Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Концерт на Дева Премал и Митен § Манос

Концерт на Дева Премал и Митен § Манос
Концертът се състоя в гр.Пловдив - Пловдивски панаир - 22 май, 2012г - неповторима вечер и неповторима музика с първото посещение на уникалната група Дева Премал и Митен § Манос у нас.
Предлагаме ви да се присъедините към нас и следващата година. Очаквайте новия концерт на групата в края на лятото на 2013г, надяваме се на сцената на Античен театър Пловдив. 


Дева Премал и МитенДева Премал и Митен започват своето пътешествие в любовта и музиката през 1990г., когато се срещат в ашрам в Индия. Оттогава и до днес тяхната хармонична музика радва милиони почитатели. Творбите им са лека и ефирна, мнозина я считат за балсам за душата, а насладата от нейното докосване потапя в нови измерения на духовността. Милиони хора, благодарение на техните концерти по целия свят и популярните им албуми, са се докоснали до спокойствието, изцерителната сила и радостта от пеенето на мантри, характерни за източните традиции и свързани с медитацията.

„The Essence” е първият албум на Дева, който излиза през 1998 г и веднага се изстрелва на върха на класациите за ню-ейдж музика по целия свят. Албумът поставя началото на уникален музикален жанр, включващ древните мантри от Индия и Тибет в контекста на съвременната музика.

От тогава до наши дни Дева и Митен издават множество албуми, които се посрещат с радост и небивал интерес. Имат продажби из целия свят в над един милион екземпляра. Интересът към тях и способността на музиката им да лекува и изпълва със сили душата, извежда двойката от малките помещения за практикуване на йога до концертни зали с хиляди места, катедрали и музикални фестивали по целия свят.

Музиката на Дева и Митен успява да прекрачи традиционните музикални граници и благодарение на своята неповторимост, получава положителни отзиви от светила, като популярния автор Екхарт Тол, който нарича музиката им „чиста магия”. Дори холивудската икона Шер обявява „The Essence” на Дева за любимата си музика при практикуване на йога. Мотивационният гуру Антъни Робинс описва музиката им като „страстна и силна”. Дори се твърди, че Негово светейшество Далай Лама в свободното си време слуша иеменно тяхната музика. Запознати твърдят, че когато чул Дева и Митен да пеят неговата любима мантра по време на частна аудиенция, възкликнал: „Прекрасна музика, прекрасна!”.

Дева Премал и МаносПокрай популяризирането на йогата не само на Запад, но и по целия свят през последните години, пеенето на мантри на санскрит, стана много популярно. Многобройната публика на различни концерти и йога фестивали, възприе пеенето като лесен път към хармонизиране на енергиите и постигане на душевен мир. „Когато пееш мантри, навлизаш в състояние на тих, бликащ от енергия и обновяващ покой. Принципно това е причината всички религии и традиции да съдържат толкова много пеене в своите ритуали”, казва Дева. Тя също така отбелязва, че пеенето на мантри може да има изцерителен ефект на много равнища. „Санскритският език се основава на енергията – той е звукова медицина. Той има хармонизиращ и балансиращ ефект върху енергийните центрове на тялото – както физически, така и метафизически”.


Най-новитя албум на на Дева „Password” е създаден заедно с Митен и Манос и е завладяващ със своята хармония и мелодичност. Той е създаден в края на тяхното световно турне през 2010 г. и набелязва ново и вълнуващо направление в тяхната уникална смесица на Изтока и Запада, включваща невероятната енергия на древните мантри в една богата смесица на звук и тишина. Вълшебният глас на Дева, воден от Митен и продуцента на „The essence” Риши се носи по искрящите вълни от звуци, създадени от някои от най-добрите европейски млади джазмузиканти, които ни подканят да се завърнем у дома към духовното и сърцата си. Както отбелязва Дева, мантрите са пароли, ключове, които трансформират ежедневното в нещо свещенодействие. А ние бихме добавили мантрите са пътят към изначалното място на Душата.

Дева Премал и МитенЗаедно с непалския виртуоз на флейта бансури  -Манос музикантите Дева и Митен са на турне, което включва и срещата ни с тях в България. Роденият в Катманду Манос започва своето пътуване в музиката с исключително трудните и сложни, уроци по класическа индийска рага. По-късно той въвежда звука на бансури в много музикални жанрове – в джаз и келтска музика, дори в изключително популярен роксъстав в Катманду. След срещата си с Дева Премал и Митен в Сан Франциско по време на записите на техния албум „Embrace” от 2002 г. Манос започва да свири заедно с тях на концерти по целия свят и се появява в много от техните албуми, включително и в най-новия „Password”.


DevaPremal

За повече информация за състава и музиката, посетете техния уебсайт http://www.devapremalmiten.com/