Внимание! Поради грипната епидемия имаме забавяне в изпълнението на поръчките! Извинете ни

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ

Здравето е най-важната ценност за всеки човек. За него има много притчи и народни мъдрости. И това не е случайно, защото здравият човек, може да направи всичко. И само, когато се разболеем, започваме да оценяваме доброто си здраве, липсата на болка и неразположение, повече жизненост и бодрост. Най-интересните факти за човешкото здраве, които всеки би трябвало да знае, са събрани в тази статия.

 

интересни факти, човешко здраве, сол

 

 

 

 

1. Солта е вредна за сърдечно-съдовата система на човешкото тяло. Ако намалите нейното количество с най-малко 3 грама на ден, продължителността на живота ви ще се увеличи с 5-6 години.

 

 

 

 

 

 

2. Специалистите от университета във Вирджиния установили, че човешкият мозък започва да старее още на 27 години. Също така е интересно, че върхът на възможностите на този орган се пада на 22 години.

 

3. Рибите и именно омега-3 мастните киселини, съдържащи се в тях, имат благоприятен ефект върху работата на сърцето. Положителен ефект ще забележите, ако ядете риба два пъти седмично.

 

4. Учените от университета на Швейцария са доказали връзката между стреса и загубата, гниенето на зъбите и проблемите с венците.

 

интересни факти, човешко здраве, шоколад
5.  За да забавите стареенето на кожата, трябва да ядете по малко черен шоколад всеки ден.

 

 

6.  Учените отдавна стигат до заключението, че има продукти, които насърчават подмладяване на човешкото тяло. Сред тях са: черния шоколад, чаят, спанака, ягодите, ябълките, касиса, гроздето (червено), портокала, нара, зърнените храни с трици и други.

 

7.  Шипката, касиса, морския зърнастец и смокинята, подобряват тона на съдовете и предотвратяват появата на разширени вени.

 

8.  Знаете ли, че 50% от DJ-те имат проблеми със слуха?

 

интересни факти, човешко здраве, портокал


9. Ако редовно ядете портокал или сок от грейпфрут, можете значително да намалите риска от остеопороза.

 


интересни факти, човешко здраве, кафе


 

 

10. Кафето, или по-скоро хлорогенната киселина, съдържаща се в тях, предпазва мозъка ни от увреждане.

 

 

 

 

 

 

интересни факти, човешко здраве, краставица

 

 

11. Интересни факти за човешкото здраве засягат и влиянието на витамините и минералите върху нашия външен вид. Така че, много малко хора знаят, че краставиците подобряват състоянието на ноктите. С козметична цел този зеленчук може не само да бъде част от състава, но и да се използва сока му във вани и лосиони.

 

 

 

 

 

 

 

12. Медът има положителен ефект върху интелектуалните способности на човека.

 

13. Хората, живеещи на брега, живеят по-дълго от жителите на континента.

 

интересни факти, човешко здраве, спорт

 

14. Спортът трябва да носи удоволствие, енергия и сила. Но учените са установили, че ако се включите активно в нещо повече от два часа на ден, може да се получи обратен ефект. Проявява се под формата на апатия, главоболие, нарушения на съня и апетита, и може да доведе дори и до по-сериозни проблеми.

 

 

 

 

 

15. По-малко от 10% от всички хора на планетата знаят как да дишат правилно. Необходимо е да се използва не само гръдния кош, но и корема по време на дишането.

 

16. Канадски учени са открили, че нарушенията на съня могат да бъдат причина за наднорменото тегло.

 

17. Използването на киви като маска за лице, подмладява кожата.

 

18. Знаете ли защо повечето мъже обичат месото? Освен, че дава сила, месото допринася за производството на мъжкия хормон тестостерон.

 

19. Яжте листа от магданоз, за да укрепите имунитета си.

 

20. Ако всеки ден да ядете по пет ореха, продължителността на живота ви ще се увеличи със 7 години.