bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Етерични масла срещу стомашни киселини при бременност

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Етерични масла срещу стомашни киселини при бременностТова, от което най-много се страхувах и най-много мразех по време на моите бременности, бяха киселините. Страдах от тях най-вече през последните 6 седмици. В очакване да родя първото си дете взимах масло от мента и това ми помогна много за преодоляването на повръщането и гаденето в ранните етапи на бременността. Въпреки че само облекчи състоянието ми, аз си спомням, как ставах нощем на всеки два часа, за да отпия малко ментов чай и да се върна обратно в леглото си, за да си доспя. Не исках да взимам таблетки антиацид. По време на втората си бременност приемах по малко розово масло и открих, че периодите ми на облекчение от киселините бяха по-продължителни, отколкото когато взимах мента.

Имаше още какво да се желае и затова по време на третата си бременност исках да намеря нещо още по-добро. Съпругът ми беше открил в някакъв древен текст, че сандаловото дърво се препоръчва при киселини. То е горчиво на вкус. Взех една капка. Вкусът му е доста неприятен, но не непоносим. Помагаше ми да спя по цяла нощ и затова го препоръчвам горещо. Тъй като не понасях нищо сладко, взимах капката сандалово масло чиста, а не върху бучка захар или с вода и мед, както обикновено се прави.

Забележка: Искам още веднъж да подчертая, че при смутено храносмилане или киселини трябва да приемате вътрешно наистина чисти етерични масла.