bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Трофична язва – лечение, хранене, аромотерапия, хомеопатия

Симптоми за трофична язва

Познато също като варикозна язва, това е възпаление на крака, което не може да зарасне. Често се среща при възрастни хора със слабо кръвообращение или разширени вени, които спират притока на чиста кръв към раната и не и позволяват да зарасне. Обикновено в средата на язвата кожата е бледа сълзяща, а по краищата зачервена и раздразнена.

Трофична язва

Причии за трофична язва

Хроничните кожни заболявания, хроничната венозна недостатъчност, захарният диабет, системните заболявания, локалните нарушения на кръвообращението, инфекциозните заболявания и нарушенията на лимфния отток могат да причинят трофични язви.

Лечение при трофична язва

Хранене при трофична язва

• Орално приетите дози от витамин Е (400-800 UIдневно) и цинк (30 мг. дневно) стимулират кръвообращението и ускоряват оздравяването.

Аромотерапия при трофична язва

• Промивайте язвата в разтвор от 1 чаша дестилирана вода и по 2 капки етерично масло от карамфил и здравец.

Хомеопатия при трофична язва

• Барутът чудесно пречиства кръвта. Вътрешното прочистване подпомага оздравяването заедно с описаните по-горе методи. Приемайте го 3 пъти на ден най-много 7 дни.

Традиционна медицина при трофична язва

• Лечението се състои от премахване на инфекцията, която пречи на заздравяването, и от подобряване на кръвообращението.  Препоръчват се превръзки, държане крака на високо и отстраняване на разширените вени.