Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Кръвотечение от носа, лечение с билки при децата

kryvote4enie-ot-nosa.jpgКръвотечение от носа при децата причини

Кръвотечението от носа е толкова често при децата, колкото са синините и одраните колене. По-голямата част от кръвотечение от носа са причинени от спукване на малките кръвоносни съдове в преградата на носа. Тези малки кръвоносни съдове могат да бъдат спукани от издухване на носа, кихане, кашлица, сухота в носа, травма или удар в носа.

Кървенето в носа може да е признак на алергия, която показва, че въздухът в къщата е прекалено сух или че отоплителната система дразни детето. Запазете влажния въздух, чрез овлажнител, поставете тенджера с вода на радиатора или печката, проветрявайте спалнята.

Тъй като носът е свързан с гърлото детето може да повръща, заради кръвта, която се стича в гърлото. Ако кръвотечение от носа се случи след удар в главата веднага отидете на лекар.

Лечение на кръвотечение от носа с билки

Детето трябва да седи с отворена уста и вдигната глава назад. Хванете цялата долна половина на носа между палеца и показалеца. Носът трябва да се държи в продължение на 10 минути, за да позволи на кръвта да се съсири.

Студените компреси могат да бъдат приложени към задната част на врата или носа. Накиснете компреса с билков чай като хамамелис, цветове от бял равнец или лют червен пипер. Ако кръвотечение от носа се появява често, кръвоносните съдове на носа могатда бъдат подсилени с помощта на витамин С и биофлавоноиди. Билка, която също помага за укрепване на кръвоносните съдове е боровинка.


 

 

 

 

Продукти свързани със статията

  1. ЧИЛИ МЛЯНО , ЧЕРВЕН ПИПЕР ЛЮТ , Capsicum annuum L.
  2. БЯЛ РАВНЕЦ , СТРЪК С ЦВЯТ , Achillea millefolium L.
  3. ХАМАМЕЛИС ВИРДЖИНИАНА КОРА , Hamamelis virginiana, разширени вени, хемороиди