Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

ХИПРОМЕЛОЗА-П колир - овлажняващ ефект

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 00 Обща оценка: 1 от общо гласували: 0

Цена: 5.27лв.
Каталожна цена: 5.61лв.
Отстъпка: 0.34лв. (6.00%)
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

ХИПРОМЕЛОЗА-П колир - овлажняващ ефект
Очни капки разтвор 5мг/мл.10мл
HYPROMELOZA-P (Hypromellose)drop eye

Състав: Хипромелоза 5 mg в 1 ml разтвор
Помощни вещества: Декспантенол, бензалкониев хлорид, натриев хлорид, динатриев едетат, вода за инжекции
Опаковка: 1 х 10 ml
Характеристики: HYPROMELOZA-P е изделие, което притежава защитен епителизиращ, дезинфекционен и овлажняващ ефект. Hypromellose (хидроксипропилметил целулоза) образува временен защитен слой върху роговицата и конюнктивата на окото, като по този начин външната повърхност на окото се овлажнява и служи като заместител на сълзите при недостатъчната им секреция. Бързо облекчава случаи на леки възпаления на окото, които не са от инфекциозен произход. Отстранява чувството на „сухота в очите". Включеният в състава декспантенол (витамин от група В) спомага за по-бързата регенерация на клетките на повърхността на роговицата (епителизация).
Употреба: HYPROMELOZA-P се използва при всички случаи, при които се изисква образуване на защитен слой на повърхността на роговицата и конюнктивата. Използва се при случаи със синдром на сухите очи (keratoconjunctivitis sicca), например при синдром на SjOgren, при малки ерозии на роговицата, попадане на малки частици в конюнктивалния сак или след очни оперативни интервенции.Това изделие помага също така за облекчаване на сърбежа и чувството за дискомфорт, които съпътстват обикновените очни дразнения при вятър, прах, пушек, замърсена атмосфера, контактни лещи и др., както и при умора на очите, вследствие на продължително четене, управление на моторни превозни средства, гледане на телевизия при работа с компютъра.
HYPROMELOZA-P може да се използва от възрастни, юноши или деца.
Не използвайте HYPROMELOZA-P в следните случаи: при свръхчувствителност към някоя от съставките и при едновременна употреба на меки контактни лещи. Това изделие не трябва да се използва също така в острата фаза при химическо или механично засягане на окото, докато причинителят не бъди премахнат и увредената тъкан не бъде напълно отстранена от конюнктивалния сак.
Нежелани реакции: В редки случаи е възможна поява на следните нежелани реакции: дразнене на очите, хиперемия, сърбеж и слепване на миглите.При евентуална поява на необичайни реакции се консултирайте с офталмолог относно продължаване употребата на това изделие.
Взаимодействия: HYPROMELOZA-P не трябва да се прилага едновременно с очни продукти, които съдържат метални соли. В случай, че използвате други очни продукти, консултирайте се с офталмолог, дали е подходящо едновременното им приложение. По принцип се препоръчва спазване на поне петминутен интервал между прилагането на HYPROMELOZA-P" и други очни продукти.
Дозировка и начин на приложение: Те са индивидуални; 1-2 капки се поставят в конюнктивалния сак на окото 2-3 пъти дневно. При необходимост, е възможно също така, да се прилагат 1-2 капки на всеки час.
Специални предупреждения: В случай, че проблемите, във връзка с които се използва HYPROMELOZA-P, не отзвучат до два дни или се влошат, обърнете се за съвет към Вашия офталмолог.Възможно е непосредствено след приложението да се замъгли зрението, което да затрудни управлението на моторни превозни средства или работата с машини. По тази причина се препоръчва извършването на тези дейности да се осъществява най-малко двадесет минути след прилагане на това изделие.Не се разрешава носене на меки контактни лещи едновременно с прилагането на HYPROMELOZA-P. Преди използване на изделието те трябва да се свалят и да се поставят отново най-малко 30 минути след неговото прилагане.
При случайно поглъщане на това изделие не се очаква поява на нежелани реакции, дори и при деца. Препоръчва се прием на повече течности и при възникване на някакви проблеми при деца, евентуално преглед от педиатър.
Указания за употреба: HYPROMELOZA-P" е медицинско изделие, предназначено за очна употреба след отваряне на флакона.
Защитната капачка трябва да се отвърти, пациентът леко да наведе назад главата си, да се наклони надолу флаконът и да се постави предписаният брой капки в долния конюнктивален сак посредством натискане на пластмасовия флакон. Трябва да се избягва контакт между върха на флакона и окото или клепачите. Накрая, запушалката трябва плътно да се завинти, за да се избегне евентуално замърсяване. Флаконът се съхранява във вертикално положение.
Съхранение: Това изделие трябва да се съхранява при температура под 25'С. Да не изстудява/замразява. То не трябва да се използва след изтичане срока на годност, посочен върху опаковката.Отворената опаковка трябва да се използва до 28 дни. Да се съхранява на недостъпно за деца място.
Производител: UNIMED PHARMA

Цена:
Цена: 5.27лв.
Каталожна цена: 5.61лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 5.27лв.
Каталожна цена: 5.61лв.
Отстъпка: 0.34лв. (6.00%)


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах