bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

СЕКСУАЛНОСТ И ЧУВСТВЕНОСТ

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

СЕКСУАЛНОСТ И ЧУВСТВЕНОСТ

Сексуалност и чувственостЗдравите сексуални органи са предварителен фактор за пълното сексуално изразяване. Може ли някой да се чувства добре, при положение че има гъбички? Кой би искал да се люби, когато тези органи изпитват болка и дискомфорт от гонорея? Гениталното здраве е важно, за да можем да оценим секса. Тъй като гениталните органи имат силна чувственост, ние сме съоръжени с прецизен инструмент, чрез който можем да контролираме здравето на нашето тяло.

Kандидоза

Ако например кандидозата не причинява сърбеж и неприятен секрет, как бихме могли да знаем, че имаме проблем с кандида? И ако циститът не е причина за болки и парене при уриниране, как бихме се досетили, че имаме инфекция на пикочния мехур и на бъбреците?

Едно безболезнено течение може да продължи безкрайно, без да му се обърне внимание. Но то би могло и да показва, че сме алергични към дадена храна, докато ние си мислим, че реакцията на тялото ни е свързана с проблем, засягащ вътрешните ни органи, проблем, който не можем да определим. Би трябвало да сме доволни, че по този начин нашето тяло ни говори и ни предупреждава, че трябва да поработим за откриването и излекуването на причината, а не само да парираме симптомите. Това наподобява ситуацията, когато не обръщаме внимание на червената предупредителна лампичка в колата си, показваща ни, че нивото на маслото е спаднало до критична точка. Продължаваме да си караме невъзмутимо, поемайки риска да съсипем целия двигател на колата.

След като изчистите всякакви вагинални проблеми, несъмнено ще постигнете спокоен и приятен сексуален живот. Важното е да сте спокойни и по отношение на метода си на контрацепция. Ако лекарствата са неприятни за вас, останалите начини са маточните диафрагми и презервативите, като не се забравят и цикълът, ритъмът, температурните криви и въздържанието.

Mаточни диафрагми и презервативи

Много жени биха се спрели на маточните диафрагми и презервативите, ако не беше фактът, че спермицидното покритие може понякога да причини възпаление и болка. От многото презервативи на пазара съвсем малко са тези без спермицидно покритие, но вашият фармацевт ще ви помогне да ги откриете. Често мъжете се противят на използването им и тогава отговорността за контрол на раждаемостта пада върху жената. Много жени използват диафрагми, които имат други недостатъци. Един от тези недостатъци е, че тя трябва да се постави преди да е започнал половия акт и да се свали 8 часа по-късно. Има един нов вид маточни халки, които неотдавна открих и които изглеждат чудесно. Казват се „Ноnеу Сар" и са едни от най-естествените и удобни методи за контрацепция. Когато не се използва, халката се поставя в съд с мед (медът е антибактериален - това е единствената форма на защита, от която имат нужда). „Медената шапка" се изплаква в топла вода, преди да се ползва, и може да си седи на това място до 7 дни. През това време жената може да се къпе и да плува, което означава повече свобода за нея. Успехът, на който се радва „медената шапка", е сравним с презерватива или с постоянната спирала, но според мен тя предлага на жените 100 процента повече свобода и сигурност. Тя е отлична за жените (и техните партньори), които са чувствителни към химически спермициди или искат да използват по-естествена контрацепция