bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Симптоми, свързани с хранителните алергии

hrani.jpg
Газове, диария, колики, гангрена язви, запек, раздразнено дебело черво, нередовно изхождане, нощно напикаване, хронична инфекция на пикочния мехур, хроничната болка в ушите, хрема, синузит, хрипове, хроничен бронхит, сърбеж в носа, ушите и гърлото.

Хронични повтарящи се инфекции, като акне, екзема, уртикария, сърбеж по кожата, болки в ставите, болки в гърба, мускулни спазми, главоболие.
Мигрена, главоболие, депресия, тревожност, емоционалност, хиперактивност, лоша концентрация, безсъние.
Причини за възникване на хранителната алергия

Генетична предразположеност.

Хранителната алергия често е израз на генетично предразположение и наследяване. Често хранителните алергии се споделят и от други членове на семейството. Израз на алергията може да бъде предизвикана от физическа и емоционална травма, прекомерната употреба на лекарства, реакция след имунизация или прекомерен и чест приема на високо алергенни храни. От друга страна, изразът на имунно медиираната хранителна алергия е причинена от взаимодействието между погълнатите хранителни антигени, храносмилателния тракт, хистамин, белите кръвни клетки и имунни съединения.

  • Коприва лист - при анемия и кръвотечение, Urtica dioica

    Коприва лист - при анемия и кръвотечение, Urtica dioica

    Цена: 1,67 лв.

  • Капки на Д-р Бах, Beech / Бук, Bioherba, 50 мл

    Капки на Д-р Бах, Beech / Бук, Bioherba, 50 мл

    Цена: 9,89 лв.

  • Нарушения на имунната система.


    Нарушенията на имунната система понякога е причина за хранителна алергия. Дисфункцията се случва в Т-клетките и лимфоцитната дейност, която води до увеличаване на алергичната реактивност. Имунологичните механизми се задействат повече от възпаления, отколкото от антитела. Възпалителните медиатори като простагландини и хистамин могат да предизвикат алергична реакция.

    Малабсорбцията, лошото храносмилане, повторяне на хранителната експозиция и лошата цялост на чревната стена.

    Всички тези нарушения влияят на развитието на хранителната алергия. Доказано е, че частичното усвояване на хранителни протеини могат да преминат през чревната стена и да се поемат от тялото. Факторите, които могат да увеличат чревната пропускливост включват необичайна чревна флора, намаляване на нормална чревна флора, имунитет на храносмилателния тракт, ниски нива на храносмилателните ензими на панкреаса, понижаване на стомашната киселина, недостиг на витамин А, хронична диария и възпаление на стомашно-чревния тракт.

    Храни, които могат да причинят алергия включват:

    • Млечни продукти
    • Пшеница
    • Яйца
    • Цитрусовите плодове и напитки
    • Соята
    • Царевица
    • Глутен
    • Шоколад, чай, кафе
    • Фъстъци и фъстъчено масло
    • Хранителните добавки и оцветители
    • Рафинирани захари
    • Домати
    • Черупчести