Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Хранене на човек след инсулт, рисков период след инсулт

Рисков период след инсулт

инсулт лечение, билки инсулт, тежък инсултИнсултът е тежко заболяване, и е от изключителна важност да се обърне внимание на възстановителния период след инсулта. Първите няколко месеца след инсулт са жизненоважни за възстановяването на пациента.

Общуване и хобита

Трябва да се обърне внимание на засилване на позитивното мислене на пациента, като той сам се постарае да се отдаде на пълноценни и полезни за някого дейности. Например хоби с леко натоварване. Ежедневни разходки с близки хора. Четене или слушане на позитивни литературни произведения, красива музика. Да се избягват новините, стреса и клюките. Това е натоварващо за възстановяващия се организъм.

Диета и позволени храни след инсулт

Със сигурност лекуващия лекар ще даде насоки за диетата. Но като цяло е важно да разберем принципите на храненето. Диетата, включваща трудносмилаеми храни затормозява организма, а храненето с лесносмилаеми храни го подкрепя и помага възстановяването.
Диетата след инсулт трябва да е здравословна. Храненето е три пъти на ден, по възможност предимно вегетарианско. Ако се приема месо и риба, да не се прекалява и да е комбинирано с много зеленчуци, може сурови или задушени, според предпочитанията. Пълнозърнест хляб и черен хляб може да се консумират, но сутрин и на обяд. Вечер е добре да се избягва.

хранене, инсулт, храна, диета, режимВ храненето на човек, прекарал инсулт, не е добре да присъстват горещи храни, пикантни храни, люто, алкохол, много мазнини. Сладкото, особено много, да се избягва. Причината е, че тези храни усилват огъня в тялото и причиняват допълнителни усложнения на болестта. При наличие на високо кръвно, тези храни е важно да се избягват.

В никакъв случай вечер не трябва да се яде късно. Това затормозява стомаха и кръвообращението и пречи на пълноценния сън и възстановяването след инсулт.

Пълноценна почивка

Освен леки разходки на чист въздух и леко, но системно натоварване е важно да се прави пълноценна почивка. Разходките в парк или след природата са единствения начин за запълване на изтощените енергийни запаси на пациента.

Пълноценния сън е важен. За тази цел, през деня е добре да се правят една две малки дрямки, но не повече от 15-20 минути всяка. Вечер заспиването да е около 22 часа. Това е от голяма важност, тъй като е установено експериментално, че дълбочината на съня между 22 и 24 часа е най-дълбока и в този период мозъкът почива най-пълноценно. Целта на всички тези прости методи е възстановяване на мозъчните клетки след инсулт.

Хранителни добавки и билки при инсулт

Чай при високо кръвно с 14 билки

Освен терапията, която ще назначи лекаря, можете да използвате и силата на природата. Препоръчваме ви нашият Чай при високо кръвно с 14 билки. Рецептата е на бълкарски научен колектив и е създаден и изпитван преди много десетки години. Той действа благоприятно успокояващо на нервната система и сърцето, има леко понижаващо кръвното действие. 4 пакета, са достатъчни за месец, месец и половина, ако се пие споредо указанието. Добре е чаят да се пие три пъти дневно по една чаша, докато се нормализира кръвното. След като се нормализира, да се пие само по един път на ден, привечер.

видове мумио, мумийо шилажит, мумио шилажитМумио или кръвта на Земята

Мумиото се предлага натурално, на капсули или таблетки, по ваш избор. Китайските медици вярват, че това е елексир за възстановяване на нервните тъкани. Аз не мога да ви обещая, че това е Панацея за болестта, но все пак можем да се уповаваме на древната мъдрост и да ползваме опита на народната медицина.

Как се ползва мумио. Например от Мумио капсули една опаковка е достатъчна за 1 месец / 2 пъти по 1 капсула дневно /. Добре е да се пие с месеци, докато настъпи периода на възстановяване на нервната система. Обичайно след инсулт, това са поне 5 месеца. Бъдете търпеливи и направете здравословния режим и диета ваш начин на живот.

Тези две хранителни добавки и билки са отлична комбинация и допълнение към режима от вашият лекуващ лекар. Вярвам, че ще бъдат полезни за вашето здраве, ако сте постоянни в приема на тези натурални продукти и здравословния начин на живот, който ще постигнете.

Желая ви успех и здраве!

Продукти свързани с билката

 1. ХИМАЛАЙСКО МУМИО - ШИЛАЖИТ , НАТУРАЛНО , 10гр Биохерба

  ХИМАЛАЙСКО МУМИО - ШИЛАЖИТ , НАТУРАЛНО , 10гр Биохерба

  Цена:

  Редовна цена: 8,86 лв.

  Промо цена 8,77 лв.

 2. SHILAJIT EXTRACT MUMIO, ШИЛАЖИТ ЕКСТРАКТ МУМИО, 60 капсули x 400mg

  SHILAJIT EXTRACT MUMIO, ШИЛАЖИТ ЕКСТРАКТ МУМИО, 60 капсули x 400mg

  Цена:

  Редовна цена: 16,99 лв.

  Промо цена 16,82 лв.

 3. ЧАЙ ЗА СЪРЦЕ С 14 БИЛКИ ПРИ ВИСОКО КРЪВНО