Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Газ, Маз и Оцет - Класически препарат против въшки в домашни условия

Ако детето ви е пипнало въшки, можете да направите маска или препарат против въшки вкъщи. Всяко дете може да се зарази с въшки и да ги донесе вкъщи. Трябва да сме подготвени за тази ситуация.

 

Повечето малчугани се заразяват едно друго - училищата и детските градини са местата, където това се случва най-често.

 

Въшките могат да се предават и чрез употреба на чужд гребен, спането върху чужда възглавница и навсякъде където се събират на едно място много хора.

 

Но нека това не ви създава повод за притеснения, тъй като в магазините и аптеките се предлагат достатъчно и разнообразни препарати за въшки. Можете лесно да приготвите и направите за детето си маска или препарат против въшки в домашни условия.

 

Погрешно се счита, че въшките са присъщи на хора с ниска хигиена. Напротив, може да се каже, че въшките предпочитат гостоприемството на хората, чиито коси са поддържани и винаги в чист вид.

 

Ако не сте убедени, че въшките са на лице, но имате съмнение, можете да проследите следните признаци. Често чесане, сърбеж по главата и тила, както и малки, червени петна по врата и челото.

 

В борбата срещу въшките могат да ви послужат както различните шампоани и лосиони, предлагани в магазините и аптеките, така и препарат направен по народна рецепта, създаден в домашни условия.

 

За целта се използват газ, мас и оцет, които трябва да са в пропорции 3 супени лъжици газ, 2 супени лъжици мас и една супена лъжица оцет. Всичко се обърква добре и се нанася в корените, а след това и по цялата дължина на косата. После главата се завива с найлон, а върху найлона се поставя памучна кърпа, която стои един до два часа. След това косата се измива с много шампоан и топла вода, докато не я почувствате чиста и скърцаща. Можете да заместите мазта със зехтин, ако нямате маз или ви е трудно да намерите. Другите мазнини които могат да се използват са затоплено кокосово масло, затоплено масло от шеа, ший, бадемово масло.

 

Възможно е след процедурата да се наложи да премахнете въшките и гнидите, чрез дълго разресване с гребен. Това най-вече важи за момиченцата с дълги и гъсти коси.

 

* Предупреждение - Ако вие или детето ви имате кожна алергия към някоя от съставките, не използвайте тази смес. За малки деца е добре да се консултирате с педиатър.


За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах