Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

КОРНЕРГЕЛ 5% гел за очи - заболявания на корнеята

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 00 Обща оценка: 1 от общо гласували: 0

  • Производител: CHAUVIN ANKERPHARM
  • Бруто тегло: 0.050 кг
  • Код: 6545
Цена: 9.07лв.
Каталожна цена: 9.65лв.
Отстъпка: 0.58лв. (6.00%)
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

КОРНЕРГЕЛ 5% гел за очи - заболявания на корнеята
10 гр.
Corneregel

Състав: Лекарственото вещество: dexpanthenol (декспантенол)
Лекарствено вещество: 1 g гел за очи съдържа 50 mg dexpanthenol
Помощни вещества: Цетримид, карбомер, динатриев едетат дихидрат, натриев хидроксид и вода за инжекции.
Лекарствена форма и обем: Опаковка, съдържаща 5 g или 10 g очен гел в туба
Лекарствен продукт, подобряващ за здравяването на рани
Показания: Лечение на заболявания на корнеята (кератопатия) от невъзпалителен произход, например корнеална дистрофия (недостатъчно хрананене на корнеята), корнеална дегенерация, рекурентни корнеални ерозии (нараняване на корнеята) и корнеални лезии (травми) при носещи контактни лещи.
Допълнително лечение за подпомагане на лечебния процес в случаи на корнеални лезии (травми) при конюнктивални лезии, химически изгаряния и изгаряния.
Допълнително лечение за допълване на специфичното лечение на възпалителни лезии на корнеята от бактериален, вирусен или микотичен (причинен от гъбички) произход.
Моля, забележете: Корнерегел не е подходящ за лечение на възпалителни лезии на корнеята, от бактериален, вирусен или микотичен произход. Въпреки това, той е подходящ за употреба като допълнително средство към специфичното лечение на тези заболявания на корнеята.
Противопоказания: Кога не трябва да употребявате Корнерегел: Не употребявайте Корнерегел, ако Ви е казано или Ви е известно че, имате свръхчувствителност към лекарственото вещество или някое от помощните вещества на лекарствения продукт.
Какво трябва да имате предвид при бременност и кърмене: Бременните жени и кърмещите майки не трябва да използват Корнергел, освен ако след внимателната преценка на лекар, потенциалните ползи надвишават възможните рискове.
Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба:
Какви предпазни мерки трябва да предприемат носещите контактни лещи, когато използват Корнерегел: Моля, забележете:
Ако носите контактни лещи, не трябва да поставяте Корнергел, докато сте с Вашите лещи, тъй като те могат да се зацапат и може да се прояви възможна несъвместимост с материала на лещите.
Какво трябва да съблюдавате, при улично движение или ако работите с машини или работите без сигурна опора: Дори когато се прилага както е показан, този лекарствен продукт може да причини преходно замъгляване на зрението поради образуване на ивици и по този начин да влоши способността за шофиране и работа с машини.
Взаймодейстия с други лекарствени продукти:
Кои други лекарствени продукти могат да бъдат повлияни от Корнерегел: Кои други продукти имат влияние върху действието на Корнерегел:
Не са известни специфични взаимодействия с други лекарствени продукти. Въпреки това, ако Коренегел се използва съвместно с други очни капки/мази, трябва да има интервал от приблизително 5 минути между приложенията и Коренегел трябва да бъде винаги последния приложен лекарствен продукт.
Дозировка, начин на употреба и продължителност на приложение:
Колко Корнерегел трябва да употребявате и колко често трябва да го прилагате:
В зависимост от тежестта и интензитета на нарушението, поставяйте 1 капка в конюнктивалния сак 4 пъти дневно, както и преди лягане.
Няма ограничения за продължителността на приложение.
Използвайте продукта, докато почувствате субективно подобрени на Вашите оплаквания.
Предозиране и други форми на неправилна употреба:
Какво трябва да направите, ако приложената доза Корнерегел е много голяма (планирано или предозиране поради грешка):
Предозирането на Корнерегел не се свързва с някакви познати рискове. Терапевтичното действие няма да се подобри или влоши.
