Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Хиперактивност, лечение с билки при децата

hiperaktivnost.jpgКакво представлява хиперактивност

Всички здрави деца са активни, но понякога повече, отколкото възрастните биха предпочели. Хиперактивността при децата изглежда е често срещано явление. Истинската хиперактивност или хиперкинезата присъства при много малка част от децата, но средната хиперактивност е по-често срещана. Истинската хиперактивност започва още в кърмаческа възраст със симптоми като малко сън, раздразнителност и безпокойство. По-голямото дете с истинска хиперактивност в повечето случаи не е в състояние да остане спокойно и неподвижно за повече от няколко минути.

Причини за хиперактивност

Причините за възникване на средната хиперактивност включват храни, които съдържат алергени, като хранителни оцветители, аромати, консерванти, химически съставки, към които детето е чувствително, тежки токсични метали, вторичен дим, хранителен недостиг на определени витамини и минерали, включително цинк, магнезий и витамините от В групата.

Признаците на хиперактивност при по-големи деца могат да включват прдизвикателно поведение, нужда от малко сън, трудно съсредоточаване, детето лесно избухва в плач и изпада в безпокойство.

Лечение на хиперактивност

hiperaktivnost-2.jpgОбщото лечение на хиперактивността при детето трябва да включва редовно хранене с достатъчно протеини, пълнозърнести храни и органични плодове и зеленчуци. Нека детето пие  вода която не е хлорирана и е с добро качество. Важно е избягването на рафинирани, преработени и консервирани храни, тъй като много от тях имат утежняващи ефекти. Ограничаване на рафинираната захар в храната заедно със содата, прекалено много плодови сокове и хидрогенирани мазнини.

Избягвайте гледането на телевизия, видео игри, силна музика или електронни игри. Насърчавайте физическите и творческите игра. Давайте хранителни добавки, витамини и минерали: 100 мг на ленено масло или масло от пореч дневно, а 250 до 500 мг витамин С два пъти на ден.

Лечение на хиперактивност с билки

Билковото лечение трябва да включва билки, които тонизират и укрепват нервната система. Това са билки, като маточина, овес, сибирски жен шен, шапиче и върбинка, съчетани с общи тоници като червена детелина, коприва и корен от женско биле. Давайте билките вечерно време за успокояване и отпускане. Подгответе комбинация от някои от следните билки за топъл чай след вечеря и преди лягане: коча билка, лайка, хмел, липов цвят, пасифлора, валериан и / или върбинка.

 

 

 

 

Продукти свързани със статията

  1. ДИЛЯНКА , ВАЛЕРИАНА КОРЕН , Valeriana officinalis L.
  2. ЛИПА АРОМАТНА , Tilia cordata Mill. , ЛИПОВ ЧАЙ ЦВЯТ
  3. ХМЕЛ ШИШАРКИ , Humulus lupulus
  4. ЛАЙКА ЦВЯТ И СТРЪК , Matricaria chamomilla L. , БИЛКОВ ЧАЙ НАСИПЕН
  5. ЧЕРВЕНА ДЕТЕЛИНА ЦВЯТ , Trifolium pratense L.