Добре дошли в bilki.bg - Раят на билките!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

БИЛКИТЕ ПОДПОМАГАЩИ МЕНОПАУЗАТА ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН

Билки при менопауза

билки, менопаузаМенопаузата е нормален преход в живота на жената, който понякогаможеда бъде предизвикателство. Доказано е, че стандартната хормонално-заместителна терапия за облекчаване на горещи вълни, причинява значително увеличаване на риска от рак.

Менопаузата настъпва след като изтече една година от прекъсването на менструацията. Перименопаузата (периодът преди настъпването на същинската менопауза) може да продължи няколко години.  През това време жените изпитват постепенни промени в цикъла като повече или по-малко кървене и вариации в дължината на цикъла. При по-обилно кървене, може да се стигне до анемия.

Хормоналните промени по време на перименопауза или след отстраняване на яйчниците предизвикват горещи вълни, нощни изпотявания, вагинална сухота, ниско либидо, инконтиненция на урината, замайване, сърцебиене, главоболие и промени в настроението. Факторите, които влошават симптомите, са неправилен режим на хранене, стрес, алкохол, кофеин, тютюн и подправки.

Менопауза формула на канадския производител Natural Factors е уникална комбинация от пет билкови екстракта (гроздовиден ресник, женско биле, див ям, аврамово дървои хмел), която притежава благоприятно въздействие при симптомите на  менопауза и перименопауза - като  насърчава баланса на  променливите нива на хормоните в женския организъм.

Менопауза формула притежава следното действие:

- Насърчава трайния баланс между петте женски репродуктивни хормона – естроген, прогестерон, гонадотропин-освобождаващ хормон (ГОХ) , фоликул-стимулиращ  хормон (ФСХ) и лутеинизиращ хормон (ЛХ);

- Благоприятства за понижаване на интензитета на нощните изпотявания, топлите вълни и палпитациите (абнормни усещания на сърдечния пулс);

- Подпомага за предотвратяване или значително намаляване изтъняването на вагиналната лигавица (постменопаузен атрофичен вагинит);

-  Допринася за нормалното функциониране на надбъбречните жлези;

-  Насърчава балансирания отговор на организма при хроничен  физически и психически стрес;

- Оказва ефекти при невралгия и ревматични състояния, свързани с менопаузата – ишиас, мускулни крампи, спазми от вътрешните органи и проблеми със ставите;

-  Насърчава релаксацията и добрия сън – по-лесно заспиване и по-малко нощни събуждания.

Благоприятното въздействие на Менопауза формула се дължи на следните билки, които влизат в състава й

Гроздовиден ресник (цимицифуга, черен кохош)

е тревисто растение от сем. Ranunculaceae(Лютикови). Богат е на органични киселини, формонотеин и фенилпропаноиди. Те подпомагат понижаването на кръвното налягане и насърчават кръвоснабдяването в областта на таза.

Аврамово дърво (витекс)

Аврамовото дърво e храстче/ниско дръвче от сем. Lamiaceae (Устоцветни) с красиви синьо-виолетови цветове. Витекс благоприятства за подобряване на  съня и настроението. Подпомага женския организъм при проблеми, свързани с мастодония, нощни изпотявания и предменструален синдром.

Женско биле (сладък корен)

Женското биле e добре познато бобово растение в българската народна медицина. Най-препоръчителен е като поддържаща терапията при хормонален дисбаланс. Подпомага за понижаване  нивата на холестерола, благоприятства баланса при промени в настроението, притежава и антимикробни, противовъзпалителни и спазмолитични ефекти.

Див ям (диоскорея)

Дивият ям е добре познат и приложим в мексиканската и индианската традиционна медицина. Пряко свързан с основния хормон на надбъбречната жлеза, екстрактът от него е  ефективен срещу абдоминални и мускулни крампи със спазмолитично действие, срещу ревматични проблеми и болки в областта на яйчниците и матката.

Хмел

Хмелът е познат със своите шишарчици и богат на етерично масло, което има успокояващо действие и подпомага за ускоряване процеса на заспиване. Неговите флавоноиди са добър съюзник срещу развитието на рак на яйчниците.

Менопауза формула е произведена от канадския бранд Natural Factors - един от най-големите производители на хранителни добавки в Северна Америка с 50-годишен опит в създаването на истински, ефективни и доказано безопасни продукти за здраве. Огромният асортимент на Natural Factors включва билкови екстракти, витамини, минерали,пробиотици,есенциални мастни киселини, суперхрани и др.

Препоръчителна възраст за прием: около 45 години, но може да се прилага над 30-годишна възраст без рискове, ако се наблюдават чести прояви на предменструален синдром. Да не се приема от  бременни и кърмещи, а при едновременен прием с хормон - заместваща терапия, задължително се консултирайте с лекар!

  1. БИЛКОВ ЧАЙ КЛИМАКС, при симптоми на Менопауза на Проф.Д-р Петър Манолов
  1. MENOPAUSE ESSENTIALS 100 CAPSULES/ ФОРМУЛА ПРИ МЕНОПАУЗА 100 КАПСУЛИ

    MENOPAUSE ESSENTIALS 100 CAPSULES/ ФОРМУЛА ПРИ МЕНОПАУЗА 100 КАПСУЛИ

    Цена:

    Редовна цена: 23,99 лв.

    Промо цена 23,75 лв.