bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Mаслото от бял трън детокс за черния дроб и за отслабване

"Нека храната  е твоето лекарство, а лекарството - твоята храна." Хипократ

 • Масло от Бял трън, Bioherba, 250 мл

  Масло от Бял трън, Bioherba, 250 мл

  Цена: 5,50 лв.

 • Био Масло от Бял трън, Bioherba, 500 мл

  Био Масло от Бял трън, Bioherba, 500 мл

  Цена: 9,89 лв.

 • Масло от бял трън състав

  бял трън, детокс, черен дроб, силибум марианумРастително масло, получено от семената на белия трън (Silybum marianum) е ценен хранителен продукт и лекарство, използвано в традиционната медицина. Високите терапевтични и профилактични свойства на маслото от бял трън са свързани с наличието на хлорофил, каротиноиди, токофероли и комплекс от полиненаситени мастни киселини (витамин Р). Последният свързва холестерола във форма, която лесно се отстранява от тялото, като го предпазва от натрупване по стените на кръвоносните съдове.

  Той стимулира общия метаболизъм на мазнините, активирайки освобождаването им от мастните депа, поради което се нарича "горелка за мазнини".

  Хлорофил – активира метаболитни процеси в клетките, подмладява тъканите, стимулира възстановителните процеси (регенерация). Това обяснява лечебните свойства на външната употреба на маслото от бял трън, стимулиране на кръвообращението с общ ефект върху тялото.

  Каратиноидите притежават антихистаминова (антиалергична) активност, стимулират метаболизма в черния дроб и сърдечния мускул. Каротинът участва в работата на ретината и е необходим за организма като растежен фактор. Той активно участва във възстановителните процеси на клетките.

  Каротинът може да “съхранява” кислорода в случай на кислородно гладуване и частично да компенсира лошото снабдяване с кислород на тъканите (включително при атеросклероза).

  Токофероли - ефективно защитават организма от действието на химични и физични фактори, които провокират развитието на тумори, притежават мощни антиоксидантни и антимутагенни действия, предотвратяват естественото стареене на организма, поддържат репродуктивните функции и контрактилните способности на мускулите.

  Основният компонент на маслото от бял трън е комплекс от полиненаситени мастни киселини: линолова (61-62%), олеинова (21-22%), стеаринова (3.5-4%), арахидична (около 2%), палмитинова (около 9%) , бехенова (1-1,5%).

 • Масло от Бял трън, Bioherba, 100 мл

  Масло от Бял трън, Bioherba, 100 мл

  Цена: 4,00 лв.

 • Био Масло от Бял трън, Bioherba, 1 л

  Био Масло от Бял трън, Bioherba, 1 л

  Цена: 18,49 лв.

 • Масло от бял трън действие

  бял трън, масло, как се използваМаслото от бял трън има противовъзпалително действие. Ефективен хепатопротектор. Предотвратява абсорбирането на токсични съединения, които влизат в организма с вода и храна. Маслото от бял трън предпазва организма, когато в него попаднат химически съединения, има противоязвено действие и насърчава заздравяването на язви. Ефективно средство за лечение на рани, изгаряния (включително слънчеви).

  Маслото от бял трън увеличава съпротивлението на организма и укрепва имунната система.

  Масло от бял трън приложение

  - Цироза и увеличен черен дроб.

  - Хепатит, алкохолно увреждане на черния дроб.

  - Пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника.

  - Киселини, остър и хроничен гастрит.

  - Холецистохолангит, дискинезия на жлъчните пътища.

  - Пародонтоза и стоматит.

  - Повредена кожа, изгаряния (химически, термични), незарастващи рани.

  Маслото от бял трън е високо ценено при лечението на дълготрайни рани във втората фаза на раневия процес. Отбелязва се подобряване на репаративните процеси, активира се растежът на гранулата, ускорява се периодът на заздравяване. Маслото от бял трън се използва за терапевтичен масаж и в козметиката.

