Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Телесна миризма – лечение, практически съвети

Причина за миризмата е засъхналата пот, която влиза във взаимодействие с бактериите по кожата. В някои случаи телесната миризма се причинява от обилно потене, проблеми с храненето или от някое лекарство.

Телесна миризма

Лечение

Практически съвети

• Най-ефективният начин за освобождаване от телесната миризма е да се измива обилно тялото поне веднъж дневно и да се пръска с дезодорант под мишниците или с антиперспирант (препарат против потене). Дезодорантите въздействат, като ограничават активността на кожните бактерии; антиперспирантите намаляват количеството пот, която се отделя чрез кожата (природолечителите не ги препоръчват, понеже те влияят на естествения процес на отделяне на пот от организма).

Изтриването на тялото със сода бикарбонат е повече естествен, отколкото ефектен дезодорант.

• В топло време носете свободно облекло от естествени материи (памук, лен, вълна). Всеки ден сменяйте дрехите,.които се допират до тялото.

• В някои случаи телесната миризма се причинява от гъбични  инфекции.

Хранене

Неправилното хранене и недостигът на определени витамини и минерали може да допринесе за това състояние.

• Излишъкът от мазнини понякога може да е причина за телесната миризма, особено богатите на мазнини меса и млечни продукти.

• Избягвайте храни, които съдържат много мазнини или които съдържат растително олио, но не се споменава какъв точно вид. Заместете мазнините със слънчогледово олио, маргарин с ниско съдържание на мазнини и зехтин.

• Недостигът на цинк се свързва понякога с обилното потене: Вземайте дневно по 20-30 мг цинк.

Аромотерапия

• Разредете 6 капки лавандулово масло в половин литър дестилирана вода и я дръжте в банята, втривайте в частите на тялото, които бързо се запотяват.

Традиционна медицина

• Обилното потене, известно още като хиперхидроза, се лекува, като на засегнатите места се слага алуминиев хлорид.

  1. ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл

    ЛАВАНДУЛА МАСЛО, LAVENDER OIL, БИОХЕРБА, 10мл

    Редовна цена: 5,17 лв.

    Промо цена 5,12 лв.

    1%