bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Магарешка кашлица и лечение с билки

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Магарешка кашлица и лечение с билки

Дихателните болести

Дихателните болести са страшни и за деца, и за възрастни, защото блокират пътищата за въздух. Магарешката кашлица се причинява от бактерия и алопатичното средство, което обикновено се прилага, е курс с антибиотици. Но когато моите деца се разболяха от магарешка кашлица, лекарят ми знаеше за антипатията, която изпитвам към антибиотиците, и ми препоръча „добро гледане". Изходът от остро заболяване като магарешката кашлица зависи от това, дали детето има здрава физика.

Хомеопатията е терапия при дихателни болести

Хомеопатията е терапия, която може и да засили имунната система, като помогне на детето да се бори с инфекцията и да се съвземе бързо. Използвах пари с етерични масла в стаята на болното дете. Всяко от антиспазматичните етерични масла е добро за целта- босилек, салвия, кипарис, евкалипт, хвойна, лавандула или розмарин. Една или две капки в купа с гореща вода биха се отразили много добре на болното дете. Използвах също горещ лавандулов компрес на гръдния кош, за да помогна на тялото да се пребори с вируса и да успокои измъченото ми момиченце.

Компресът върху гръдния кош се прави с топла вода, към която се прибавят 1-2 капки лавандула - двете съставки трябва да се смесят много добре. Кърпичка или памучно парче се потопява във водата, изстисква се и се поставя върху гръдния кош. За да е добре затоплено детето, над компреса е необходимо да се постави суха бархетна кърпа; когато компресът поизстине, да се смени с нов, топличък. Ако участвате активно в лекуването на детето си, ще бъдете по-малко притеснени - една спокойна майка ще осигури спокойствие и за болното дете. Това е най-важното за лекуването на спазматични проблеми.

Забележка: Магарешката кашлица е силно заразна. Трябва да се избягва контактът на болното дете с други деца, за да се сведе до минимум разпространението на болестта.

Преди да се родят децата, аз и баща им решихме да ги отгледаме без ваксинации, защото бяхме прочели книгата „Отровителите на кръвта". Въпреки че две от децата ми страдаха от магарешка кашлица в остра форма, никога не съм съжалявала за това ни решение.