Безплатна доставка над 49лв Виж условията
Език: BG
Валута: BGN
  • BGN
Добре дошли в bilki.bg! |

Кошница

0 артикула

Категории продукти

Новини

2012-11-07

АЛМАГЕЛ А орална суспензия -при стомашни киселини

ВИЖ КОМЕНТАРИТЕ>>> 00 Обща оценка: 1 от общо гласували: 0

Цена: 4.04лв.
Каталожна цена: 4.30лв.
Отстъпка: 0.26лв. (6.00%)
Брой:
Добави в харесвания Изпрати на приятел
  • Подробно описание
  • Детайли

АЛМАГЕЛ А орална суспензия - при стомашни киселини
170 мл.
Almagel A

СЪСТАВ: Лекарствени вещества в mg/5 ml: Aluminium oxide 218 mg, Magnesium oxide 75 mg5 Benzocaine 109 mg,
Лекарствени вещества в mg/1 саше 10 ml: Aluminium oxide 436 mg, Magnesium oxide 150 mg, Benzocaine 218 mg;
Помощни вещества: захарин, сорбитол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, бутил парахидроксибензоат, хидроксиетилцелулоза, етанол, лимоново масло, вода.
НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ: Алмагел А е балансиран гел на алуминиев и магнезиев хидроксиди, които са неразтворими и почти не се поемат в организма. Продуктът съдържа бензокаин (анестезин), който е местно обезболяващо средство. Алмагел А действа локално върху стомашната лигавица, като я предпазва от дразнещото действие на киселините в стомаха и от други вредни вещества и храни.Помощното вещество сорбитол, притежава слабо газогонно и умерено жлъчегонно действие, както и умерен слабителен ефект. Алмагел А не предизвиква промяна в киселинния състав на кръвта и образуване на газове в стомаха и червата.
ПОКАЗАНИЯ: Краткотрайно симптоматично лечение на възпалителни или ерозивни промени, придружени с болка, гадене и повръщане; при остро или хронично възпаление или увреждане на лигавицата на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника.
ИНФОРМАЦИЯ НЕОБХОДИМА ПРЕДИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ:
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Алмагел А не се прилага при деца поради опасност от промени в хемоглобина на кръвта.Не се препоръчва приложение на Алмагел А при непоносимост към продукти, съдържащи алуминий и магнезий; непоносимост към бензокаин; алергия към анестетици; хабитуален запек; болест на Алцхаймер; съмнение за остър апендицит; улцерозен колит; пациенти с колостомия или илеостомия; хронична диария; хемороиди; бъбречна недостатъчност.
СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА: При прояви на алергична непоносимост към продукта - лек обрив, сърбеж, отоци по лицето, задух , приемането на продукта трябва да се прекрати незабавно и да се потърси лекарска помощ. При поглъщането на определеното количество от Алмагел А се наблюдава изтръпване и нечувствителност на лигавицата на устната кухина и езика, което е преходно и не трябва да безпокои пациентите. При лечение с Алмагел А е желателно да се избягва употребата на алкохол или киселини (лимонена, оцет), защото те неутрализират местното обезболяващо действие на продукта.Не се препоръчва по-продължителна употреба (над 6-7 дни) поради съдържанието на бензокаин в продукта.
ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ: Други лекарства е желателно да се приемат 1-2 часа преди или след Алмагел А.Алмагел А намалява киселинността на стомашния сок и това може да окаже влияние върху действието на голям брой лекарствени средства, прилагани едновременно с него. Алмагел А намалява лечебния ефект на резерпин, циметидин, ранитидин, дигиталисови гликозиди, железни соли, литиеви препарати, хинидин, мексилетин, фенотиазинови препарати, тетрациклиновй антибиотици, ципрофлоксацин, изониазид и кетоконазол. Продуктът намалява лечебния ефект на сулфонамидите и не трябва да се приема по време на лечение с тях.Алмагел А намалява нивото на стомашната секреция и така може да промени функционалното изследване за киселинност на стомашния сок.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПРИ СПЕЦИАЛНИ ГРУПИ ПАЦИЕНТИ: По-продължителна употреба при пациенти в напреднала възраст може да доведе до влошаване на костно-ставни заболявания.Не се препоръчва употреба при Алцхаймерова болест поради опасност от евентуално влошаване на заболяването.
ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ БРЕМЕННИ И В ПЕРИОДА НА КЪРМЕНЕ: Алмагел А не се прилага по време на бременността и в периода на кърмене поради съдържанието на бензокаин.
ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ: Съдържащият се в продукта етанол е в количество, което не е в състояние при препоръчаните дневни дози, да окаже влияние върху способността за шофиране и работа с машини.
ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА: Алмагел А съдържа сорбитол и е подходящ за лечение при диабетици. Сорбитолът не е подходящ при пациенти с вродена непоносимост към фруктоза поради опасността от дразнене на червата и диария. Алмагел А съдържа парабени като помощни вещества, за които е известно, че причиняват обриви и сърбежи по кожата. В редки случаи могат да станат причина за алергичен спазъм на бронхите и задух.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА ДОЗИРОВКА: При възрастни - по 5-10 ml (1-2 дозировъчни лъжички) или 1 саше 3-4 пъти дневно, 10-15 минути преди хранене.Продължителността на лечението е 7 дни, след което се преминава на лечение с Алмагел в продължение на 15-20 дни.Бутилката да се разклаща преди употреба до пълно хомогенизиране на гела!
НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ: При еднократен прием на много по-големи количества от назначените от лекаря не се наблюдават признаци на предозиране освен различно изявен запек, подуване на корема, метален вкус в устата и загуба на усещане при преглъщане поради наличието на бензокаин.При продължителна употреба на по-високи дози може да се наблюдава смущения в гълтането (склонност към задавяне), образуване на бъбречни камъни; тежък запек; стомашни болки; лека сънливост, високо ниво на магнезия в кръвта. Могат да се наблюдават и промени в настроението или умствената активност, изтръпване или болка в мускулите, нервност и лесна уморяемост, забавено дишане, неприятен вкус в устата. Ако забележите подобни прояви се обърнете към лекар за намаляване на дозата или спиране на лечението.
НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ: Алмагел А се понася добре. Могат да се наблюдават запек, гадене, повръщане, стомашни спазми, променен вкус в устата; повишено количество на магнезия в кръвта и ниско съдържание на фосфати в кръвта; алергични реакции от локален и общ тип. Продължителната му употреба при болни с бъбречна недостатъчност и на диализно лечение може да предизвика невротоксичност (промени в настроението и умствената активност).
СЪХРАНЕНИЕ: На защитено от пряка слънчева светлина място при температура под 25^ С!Да се пази от замръзване!Да се пази на място, недостъпно за деца!
СРОК НА ГОДНОСТ: 2 (две) години
Производител: ACTAVIS OTC

Цена:
Цена: 4.04лв.
Каталожна цена: 4.30лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 4.04лв.
Каталожна цена: 4.30лв.
Отстъпка: 0.26лв. (6.00%)


СПОДЕЛЕТЕ ВАШЕТО МНЕНИЕ, ТО Е ВАЖНО ЗА НАС:

Моля, попълнете задължителните полета, маркирани с *
  • Клиентите, закупили този продукт, купиха и:


Автор:

За по-добро обслужване и изпълнение на вашите поръчки използваме "бисквитки" (cookies)   Разбрах