Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Синини, лечение с билки при децата

sinini.jpg

Какво представляват синините

Синините са състояние при, което кръвта изтича от кръвоносните съдове в тъканите на кожата. Те биват различни по размер - от много малки до няколко сантиметра и обикновено са черно-сини, ако са до повърхността на кожата или лилави. Когато започват да минават стават жълтеникаво-зелено. Синините обикновено са причинени от травми, от удари и падания. Ако детето ви лесно получава синини, помислете за дефицита на хранителни вещества, като витамин С, биофлавоноиди и витамин К. Ако синините се появяват спонтанно в области, които не се поддават на вероятността от травми, те могат да бъдат в резултат на нестабилни капиляри, причинени от липсата на витамин С и дефицит на биофлавоноиди в кръвоносните съдове, пострадали от инфекция или алергична реакция.

Лечение на синини с билки

• Погледнете дали менюто на детето ви е с високо съдържание на биофлавоноидни храни като червени и жълти зеленчуци (тиква, моркови, сладки картофи, цвекло), зелените листни зеленчуци (спанак, броколи, цвекло) и плодове (боровинки, сливи, череши, грозде).

• Полезните билкови добавки, които се предлагат под формата на чайове и билкови тинктури за укрепване на кръвоносните съдове включват сухи листа от боровинки, глог, липов цвят и блатен тъжник в допълнение с витамин С 100-200 мг за деца до 18 месеца.

Витамин С 500-1,000 мг за по-големи деца.
Биофлавоноиди  50-100 мг за деца до 18 месеца.
Биофлавоноиди 100-500 мг за по-големи деца.

Хомеопатия при синини

Давайте арника веднага след травма по  6мг и след това три пъти на ден в продължение на няколко дни за локално лечение.

• Прилагане на студени компреси веднага след травма за един час. Това ще намали размера на синините. А топлото прилагане 24 часа след травмата ще увеличи реабсорбция на синините.
• Нанесете дестилиран хамамелис, тинктура от арника или масло от жълт кантарион върху синината няколко пъти на ден.
• Кремове, съдържащи арника, див кестен или бял равнец, могат да се втриват внимателно в района. За контузии прилагайте тинктура от 60 гр леска тинктура, 115 гр лобелия тинктура, 115 гр пелин тинктура, 29 гр вода. Комбинирайте в бутилка и третирайте мястото с намокрен в тинктурата памучен тампон три пъти на ден.


 

 

 

 

Продукти свързани със статията

  1. ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИАНА КОРА , Hamamelis virginiana, разширени вени, хемороиди
  2. БЛАТЕН ТЪЖНИК , СПИРЕЯ , Ливадно отвратниче цвят , Filipendula ulmaria L.
  3. ЛИПА АРОМАТНА , Tilia cordata Mill. , ЛИПОВ ЧАЙ ЦВЯТ
  4. ГЛОГ ЧЕРВЕН , ЦВЯТ С ЛИСТ , Crataegus raoiiogyna Jacq.
  5. ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА ПЛОД , Vaccinium vitis-idaea L.