Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Ухапвания от насекоми, лечение с билки при децата


uhapvaniya-ot-nasekomi.jpgУхапвания от насекоми

Ухапвания или ужилвания от насекоми водят до незначителни дразнения за повечето деца. Ухапванията от пчели и оси, обаче, могат да доведе до остра и тежка алергична реакция при някои деца, белязана от уртикария, астма и колапс.

Летящите насекоми хапят откритите места, нелетящите насекомите хапят навсякъде и често на групи.

Ухапването от бълха са концентрирани около долната част на крака и глезена.

Кърлежите остават прикрепени към кожата за дълъг период от време, докато се наядат и заприличат на малка закръглена стафида, тъй като се подуват. Ухапванията от кърлежи могат да бъдат сериозни и да доведат до лаймска болест, която се причинява от спирохетата предавана от тях. Консултирайте се с лекар, ако детето Ви е ухапано от кърлеж и се е появила кръгла, червена кожна лезия. Ако не обърнете внимание и минат 3 до 32 дни след ухапването, се появяват грипоподобни симптоми, главоболие и схванат врат. Лезията се разпространява по бедрата, седалището и подмишниците.
uhapvaniya-ot-nasekomi-2.jpg

Лечение на ухапвания от насекоми с билки

• Направет лапа от листа от живовляк, нарязан лук или настърган, суров картоф. Лапата се прилага в продължение на 10 минути. Тя ще извлече отровата и ще облекчи сърбежа.
• Направете компрес от дестилиран хамамелис с няколко капки лавандулово масло. Може да се използва като лосион за ухапвания с по-големи площи.
• Билки, които се изгарят, също помагат да се отблъснат насекомите. Опитайте се да използвате билки като градински чай, розмарин, пелин, кедър или евкалипт. Поставете малко количество сушени билки върху дървени въглища в малка чиния и ги оставете да горят бавно.

Препарати срещу насекоми

Смесват се по 15 капки от етеричните масла от лавандула, цитронела, евкалипт и джоджен с 28 гр бадемово масло или зехтин. Използва се върху дрехи или директно върху кожата.


 

 

 

 

Продукти свързани със статията

  1. ЕВКАЛИПТ , ЛИСТ ,  Eucaliptus globulus
  2. Сладък пелин, рязан, Artemisia annua, насипна билка, противопаразитно, детокс
  3. РОЗМАРИН БИЛКА , ПОДПРАВКА ЛИСТ , Rosmarinus officinalis L.
  4. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл
  5. ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИАНА КОРА , Hamamelis virginiana, разширени вени, хемороиди