Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

БИЛКАТА МОМИНСКА ВРАТИГА - БЛАГОПРИЯТНА ПРИ МИГРЕНА И ОБИКНОВЕНО ГЛАВОБОЛИЕ

МОМИНСКА ВРАТИГА ПРИ МИГРЕНА И ГЛАВОБОЛИЕ

Мигрена – бихте дали всичко, за да се отървете от нейните внезапни атаки! За съжаление пронизващата болка не е единственият симптом при мигрена. При повечето хора мигренозните пристъпи са придружени още от умора, раздразнителност, нарушено зрение, чувствителност към светлина, звук и миризми, гадене и повръщане, и др.

моминска вратига, мигрена, главоболиеПричини. 

Според много изследвания мигрената е резултат от разстройство на серотониновия метаболизъм, което от своя страна води до спазми на вътречерепните кръвоносни съдове и последващо разширяване на екстракраниалните кръвоносни съдове. Решаващи фактори могат да бъдат и генетичната предразположеност, хроничният стрес, нередовното хранене, системният прием на алкохол, липсата на сън, нарушенията в хормоналния баланс.

Конвенционалната терапия често не е достатъчно ефективна. 

Днес конвенционалната медицина третира мигрената главно с нестероидни противовъзпалителни лекарства, препарати срещу гадене и повръщане, а в по-тежките случаи – дори с опиати. Но практиката показва, че дългосрочният прием на тези медикаменти не само не води до дългосрочно подобрение, но и предизвиква застрашаващи здравето странични ефекти. Има билки, които постигат далеч по-добри резултати в облекчаването на симптомите при мигрена. За разлика от конвенционалните лекарства, те не предизвикват нежелани реакции и могат да се приемат за дълъг период от време. №1 сред тези билки е моминската вратига – тревисто растение от сем. Сложноцветни, което произхожда от Югоизточна Европа и Балканите. Сесквитерпеновите лактони (партенолид, хризантемолид, магнолиолид и др.) в състава на моминската вратига са основната група биологично активни вещества, на които тя дължи действието си. Сред тях най-мощни са партенолидите – те инхибират освобождаването на простагландин и хистамин по време на възпалителния процес и така предотвратяват спазмите на кръвоносните съдове, които провокират мигренозните атаки. Но за да работи наистина екстрактите от моминска вратига, те трябва да бъдат стандартизирани до минимум 0,2% партенолиди.

Екстрактът от моминска вратига на Nature’s Way e благоприятен при мигренозни състояния!

Nature’s Way произвежда натурални продукти за здраве от 1969 г. насам. Сред тях най-силно присъствие има линията билкови екстракти, които се ползват с доверие по цял свят. Билковите продукти на бранда притежават сертификати Non-GMO и TRU-ID™, които гарантират чистотата на състава и безопасния произход на суровините.

Продуктът Моминска вратига на Nature’s Way съдържа екстракт, стандартизиран до 0.7% партенолиди – оптималните количества биологично активни вещества, необходими за облекчаване на силното главоболие.

Действие

- спомага за потискане отделянето на серотонин от тромбоцитите  (повишеното количество серотонин в кръвния поток води до спазми и отпускане на кръвоносните съдове в централната нервна система) и така е благоприятно при мигренозните атаки;

-съдейства за инхибиране синтеза на веществата, провокиращи възпаление и болка (простагландини, левкотриени и тромбоксани;);

-подпомага облекчаването на болката, гаденето и повишената чувствителност към шум и агресивна светлина;

-благоприятна за облекчаване на обикновено главоболие, резултат от стрес, недоспиване, прием на алкохол и др.;

Разфасовка: 60 V-капсули

Прием: само 1 капсула дневно!

  1. Моминска вратига екстракт, Nature's Way, 290 mg x 60 V капсули

    Моминска вратига екстракт, Nature's Way, 290 mg x 60 V капсули

    Редовна цена: 27,72 лв.

    Промо цена 26,05 лв.

    6%