  Проучване на свойствата на маслото от бял трън

  При лечение на инфектирани изгаряния от 1 степен се наблюдава следната картина:

  масло, бял трън, масло от бял трън, действиеПризнаци на възпаление утихват за 3-5 дни, отокът и хиперемията намаляват. След нанасяне на маслото от бял трън в следващите превръзки се забелязва повишаване на зарастването на раните. Превръзките се правят ежедневно, раните бързо се изчистват от гнойно-фибринозните покрития и се появява епителизацията на ръбовете.

  В групата на пациентите с дълготрайни, декубитални рани се наблюдава ясно изразена положителна тенденция в продължение на 5-7 дни от лечението с масло от бял трън, появяват се острови и маргинални епителизации, а пълното излекуване на раните се наблюдава за 12-15 дни. Със своето действие маслото от бял трън превъзхожда маслото от морски зърнастец, без да предизвиква странични ефекти и алергични реакции.

  Използването на масло от бял трън допринася за премахването на козметични белези, а третирането с масло от морски зърнастец води до образуването на по-груба тъкан. Експериментално проучване на острата и хронична токсичност на масло от семена от бял трън показва, че то е нетоксично съединение и се понася добре. В резултат на проучването е установено, че маслото от бял трън не притежава мутагенни свойства и ДНК увреждащи ефекти, което показва, че маслото няма потенциална канцерогенна опасност.

  Маслото от бял трън има уникални противовъзпалителни, лечебни свойства, способни да ускорят процесите на епителизация и регенерация на кожни дефекти с различен произход.

  Ефектът на масло от бял трън върху заздравяването на язви на стомашната лигавица

  Маслото от бял трън може да се използва като средство против язви, при лечението на ерозии и профилактично - за предотвратяване на язвена болест. 

  Използването на масло от бял трън в гинекологичната практика 

  Студено пресовано масло от семената на растението бял трън се прилага отвътре и отвън. При гинекологична патология се използва масло от бял трън поради наличието на голямо количество витамин Е, необходимо за регулиране на сексуалната и ендокринната система при мъжете и жените. Витамин Е е един от най-значимите антиоксиданти, които предотвратяват туморни процеси.

  Маслото от бял трън съдържа много други мастноразтворими микроелементни витамини, няколко вида силимарини. С помощта на тези компоненти маслото има лечебни свойства. Особено ефективно е маслото от бял трън при менопаузален атрофичен вагинит, придружено от сърбеж. Маслото се въвежда във вагината в количество от 3 мл на нощ. По-добре е маслото да се нанася не с тампон, а със спринцовка без игла и след това да се вдигне таза, така че маслото да попадне върху шийката на матката. Не измивайте маслото от вагината. Курсът на лечение е 12 ежедневни процедури.

  При инфекциозно-възпалителен процес във вагината, трябва да използвате смес от масло от бял трън с масло от чаено дърво. В 50 мл масло от бял трън се добавят 2,5 мл 100% масло от чаено дърво. Разбъркайте сместа добре преди употреба. Методът на въвеждане във вагината е същият, както е описано по-горе. Подобна комбинация се използва при комплексното лечение на ерозията на шийката на матката, за предотвратяване на инфекции и предотвратяване на образуването на белези.

   

   

  Продукти свързани със статията

  1. Масло от Бял трън, Bioherba, 250 мл

   Масло от Бял трън, Bioherba, 250 мл

   Цена: 5,50 лв.

  2. Масло от Бял трън, Bioherba, 100 мл

   Масло от Бял трън, Bioherba, 100 мл

   Цена: 4,00 лв.

  3. Бял трън Тинктура, Bioherba, 50 мл

   Бял трън Тинктура, Bioherba, 50 мл

   Цена: 5,84 лв.

  4. Брашно от Бял трън, Bioherba, 150 гр.

   Брашно от Бял трън, Bioherba, 150 гр.

   Цена: 2,35 лв.

  5. Паста от Бял трън - детокс на черен дроб, Bioherba, 250 гр.