bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Билково лечение на петна по лицето

Извадка от книгата на Маги Тисеран - "Ароматерапия"

Билково лечение на петна по лицетоПетна по лицето причини

Понякога всеки от нас става жертва на петна по лицето. Като че ли нарочно петното се появява тъкмо когато ни предстои нещо специално и искаме да сме в най-добрата си форма. Често петната се появяват преди менструация или със започването й, защото в тялото ни стават хормонални промени.

Запушените пори също са причина за петна по лицето и това може да се предотврати чрез ежедневно почистване на кожата на лицето. Алергиите към храни са другата класическа причина за петна по лицето. Трябва да се избягва приемането на проблемни храни. Аз знам например съм алергична към млечни продукти, и затова ги елиминирам от диетата си. Но се случва, когато съм далеч от вкъщи, да ям само забранени храни - някоя на пръв поглед невинна бучка масло за закуска в хотела, сладолед или десерт със сметана.

Ароматерапия при петна по лицето

Когато съм яла от забранените за мен храни, веднага взимам допълнителен брой таблетки ехинацея, тъй като тези пречистватели на кръвта помагат на тялото ни да елиминира алергена, но въпреки това често се появява по някое петно. Тогава взимам парче марля, потопено в масло от лимон или чаено дърво, ниаули, лавандула, може евкалипт - каквото имам под ръка - и го нанасям направо на петното. Тази първа помощ често води до изчезването му за една нощ, но за няколко дни от него определено не остава и следа. Особено важно е в това време да се пият големи количества чиста вода, за да се подпомогне процесът на изчистване и, разбира се, внимателно да се подбере диетата, за да не навлизат в тялото други алергени.

 

Продукти свързани със статията

  1. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл
  2. ЛИМОН МАСЛО, LEMON OIL, БИОХЕРБА, 10мл
  3. Масло от Чаено дърво, Bioherba, 10 мл