Какво представлява екстрактът от левзея

левзея цена, bioherba

Екстрактът от Левзея е средство, което тонизира и дава енергия. Днес ще ви разкажем за приложението му и влиянието, което оказва върху тялото.

Тъй като действа като естествен адаптоген, левзеята има тонизиращ и възстановителен ефект, повишавайки устойчивостта на тялото към физически стрес и неблагоприятните фактори на околната среда. Коренът от левзея отдавна се използва в медицината, заради биологично активните вещества, които се натрупват в корена ѝ: етерични масла, алкалоиди, инулин, захар, соли на фосфорна киселина, дъбилни и смолисти вещества.

В моментите на неразположение, когато се почувствате зле и не можете да се концентрирате върху работата, е препоръчително да приемате капсули с левзея, тя ще ви даде сила и енергия. Хранителната добавка от левзея може да се използва както от жени, така и от мъже, тъй като оказва положително влияние върху либидото и потентността. 

Приемът ѝ може да бъде направен и преди физическо натоварване, тренировка за повишаване на тонуса. Екстрактът помага и за концентрацията, което го прави особено полезен за хора, които учат или се занимават с натоварена умствена или компютърна дейност.

 

 

 Левзея може да се приема удобно чрез капсули, лесно преносими по всяко време на деня, на работа или по време на отпуск.

Според изследванията върху левзея, продължителният ѝ прием увеличава издръжливостта, намалява честотата на заболяванията, подобрява общото състояние но организма и паметта, увеличава умствената работоспособност, потенцията и концентрацията. Най-често коренът от левзея се използва като част от комплексни терапии при умствена и физическа умора и намалена ефективност, както и при стрес, изпити, интензивни и дълги пътувания.

 

левзея оригиналПолзи на левзеята в бодибилдинга

В периода на спортни тренировки и подготовка, левзеята спомага за повишаване на ефективността, ускоряване на периода на възстановяване след претоварване и наранявания.

Левзеята се препоръчва също за културисти и хора с натоварена физическа работа, тъй като тя съдържа фитоекдизон (молекули, които имат свойството да намаляват депата на мазнините и да засилват мускулната маса). Интересно е, че левзеята ускорява и подобрява работата на протеино-синтетичните процеси.

Компонентите в левзеята стимулира увеличаването на протеина в сърцето, черния дроб, бъбреците и мускулите. Това от своя страна увеличава силата на работоспособността и физическата издръжливост. Смята се, че левзеята е необходима за растежа на мускулите.

 

Свойства на левзеята:

Възстановява клетките

Спомага за повишаване на мускулната маса

Подобрява кръвообращението

Увеличава скоростта на движение на спермата

Насърчава оплождането

Има положително влияние върху нервната система

Отстранява раздразнителност и лошо настроение

Подобрява имунитета

Помага при аритмия

левзея, ползи

 

 

 

Предимства на левзеята при жени:

Екстрактът от това растение помага да се възстанови хормоналния баланс. Левзея е благоприятна при нередовен менструален цикъл. Също така при редовен прием на билката кожата става много по-чиста и гладка, благодарение на гореизброените свойства на това уникално и оригинално растение.

Левзеята е уникална билка, до която всеки може да се докосне!