bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение на венерически болести с Аромотерапия

Венерическите болести

Венерическите болести са обща група от инфекции, които се предават най-вече от един човек на друг по полов път. Дори името им е препратка към името на древната римска богиня на любовта Венера. В съвременната дерматологична практика лекарите често срещат тези патологии.

Причината за венерически болести

Основната причина за разпространението на полово предавани инфекции, понякога наричани срамни болести, е безразборните отношения с непознати партньори. Венерологичните заболявания са резултат от увреждането на организма от вируси, инфекции, бактерии или микроорганизми. Някои инфекции могат да се предават по време на раждане, кърмене, употреба на  чужди предмети, лоша хигиена на пациента, слабо стерилизирани медицински или козметични инструменти.

Симптоми на венерическите болести

Често венерическите заболявания могат да се появят в лека форма и почти асимптомна. Експертите считат такова явление за много опасно, тъй като заболяването засяга човешкото тяло, активно прогресира и отива в хронична форма, която пречи на ефективното лечение на венерическите болести.

Нещата, които задължително трябва да споделите с гинеколога си, симптоми на венерическо заболяване;

появата на специфични секрети от гениталиите, може да има различна консистенция и мирис; зачервяване, парене или сърбеж в областта на слабините;
често и болезнено уриниране;
незначителна болка в корема,
болки по време на сношение;
при жени менструалният цикъл е нарушен.

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия" 

Заболявания предавани по полов пътВеднъж моя близка приятелка по време на отпуска си бе позволила сексуален контакт, в резултат на който сега имаше проблем. Симптомите наподобяваха тези на гонорея, но би могло да бъде и всяко от заболяванията, предавани по полов път. Секретите на влагалището й бяха по-обилни и с неприятна миризма, при уриниране изпитваше болка и парене. Тя бе загубила апетит и поддържаше по-висока от обикновената температура. Изпитваше и болка ниско в корема.

Чувстваше се зле и същевременно засрамена от себе си, лежеше по цели дни. Беше се обърнала за помощ към мен, преди да вземе решение да отиде в клиника за венерически болести. Не знаех точно какво й е, но бях чела, че маслото от сандалово дърво се използва в Индия при лечението на гонорея (и че е напълно безвредно, когато се приема вътрешно). Аз й препоръчах да взима по 6 капки чисто масло от сандалово дърво всеки ден, докато не й поставят диагноза в клиниката. Времето минаваше и, когато говорих отново с нея, тя ми съобщи радостно, че сандаловото дърво е изчистило симптомите и е останал само неприятният секрет.

Посещението й в местната клиника и последвалите изследвания бяха показали, че тя има трихомонална инфекция. Бяха й предписали антибиотици. Те изчистиха инфекцията, но след като ги беше пила няколко дни и курсът приключи, я нападнаха гъбички, които тя описваше като нещо подобно на „болезнено секретиране на течно сирене". След като не бе приела да направи още един курс с антибиотици, както я бяха посъветвали от клиниката, тя отново дойде при мен за съвет.

Лечение на венерически болести с етерични масла

Моята близка беше интелигентна жена, свикнала сама да взима решения как да се лекува. Когато й казах, че има две етерични масла, чрез които е твърде вероятно да се разреши проблемът й, тя прие с готовност, дори с радост, да послужи за „опитна мишка". Ниаули - маслото, за което се твърди, че е чудесно при пикочни инфекции, аз неотдавна бях започнала да използвам вкъщи. Избрахме го, тъй като то ми се струваше достатъчно силно да се справи с кандидозата (гъбично заболяване). Етеричното масло от органично отглеждани лимони (то беше излекувало брадавица за една седмица) смесихме с масло от ниаули (листа от дърво). Избрах тези две етерични масла, защото д-р Валне им приписва качества, които очаквах да се справят с тази гъбична инфекция. Ниаули се препоръчва вътрешно при пикочни инфекции, а етеричното масло от лимон активизира белите кръвни телца и защитава организма. Също така интуитивно почувствах, че от всички антисептици и противогъбични етерични масла тези две заедно ще свършат работа. (Умолявам читателите да се консултират с рецептурника в тази книга. В противен случай има опасност от изгаряния и ред други неприятности.)

Помолих приятелката си да взима по 3 капки от всяко от маслата сутрин и вечер, като бях сигурна, че те или ще прочистят инфекцията, или ако няма ефект, поне няма да й навредят. Преди да започне да взима от етеричните масла, урината й беше жълто-оранжева и имаше неприятен силен мирис. Няколко дни след започване на приема на маслата урината й избледня, а мирисът й вече не беше толкова неприятен. Тя взимаше от тези масла всеки ден в продължение на две седмици и инфекцията напълно изчезна, а урината й си възвърна бледожълтия цвят. Неприятният мирис също изчезна, а приятелката ми и аз бяхме много щастливи, че експериментът даде резултат, и то в такъв кратък срок.

Почти една година изтече от прилагането на това лечение на срамната болест. Приятелката ми не заболя повече от кандидоза (венерическо заболяване) и според нея здравето й е все така добро и не й създава проблеми.

Разговаряла съм с много жени, които са страдали от кандидоза. Тя не само е причина за физически дискомфорт, но безпокои жените и психически, и емоционално. Такава жена се чувства „омърсена" и най-често сексуалният й живот се обърква - да не говорим, че е съвсем възможно изобщо да няма такъв, докато е в това състояние. Всичко това води до напрежение в отношенията между партньорите, ако ситуацията продължи дълго. Клиничната диагноза за кандидоза е само първото от безпокойствата, тъй като жена с гъбична инфекция често страда и от депресия. Интересно е да се отбележи, че според днешните изследователи депресията е един от допринасящите фактори за намаляване силата на имунната система. Доказано е също така, че отслабената имунна система е допринасящ фактор за появата на гьбичките Саndida albicans. Виждаме, че жените са впримчени в един порочен кръг. Според мен етеричните масла са в състояние да прекъснат този порочен кръг - те преборват гъбичната инфекция на физическо равнище, а след това премахват депресията и на емоционално ниво.

Забележка при лечение на венерически болести с аромотерапия

Маслото от сандалово дърво при лабораторни изпитания е показало мощно противовъзпалително действие, подобно на антибиотиците с широк спектър на действие. Френските лекари, изучавали ароматерапия, са усъвършенствали системата на изследвания и са я нарекли „ароматограма".

Прави се посявка от секрета на пациентката и се поставя в т. нар. «чашки на Петри". По една капка от етеричното масло (независимо кое, но считано за най-подходящо) се поставя във всяка чашка на Петри с посявка и се оставя да престои 24 часа. Ефикасността на етеричното масло се измерва от размера на „зоната на спиране на инфекцията". Това е зоната, в която за тези 24 часа съответните бактерии са били унищожени от етеричното масло.

Етеричните масла, унищожили най-голям район с бактерии, се използват след изследванията за лечение на съответните пациентки. Аз смятам този метод за чудесен, тъй като не е нужно да се анализират и определят поименно бактериите или гъбичките, а просто се намира етеричното масло или маслата, които бързо и ефикасно ще убият причинителя.


Повече за промивки с етерични масла при бяло течение, можете да прочетете в статията за ЛЕЧЕНИЕ С БИЛКОВИ МАСЛА НА БЯЛО ТЕЧЕНИЕ