Какво трябва да правите, ако дозата на Корнерегел която сте приложили е много малка или ако сте пропуснали доза: Ако дозата е твърде малка или сте пропуснали доза, моля, поставете гела за очи, възможно най-скоро, за да наваксате пропуснатата доза. Не прилагайте двойна доза очен гел, а в последствие следвайте същия режим на дозиране и интервали/ритъм, споменат по-горе или какво Ви е препоръчал лекаря.
Нежелани реакции: Какви нежелани реакции могат да се появят по време на лечение с Корнерегел: В изолирани случаи могат да се проявят реакции на непоносимост.
Ако забележите някакви нежелани реакции, които не са споменати в тази листовка, моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт.
Специални бележки за стабилността на лекарствения продукт: Лекарствените продукти не трябва да се употребяват след изтичане на срока на годност (виж външната опаковка и тубата).
Изхвърлете всяко неизползвано количество от гела за очи Корнерегел, шест седмици след първото отваряне на тубата.
Да се съхранява при температура под 25°.
Всички лекарствени продукти да се съхраняват на място, недостъпно за деца
Инструкции за употреба: Корнергел е очен гел с голям вискозитет, за да се постигне удължено време за контакт на лекарственото вещество пантенол с окото, като този начин се одобрява ефикасността му. Корнергел се произвежда при стерилни условия и е обект на стриктни критерии за качество. Затова, внимавайте да не докосвате върха на тубата с пръстите си, когато използвате тубата и не допирайте върха на тубата до повърхността на окото. След употреба, поставете защитната капачка.
Моля, забележете! Указания за употреба: Наклонете назад главата си и нежно дръпнете надолу долния си клепач с показалеца. С другата си ръка вземете тубата, надолу във верикално положение, без да докосвате окото, и поставете една капка в конюнктивалния сак. Опитайте да запазите отворено окото и да го движите така, че течността да се разпредели равномерно.
Моля, забележете! Новата плоска капачка на тубата позволява тубата да се поставя в изправено положение. По този начин Корнергел е винаги готов и лесен за употреба.
Уважаеми пациенти, Вашият офталмолог е диагностицирал, че Вие страдате от "сухо око". Тази клинична картина е толкова често нарушение, че един от пет пациента, които бъдат прегледани от очен лекар страдат от състоянието сухо око. Има много причини, като намалено произвеждане на сълзи в напреднала възраст, работа в стая с климатик, работа с монитор, хормонални промени по време на менопаузата. Накрая, в развитието на състоянието сухо око играе роля и негативното влияние на околната среда и климата.
Какво разбираме под термина "сухо око": По време на деня ние мигаме приблизително 14 000 пъти. С всяко мигателно движение върху повърхността на очната ябълка се разпределя много тънък слъзен филм, който я прави гладка, чиста и влажна, и защитава окото от замърсители. Когато се наруши обема или състава на слъзния филм, настъпва феномен на изсушаване на корнеята и конюнктивата, и пациента изпитва симтоми като парене, чувствоза сухота в окото и за "песъчинки", чувство на напрежение, и чувствителност към светлина.
Какво можете да направите: Вашият лекар Ви е назначил заместител на сълзи за облекчение на вашите оплаквания. В допълнение към последователната употреба на продукта като е назначено, трябва да следвате долните препоръки:
• Проветрявайте апартамента или къщата си няколко пъти дневно
• Погрижете се да пиете достаъчно (поне 2 литра дневно)
• Често излизайте на чист въздух
• Не насочвайте свежия въздух от климатика към очите си
• Почивайте по време на работа с монитор
Въпреки това, е важно също да се консултирате редовно с Вашия офталмолог, за последващо проследяване, защото състоянията на сухо око, могат да доведат до сериозно заболяване, ако се третират погрешно или неадекватно.
Производител: CHAUVIN ANKERPHARM

Цена:
Цена: 9.07лв.
Каталожна цена: 9.65лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 9.07лв.
Каталожна цена: 9.65лв.
Отстъпка: 0.58лв. (6.00%)


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *

Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах