Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

ФУРОТАЛГИН, ВЪЗПАЛЕНИЕ НА УШИТЕ, СОФАРМА, сол. 5 мл

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 00 Обща оценка: 1 от общо гласували: 0

Цена: 3.37лв.
Каталожна цена: 3.58лв.
Отстъпка: 0.21лв. (6.00%)
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

ФУРОТАЛГИН, ВЪЗПАЛЕНИЕ НА УШИТЕ, СОФАРМА, сол. 5 мл 
FUROTALGIN

Състав: В 1 ml (27 капки) Фуроталгин се съдържат: Nitrofural - 2,5 mg Tetracaine Hydrochloride - 31,25 mg Phenazone - 87,5 mg
Лекарствена форма и опаковка: По 5 ml в стъклени флакони с откапващо устройство. Флаконите се поставят в кутии.
Показания: При остри възпалителни заболявания на външния слухов проход и средното ухо.
Дозов режим: Накапва се във външния слухов проход.
Възрастни и деца над 3 години - дневната доза 6-10 капки 3-4 пъти дневно.
Деца до 3 години - дневна доза 3-4 капки 2 пъти дневно. Главата трябва да се наклони странично, така че капките да останат в ухото за няколко минути, след което ушният канал се запушва с памук. Необходимо е капките предварително да се загреят до телесната температура, за да не се предизвикат вестибуларни реакции.
Продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар и е в зависимост от тежестта на отита и поносимостта към продукта.
Противопоказания: Свръхчувствителност към тетракаин, други локални анестетици (особено тези от естерен тип), парааминобензоена киселина и нейните производни, нитрофурал и други нитрофуранови производни; перфорация на тъпанчевата мембрана; отомикози.
Специални предупреждения: Продуктът не трябва да се прилага при перфорация на тъпанчевата мембрана с оглед избягване попадането му в системното кръвообращение. Макар, че и в тези случаи не се достигат клинично значими плазмени концентрации, има описани случаи на реакции от страна на слуховия и вестибуларния апарат, както и от страна на ЦНС, изразяващи се в гадене, повръщане, световъртеж, намаление на слуха, главоболие, хипотония, зрителни смущения и др., които се свързват със системната токсичност на тетракаин. При попадане на Фуроталгин в тъпанчевата кухина е необходимо тя да се промие (но не под налягане) със затоплен до телесната температура физиологичен разтвор (от специалист оториноларинголог), който след това да бъде аспириран.
Препаратът не се прилага при отомикози, защото е неефективен и дори може да потенцира тяхното развитие.
Лекарствени взаимодействия: Съставните части на Furotalgin - Nitrofural и Phenazone имат редица лекарствени взаимодействия приети перорално. При локална употреба обаче, няма данни за подобни взаимодействия. При Tetracain анестетичния ефект се засилва и удължава от съдосвиващи средства като адреналин и норадреналин, аналгетици и транквилизатори. Поради това, комбинацията му с Phenazone е особено удачна и увеличава ефекта му. Активността на Tetracain се намалява значително в кисела среда, както и при едновременното му прилагане с глюкоза, аналептици и калциеви продукти. При комбинирана терапия със салицилати и сулфонамиди се наблюдава инхибиране бактериостатичния и анестезиращия ефект на отделните продукти.
Бременност и кърмене: Може да се прилага по време на бременност и кърмене.
Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини: Няма
Нежелани лекарствени реакции: Нежеланите лекарствени реакции при употребата на Фуроталгин са изключително редки. Въпреки това има описани случаи на алергични реакции към нитрофурал, феназон и тетракаин. При попадане в тъпанчевата кухина, макар и рядко, се наблюдава бързопреходен световъртеж и намаление на слуха за високите честоти.
Производител: СОФАРМА АД

Цена:
Цена: 3.37лв.
Каталожна цена: 3.58лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 3.37лв.
Каталожна цена: 3.58лв.
Отстъпка: 0.21лв. (6.00%)


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах