Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Кринум Латифолиум, Crinum Latifolium, билка за простата и яйчници!

Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) - традиционната виетнамска билка за здравето на простатата и яйчниците!

Кринум Латифолиум Традиционната виетнамска билка Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) все повече добива популярност и извън границите на Виетнам и се счита за една от най-мощните и ефективни билки, която във Виетнам се изпозлва за лечение на простатата и здравето на яйчниците.

Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) неотдавна влезе в светлината на прожекторите. Използвана традиционно от столетия, Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) е била толкова почитана във Виетнам, че се е пазела само за кралски особи.

Устройство на Кринум Латифолиум

Кринум Латифолиум е многогодишно луковично растение. Луковицата е с диаметър около 15 см (може да достигне 20 см), сферична форма, с висока шийка, потопена в субстрата наполовина. Листата са с вид на колан, светлозелени цвят, със затворена структура, образуваща фалшиво стъбло. Листа с дължина около 70 см. Дръжка до 50 см, съцветие с форма на чадър от 6-12 цветя. Околоцветниците са с камбанна форма, с венчелистчета, заострени в края, с диаметър около 8 см, розови или бели.

Разпространение на Кринум Латифолиум

Кринум Латифолиум е диво растение, което расте във Виетнам главно в провинциите Биенхуа, Куанг Нам, Тиатиен Хюе. Родното място на това растение е Индия. Учени от различни страни са написали много изследователски работи за фармацевтичните свойства на това растение. Заслужава да се спомене работата на учен от Индия на име Госал, който провежда 5-годишно проучване (от 1984 г.) и открива алкалоид, който има противоракови свойства. Проучванията на японски учени също са толкова успешни.

Химичен състав на Кринум Латифолиум

Химичният състав на растенията от е слабо проучен, известно е само, че алкалоидите ликорин, баколин и кринин са открити в растението.

Употреба на Кринум Латифолиум

Най-уникалните аспекти на Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) е традиционната й употреба за лечението не само на простатата, но и за здравето на яйчниците. В клинични изследвания на различни видове билки е доста необичайно определена билка да бъде ефективна и за мъжките и женските специфични органи, но Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) се оказва ефективна и за двете.

Съвременните научни изследвания доказват, че лековитите свойства на Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) се простират отвъд простатата и здравето на яйчниците.

След седем години на изследвания, Международната болница във Виетнам съобщава, че 92,6% от пациентите с ДПХ (Доброкачествена простатна хиперплазия) имат добри резултати при използване на Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) (потвърдено от измервания на простатата и клинични оценки от уролози).

Лекарите използват екстрактът от Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) за 21-дена, със 7 почивни дни между тях. Те не съобщават за странични ефекти (което означава невероятна безопасност). Един от пациентите в проучването е седемдесет и две годишен мъж, който е страдал от симптомите ДХП в продължение на 3 години, често се събуждал 4-5 пъти на вечер със затруднено уриниране. Той е приет от Международната болница във Виетнам и диагностициран с ДПХ (Доброкачествена простатна хиперплазия) с размери на простатата: 4,1, 5,4 и 4,8 см, с тегло от 53 грама. Преди това е бил посъветван да му се отстрани простатата, но заради хипертонията, от която е страдал, предпочел да опита с Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium). Само след три 21-дневни цикъла на лечение, простатата му намалява до размери: 2.9, 4.2 и 3.6, с тегло от само 22 гр. Всичките му симптомите изчезват и той съобщава, че се чуваства здрав.

КринумНационалната здравна комисия обявява Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) за най-обещаващата билка в областта на научните изследвания за лечение на ДПХ.

В друго виетнамско проучване, публикувано през 2002 г., 158 случая на доброкачествена хиперплазия на простатата (ДХП) пациентите получават Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) под формата на билков препарат, два пъти дневно. След 64 дни на пациентите са проведени клинични и ултразвукови изследвания. Изследователите установяват, че простатата е възвърнала нормалните си размери при 154 пациента. Отбелязан е невероятна 97% успеваемост.

След този експеримент се извършва и три годишното проследяване, потвърждаващо високият процент на успех в дългосрочен план за пациентите завършили тази терапия.

През 2001 г. Виетнамаската Фармацефтична Компания публикува своите констатации, че водните екстракти от листата на Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) от окозават ин витро и ин виво T-лимфоцитно активиране (Tram. и др., 1999) и забавяне на растежа на химически индуцираните тумори (сарком) при плъхове (Tram и сътр., 2000г.).

В още един неотдавнашен доклад от виетнамската Държавна агенция от септември 2005 г., бе съобщено, че екстрактът от Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) има много добър лечебен ефект при доброкачествена хипертрофия на простатата (ДХП). Въз основа на базисните изследвания на Националния институт по традиционна медицина на Ho Chi Minh City, и Института за Старчески Заболявания на Ханой, които тестват Кринум Латифолиум (Crinum Latifolium) при голям брой пациенти (627 пациенти) с (ДХП) е установено, че при 33-93% намаляват симптомите. 90% от изследваните пациенти постигат намаляване на размера на простатата. Сред тях значителен брой от пациентите постигнат нормализиране на простатата до нормален размер и здраве след три месеца от лечението и то без странични и нежелани реакции.

Нежелани реакции на Кринум Латифолиум

Всички части на кринума са отровни! Ако отровата попадне вътрешно, се появява силна замаяност, гадене и повръщане, възможна е загуба на съзнание.

Поради токсичност растението трябва да се намира извън обсега на деца и животни. Всички манипулации с растението трябва да се извършват с ръкавици и след това измийте добре ръцете си със сапун.

Съчетание на Кринум Латифолиум с други билки

При проблени с простата, може да се съчетава с корени от бял оман, корени от ружа, корени от дилянка, съцветия от хмел, стръкове от златна пръчица, стръкове от мащерка, стр. от лазаркиня, листа от мечо грозде, семена от лен, семена от коноп, дръжки от вишни, стръкове от бял имел, корени от ревен, корени от гръмотрън, стръкове от луличка, листа от леска, коренище от троскот, семена от тиква.


Продукти свързани със статията

 1. КРИНУМ ЛAТИФОЛИУМ , ДИВА ЛИЛИЯ , СТРЪК цял , Crinum Latifolium
 2. КРИНУМ ЛAТИФОЛИУМ , ДИВА ЛИЛИЯ , СТРЪК млян , Crinum Latifolium , за ПРОСТАТА
 3. КРИНУМ ЛAТИФОЛИУМ, Тинктура 50 мл , Биохерба

  КРИНУМ ЛAТИФОЛИУМ, Тинктура 50 мл , Биохерба

  Цена:

  Редовна цена: 13,60 лв.

  Промо цена 13,46 лв.