bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лист - Страница 6

Опции за преглед

Items 61 to 72 of 74 total

на страница
Loading...
  • мечо грозде билка

    Мечо грозде лист - при цистит и уринарни инфекции, Uvae Ursi

    Цена: 2,03 лв.
    Преди откриването на антибиотиците, Мечото грозде се използва като естествено средство за лечение на инфекции на пикочните пътища. Билката има антисептичен и диуретичен ефект. Използва се при възпалителни заболявания на бъбреците и пикочните пътища.
  • ружа, медицинска, лист с цвят, лист

    Ружа медицинска лист - при кашлица, Althaea officinalis

    Цена: 2,14 лв.
    Лечебната ружа оказва изразено противовъзпалително, омекчаващо и пикочогонно действие. Показания за прилагането й на първо място са заболявания на дихателните пътища, придружени от упорита кашлица, магарешка кашлица, бронхити, трахеити и на второ място - заболявания на храносмилателния канал (язвена болест, хиперацидни гастрити).
  • самардала билка

    Самардала със сол, Allium siculum Ucria, насипно

    Цена: 1,50 лв.
    Самардалата е уникална и рядка българска подправка, разпространена само в някои региони на България. Приготвя се от стрити сушени листа на див чесън, към които се добавя сол. Самардалата е основна съставка на популярната шарена сол.
  • стевия на прах, стевия цена, стевия подсладител, билка стевия цена, натурална стевия, мляна, stevia, за сладкиши

    Стевия лист на прах - 100% натурален подсладител, Stevia rebaudiana

    Цена: 3,00 лв.
    Стевия на прах – 100% натурална, с високо качество и чистота. Стевия е естествен подсладител, получен от храст, наречен Stevia rebaudiana. Стевията на прах, предлагана от нас, представлява 100% смлени на прах листа от билката. Изцяло натурален продукт, без никакви изкуствени добавки!
  • готу кола, готу кола на прах, хидрокотила азиатика

    Готу Кола на прах - при разширени вени, Centella asiatica

    Цена: 6,02 лв.
    Готу Кола подпомага третирането на варикозно-разширени вени, тромбофлебит и хемороиди. Подсилва здравината и еластичността на кръвоносните съдове. Готу Кола помага за възстановяване на паметта и концентрацията.
  • мащерка билка

    Мащерка лист и цвят ронена - кулинарна, Thymus

    Цена: 1,42 лв.
    Ароматна дива мащерка ронена - само чист цвят и листенца, което я прави особено подходяща като подправка в ястия. Благодарение на отличителния си вкус, мащерката е основна подправка в кулинарията и до днес. Но мащерката може да се похвали и с множество полезни лечебни качества.
  • орех билка

    Орех лист - при бяло течение и кожни проблеми, Juglans regia

    Цена: 1,70 лв.
    Ореховите листа са особено полезни, тъй като имат както антибактериални, така и антипаразитни свойства. Прилагайки лечение с чай от орехови листа, можете да се отървете от микробите, бактериите и токсините в тялото си. Използва се и за изчистване на чревните червеи (паразити).
  • моринга чай, ронен лист, билка за имунитета, моринга

    Моринга лист - за имунитет, Moringa oleifera

    Цена: 2,58 лв.
    Растението Moringa започва да придобива все по-голяма популярност като нова „суперхрана” заради силно питателните си качества и мощните противовъзпалителни, антиоксидантни и тъканно-защитни свойства сред много други ползи за здравето.
  • КОПРИВА ЛИСТ БРАШНО

    Коприва лист млян - при анемия, Urtica dioica

    Цена: 2,39 лв.
    Брашното от коприва се прави от изсушени листенца и връхчета на растението. То е един удобен начин да се насладим на всички ползи на копривата. Може да се добавя към крем-супи, печива със сирене, смутита, шейкове, здравословни барчета, дресинги, сосове.
  • МИРТА ЛИСТ НА ПРАХ (Листа)

    Мирта лист на прах - при простатит, Myrtus communis

    Цена: 4,67 лв.
    Миртата е естествен антисептик. Тонизира и дава прилив на енергия. Има диуретичен ефект. Притежава противогъбични свойства. Облекчава болката. Помага за нормализиране на храносмилателния тракт. Укрепва имунната система. Също така, миртата притежава добро отхрачващо действие.
  • нийм, нийм билка, нийм билка цена, нийм листа

    Нийм цял лист - при акне и за детокс, Neem, Azadirachta indica

    Цена: 1,79 лв.
    Нийм е уникално лечебно растение, тъй като всички негови части – включително неговите листа, цветове, семена, плодове, корени и кора – могат да се използват. Една от най-често използваните билки в Аюрведичната медицина, листата на нийм традиционно се използват за пречистване на кръвта заради антивирусните им, противогъбични, анти-паразитни и антисептични свойства.
  • Дафинов лист, смлян, Laurus nobilis,

    Дафинов лист млян - за храносмилане и при лош дъх, Laurus nobilis

    Цена: 1,94 лв.

    Стимулира храносмилането, има антисептичен ефект, предотвратява образуването на газове и лош дъх. Успокоява кашлицата и ускорява отделянето на секрет. Действа благоприятно на нервната система.

    Не е в наличност

Опции за преглед

Items 61 to 72 of 74 total

на страница

Билкови чаеве от листа на различни лековити растения. Листата на билките са разположени в надземната част на растението. Поради това, те са свързани със слънчевата енергия и натрупват в себе си силата, необходима за живота на растението. Лечебните качества на листата са свързани с повишаване на енергията и тонуса на човешкото тяло. Листата се събират пролетта и лятото, когато цялата енергия на билката се намира в надземната част на растението.

Ние предлагаме оситнени, сушени листа от различни лечебни билки, които са събирани и сушени по традиционна технология, като са запазени техния цвят, аромат и лечебни качества. Билки бг се грижи за вас като пакетира билките в хартиени непрозрачни пликове от специална хартия, подходяща за съхранение на билков чай, в съответствие с европейския регламент. Билките се съхраняват по най-добрия възможен начин - а именно: без контакт със светлина, с възможност да дишат през специалната хартия.

Изберете желания грамаж от падащото меню над цената на продукта.