bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Подутини от жегата и кървене на носа

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Подутини от жегата и кървене на носаВ горещо време бебетата могат да се прегреят. Те нямат друг начин да се оплачат на майките си, освен да плачат. Често по кожата им се получават малки червени подутини. Прегряването може да е опасно, ако се стигне до конвулсия, тъй като понякога води до увреждане на мозъка. Подутините по кожата вследствие прегряване са сигнал, че нещо не е наред и трябва да се поправи.

Детето трябва да се разсъблече и да се остави да се охлади. Ако е удобно да се изкъпе, водата във ваната трябва да е хладка и към нея да се постави 1 капка лавандула. Ваната ще подейства успокояващо и охлаждащо.

 

 

 

 

Кървене на носа

Кървене на носаАко потече кръв от носа на малко дете, то обикновено е много изплашено и изпада дори в истерия при вида на собствената си кръв.

Триковете, които възрастните използват в такива случаи, не са подходящи за малките. При тях лавандулата би могла да бъде подходящо помощно средство. Поставяте една или две капки лавандула в малка купа със студена вода, потапяте кърпа, изстисквате и я поставяте върху носната преграда. Кръвотечението трябва да спре много бързо. Благодарение на успокояващите качества, които лавандулата притежава, детето скоро ще се почувства добре. Като първа помощ навън или в кола може да поставите капка лавандула на крайчето на салфетка и нежно да я пъхнете в кървящата ноздра

 

Продукти свързани със статията

 1. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл
 2. Петопръстник стрък, Potentilla reptans L.
 3. Планински очиболец стрък, Potentilla erecta L.
 4. Амбра гризеа, AMBRA GRISEA CH 9, Боарон

  Амбра гризеа, AMBRA GRISEA CH 9, Боарон

  Цена:

  Редовна цена: 4,74 лв.

  Промо цена 4,27 лв.

  -10%