Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Неправилно положение на плода - предпазване

Когато бебето е в неправилно положение, главичката му лежи под ребрата на майката, а задничето му - над тазовите й кости. Много от бебетата се обръщат преди раждането, други остават в това положение и се раждат без проблеми. Ако обаче бебето е все още в това положение 4 седмици преди раждането, добре е да го „обърнете" с техниките, описани по-долу.

Неправилно положение на плода

Предпазване

• Леките упражнения като редовното ходене поне един час дневно може да улесни обръщането на бебето.

Лечение

Хомеопатия

• Може  да помогне  съсънка (Рulsatilla),  една таблетка дневно в продължение на 3 дни, заедно с останалите техники.

Масаж

• Преди да се опитате да обърнете бебето, говорете с вашия лекар или акушерка как лежи бебето и накъде е възможно да се завърти.

• Легнете по гръб, като наредите няколко възглавници под таза, така че да са по-високо от главата. Отпуснете се  и  дишайте  дълбоко.   Масажирайте  леко   стомаха  си около 10 минути, с леки кръгообразни движения по посоката, в която е вероятно да се завърти бебето. Опитайте се да го окуражите мислено да се завърти. Правете това упражнение сутрин и вечер. На бебето вероятно ще му трябват две седмици, за да се завърти. В момента, в който усетите промяна, спрете упражненията и веднага проверете дали бебето се е обърнало.

Специализирана помощ

• Китайската  медицина  може  да помогне.  В  много случаи успешно се прилага мокзибустия, при която горящ стрък див пелин се използува за затопляне на акупунктурните точки.

Традиционна медицина

• Вашият лекар ще се опита да обърне бебето преди раждането. Ако това е невъзможно, обикновено се извършва епизиотомия за разширяване на маточния отвор и за улесняване на раждането се използва форцепс.

  1. Пулсатила, PULSATILLA CH 9, Боарон

    Пулсатила, PULSATILLA CH 9, Боарон

    Редовна цена: 4,03 лв.

    Промо цена 3,79 лв.

    6%