bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Подправки - Страница 6

Подправки

Опции за преглед

Items 61 to 72 of 139 total

на страница
Loading...
  • левурда билка

    Левурда лист рязан – Див лук, при високо кръвно, Allium ursinum

    Цена: 2,82 лв.
    Левурдата, позната още като Див чесън, Див лук и Мечи Лук, представлява тревисто растение, чиито листа се нарязват наситно и се сушат. Има лек чеснов аромат и вкус, с което се превръща в прекрасна подправка към разнообразни ястия и печива.
  • хрян билка

    Хрян на прах - брашно, Armoracia rusticana

    Цена: 3,12 лв.
    Хрянът заема важно място в българската кулинарна практика като подправка. Но какво лекува Хряна? Използва се при безапетитие, недостатъчност на жлъчната секреция, асцит, ревматизъм, подагра, оточни състояния, диабет, възпалителни процеси.
  • карамфил плод подправка

    Карамфил плод на прах, Syzygium aromaticum

    Цена: 3,23 лв.
    Като кулинарна подправка, карамфилът добавя екзотична нотка към всяко ястие. Има антисептично и болкоуспокояващо действие. Повишава апетита. Освежава дъха и има противовъзпалителен ефект в устната кухина.
  • пипер зелен подправка

    Зелен пипер на зърна, Piper nigrum, насипно

    Цена: 3,38 лв.
    Зеленият пипер има изключително ароматен и много лек пикантен вкус. Той стимулира лигавицата на стомаха и апетита. Има жлъчегонен ефект. Стимулира кръвообращението. Зеленият пипер се счита за "храна-афродизиак" - повишава либидото.
  • Pastinaca saliva

    Пащърнак корен рязан 10/10 мм - при високо кръвно, Pastinaca saliva

    Цена: 1,54 лв.
    Пащърнакът е добре познат кореноплоден зеленчук, който намира приложение в кулинарията. Използва се в прясно състояние или смлян на прах за овкусяване на зеленчукови или месни ястия, супи, яхнии и салати. Коренът от пащърнак има коронародилатиращо, спазмолитично и меко хипотензивно действие. Прилага се при сърдечни неврози, стенокардия, колики и витилиго.
  • целина билка, celina

    Целина корен парчета - при бъбречни заболявания и подагра, Apium graveolens

    Цена: 1,79 лв.
    Целината, позната още като Кервиз, е популярна подправка в българската кухня. Използва се за овкусяване на супи, зеленчукови и месни ястия, маринати и туршии. Коренът на целина оказва противовъзпалително действие при остри и хронични бъбречни заболявания, подагра, ревматични заболявания.
  • синап билка

    Бял синап на прах – Синапено брашно, при ревматизъм, Sinapis alba

    Цена: 1,31 лв.
    Белият синап освен като лек за ревматизъм и възпалителни процеси, е познат и като храна. Използва се за подправяне на ястия от говеждо и птиче месо, дивеч и риба. От смленият синап се прави вкусна домашна горчица
  • канела подправка

    Цейлонска Канела кора на прах - екстра качество, Cinnamomum zeylanicum

    Цена: 3,40 лв.
    Канелата е една от най-здравословните и вкусни подправки на планетата. Придава изкушаващ наситен аромат на ястия и напитки.
  • пипер бял подправка

    Бял пипер на зърна, Piper nigrum, насипно

    Цена: 3,58 лв.
    Белият пипер се отличава с по-мек вкус, остър аромат и е не толкова лютив както черния пипер. Белият пипер е богат на флавоноиди и витамини А, К и С. Той съдържа голямо количество манган, желязо и диетични фибри и по този начин осигурява здравословно снабдяване на организма с минерали.
  • канела цейлонска, кора рязана,канела,

    Цейлонска Канела кора рязана - при диабет и високо кръвно, Cinnamomum zeylanicum

    Цена: 4,03 лв.
    Канелата е една от най-здравословните и вкусни подправки на планетата. Придава изкушаващ наситен аромат на ястия и напитки. Благоприятно действие при захарен диабет, при заболявания на обмяната, заболявания на бъбреците.
  • пипер бял подправка

    Бял пипер млян, Piper nigrum, насипно

    Цена: 2,66 лв.
    Белият пипер се отличава с по-мек вкус, остър аромат и е не толкова лютив както черния пипер. Белият пипер е богат на флавоноиди и витамини А, К и С. Той съдържа голямо количество манган, желязо и диетични фибри и по този начин осигурява здравословно снабдяване на организма с минерали
  • сушен лук, за готвене, флейки, рязан, парчета, сушен, лук,

    Сушен лук - рязан на флейки, Allium cepa

    Цена: 2,24 лв.
    Лукът е едногодишно растение, култивирано широко заради луковицата си, която се използва като подправка и билка. Употребява се както в свеж вид, така и сушен вариант като се използват листата или луковицата (грудката). Придава наситен аромат и вкус на ястията. Лукът в сушена форма е изключително удобен вариант за всяка домакиня - вземете бурканчето със сушен лук и добавете към ястието.
Опции за преглед

Items 61 to 72 of 139 total

на страница

Подправките са ароматни билки, които са станали част от нашето хранене. Често пъти ние ползваме тези дарове на природата, без да знаем ценните им качества. Ние ви предлагаме пресни и качествени подправки с описание на техните лечебни свойства, начин на употреба и показания. Подправките са важна част от народната медицина и дори от нашето ежедневие. Много от подправките са семена и части от лековити билки.

В bilki.bg предлагаме ароматни сушени билки и подправки, цели, оситнени или смлени, според вида подправка и вашите нужди. Повечето от подправките са пакетирани в специални прозрачни опаковки. Билковите подправки се съхраняват без контакт със светлина, на проветриво и хладно място. Ние запазваме качеството, аромата и цвета на подправките за вас. Подправките се пакетират от нас, по заявка и са 100% чисти, пресни и насипни.

Изберете желания грамаж от падащото меню в описанието на продукта, като кликнете върху оцветеното поле.