Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

БИЛКИ ПРИ ЦИСТИТ И БОЛКИ ПРИ УРИНИРАНЕ

БИЛКИ ПРИ ЦИСТИТ И БОЛКИ ПРИ УРИНИРАНЕВ сезона на респираторните заболявания един от най-честите проблеми, с които се сблъскват жените и по-рядко мъжете, е цистита.

 

Циститът е възпаление на пикочния мехур. Симптомите му са често уриниране, болка при уриниране, нощно уриниране, болка в долната част на гърба и долната част на корема, появата на кръв в края на уринирането.

 

Причините за появата на цистит могат да бъдат: нарушение при уриниране, раждане, бременност, хипотермия, възпаление на гениталните органи, възпаление на бъбреците и запек. Но водещата роля за развитието на цистита принадлежи на инфекциите.

 

При първи симптоми на цистит, можете спокойно да се обърнете към народната медицина.

Препаратите от лековити билки се предписват от първите дни на заболяването. Препоръчителни са инфузии от диуретични билки, които имат аналгетичен и противовъзпалителен ефект.

 

Билки при цистит:

 

Мечо грозде

билки при цистит, билки, цистит, уриниране, мечо грозде

 

 

Мечото грозде, действа антибактериално, диуретично и има седативен ефект. Приготвя се под формата на чай, като в 500мл студена вода се изсипва 1 супена лъжица от дрогата/листа/,оставя се да кисне 8-12ч и се вари 5 мин. След като кисне още 20 мин, се прецежда и се пие на 4 -5 интервала през деня. Трябва да се приема поне няколко месеца, за да се усети уроантисептичният му ефект.

 

Изсипливче

Тази билка има диуретичен, аналгетичен, противовъзпалителен ефект. Инфузията от изсипличе има пикочогонно / диуретично / и успокояващо спазмите на гладката мускулатура средство. Най-често се използва при възпаление и пясък или камъни в бъбреците и пикочния мехур и по-рядко при отоци.

 

Начин на употреба: Прилага се запарка от 3 чаени лъжички билка в 500 мл вряща вода. След 15 мин запарката се прецежда и се изпива на 3-4 порции за 1 ден. взета с остро възпаление на пикочния мехур и бъбреците. Инфузията се приготвя, както следва: две лъжици ситно нарязани билки трябва да се изсипят с две чаши вряла вода, теглени за около половин час, филтрирани, взети преди хранене в половин чаша три пъти на ден.

 

Леска кора

билки при цистит, билки, цистит, уриниране, лескаПрепоръчителна е при възпаление на пикочните пътища, цистит, за засилване тонуса на венозните кръвоносни съдове и капилярите.

Начин на употреба: Под форма на запарка - 1 супена лъжица ситно нарязана суха билка на 1 чаша вряща вода. Получената запарка се изпива в продължение на 1 ден.

 

Метличина

Метличината се използва при възпаление на пикочния мехур и бъбреците. Инфузията има аналгетично и антимикробно действие. Прави се отвара от 1 чаена лъжичка, която се залива с 250 мл вряща вода и се запарва за 10 минути. Прецежда се. Отварата се пие по 80 мл, 3 пъти дневно.

 

Коприва

Листата от коприва имат противовъзпалителен, диуретичен и хемостатичен ефект. Сухите листа от коприва се използват под формата на запарка при дневна доза 4 чаени лъжички листа на 250 мл вряща вода.

 

Вече се запознахте с отделните билки, които можете да ползвате при цистит, но сега искаме да ви предложим билкова смес, която има още по-силно и ефикасно действие, тъй като съчетава в себе си сбор от различни лековити билки.

 

ЧАЙ ПРИ ЦИСТИТ 120гр

билки при цистит, билки, цистит, уриниранеЧаят има противовъзпалително действие и е особено ефективен при цистит.

Прилага се при цистит, болки при уриниране, пиелит, бъбречни заболявания, бъбречно-каменна болест. Действа диуретично, спазмолитично, противовъзпалително.

В състава на чая влизат билки като гореспоменатите мечо грозде и леска кора.

Чаят съдържа и врабчови чревца стрък, които се препоръчват като противовъзпалително, тонизиращо действие върху кожата и подобряващи нейната еластичност, част от състав са и анасоновите зърна, които са изключително подходящи при възпалителни заболявания на пикочните пътища /цистит/, бъбречнокаменна болест и др.

Ще ви изненада приятния и силен вкус на подправката карамфил, която не само допълва билковата комбинация, но е изключително полезна при цистит, тъй като има антисептично и болкоуспокояващо действие.

 

Ако се обърнете навреме към традиционната медицина, тя може да ви помогне в усложнената ситуацията.

 

Най-важното – грижете се за себе си и вашето здраве!
 1. БИЛКОВ ЧАЙ ПРИ ЦИСТИТ , БОЛКИ ПРИ УРИНИРАНЕ
 1. МЕЧО ГРОЗДЕ ЛИСТ
 1. ИЗСИПЛИВЧЕ ВЛАКНЕСТО , ГОЛО БЕЛИЛО СТРЪК
 1. ЛЕСКА КОРА

  ЛЕСКА КОРА

  0,79 лв.

 1. МЕТЛИЧИНА СИНЯ , ЦВЯТ
 1. КОПРИВА ЛИСТ