bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лошо храносмилане и лечението му с билки

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Лошо храносмилане и лечението му с билки

Лошо храносмилане причини

За лошото храносмилане може да има редица причини - бързо хранене, хранене „на крак" от недостиг на време или хранене късно вечер преди лягане, преди храната да се е смелила.

За да успокои човек бързо дискомфорта на неправилното храносмилане, е необходимо да вземе капка ментово масло върху бучка захар или за предпочитане в чаша вода и мед (една чаена лъжичка мед и две-три лъжички топла вода).

Смятам, че топлата вода с мед дава възможност на маслото с лютива  мента да действа много по-ефикасно, защото етеричното масло стига по-бързо до кръвния поток. Едва ли за нещо в живота може да има гаранция, но ментовото масло винаги досега ми е помагало с въздействието си било то когато не съм можела да заспя, или когато съм се чувствувала зле от лошо храносмилане.

Подуването на корема от газове също може да се лекува с масло от лютива мента върху бучка захар или във вода с мед. Една капка от маслото в малка чаша с вода, в която е разбита половин лъжичка мед, обикновено върши добра работа.  Но подуването на корема често е свързано със запек. Всеки, който страда от запек, трябва да масажира седалището си.