРАНЕ