bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение на апендицит - традиционна медицина, хомеопатия

Какво представлява апендицит

Апендицит (лат. Appendicitis) е възпаление на придатъка на сляпото черво. Едно от най-често срещаните коремни заболявания, изискващи хирургично лечение.

Апендицит причини

Различни са факторите, които могат да провокират появата на апендицит. Най-често тази болест засяга жените на 20 до 40 години, а по-възрастните хора също са изложени на риск. Причината може да бъде вродена деформация на апендицита или прекомерната му мобилност. Възможната му поява от запушване благодарение на частици от несмилаема храна, както и частици от храна или изпражнения, е по-характерно за възрастните хора. Развитието на апендицит може да доведе до наранявания на корема с различен произход. Различните видове инфекции могат също да предизвикат появата на апендицит, например при хранително отравяне. Болестта на червата с възпалителна природа, също е опасна.

Остро възпаление на апендикса - малка тръбичка, която представлява сляпо разклонение на дебелото черво.

Симптоми и диагностика на апендицит

Симптомите на апендицит в острия стадий са много типични. Пациентът има поява на остра болка в корема, като палпация на болката в корема се увеличава значително. Възможно е да има усещане за гадене и повръщане, запек или витос, като правило телесната температура се повишава. Има и загуба на апетит. За да се анестезират такива симптоми е необходимо да се обадите на бърза помощ или да отидете в болница възможно най-скоро. Също така не е препоръчително да ядете или пиете вода, когато се появят такива симптоми. Симптомите се изразяват в липса на апетит стомашна  болка в дясната долна част на корема, гадене, треска, а понякога запек или диария. Това състояние изисква незабавна лекарска помощ и постъпване в болница.

Форми на апендицит

Хроничен апендицит

Хроничният апендицит е заболяване със специфична клинична картина, което се основава на първични или вторични хронични възпалителни промени в апендикса с неспецифичен характер.

Първичен апендицит - патологичните промени в процеса се развиват постепенно, без признаци на остър пристъп.

Вторичен апендицит:
Остатъчен (остатъчен) апендицит - патологични промени възникват след атака на остър апендицит, апендикуларен инфилтрат, апендикуларен абсцес.
Рецидивиращ апендицит - възникват многократни остри атаки.

Хранене след операция

Апендектомията или операцията за отстраняване на апендицит е сериозен стрес за организма. Лекарствата, използвани за анестезия, и самата хирургическа интервенция, не се отразяват по най-добрия начин на общото благосъстояние и състоянието на храносмилателния тракт. Ето защо след отстраняването на апендицит е особено важно да се храните правилно.

От една страна, храната трябва да е питателна, за да задоволи нуждите на отслабения организъм. От друга страна, той трябва да се усвоява лесно, за да не се наранят отново оперираните черва.

В първите дни трябва да спазвате строга диета. Най-вероятно няма да има апетит веднага след операцията, но може да има силна жажда. При липса на гадене можете да пиете вода или топъл сладък чай. Това трябва да се прави на малки глътки, за да не се провокира повръщане. До вечерта на първия ден можете да включите в диетата оризов бульон, пилешки бульон с ниско съдържание на мазнини и плодово желе.

На втория и третия ден след операцията можете да ядете кисело мляко, картофено пюре от варени тиквички или тиква, плодово желе. Яжте на малки хранения поне 5-6 пъти на ден. Освен вода и чай са разрешени разредени сокове, билкови отвари и плодови напитки от горски плодове.

Лечение на апендицит

Лечение на апендицит, облекчение на симптомите с натурални средства

Традиционна медицина при апендицит

• В първите стадии след приемането в болница се препоръчва диета на течности. Тя успокоява възпалените черва и ако последва хирургическа намеса, ще избегнете чакането за обща упойка. При наличие на напреднал възпалителен процес единственото спасение остава да се изреже апендиксът. Всяко забавяне ще доведе до спукването му и до разпръскване на заразното му съдържание в стомаха, а това може да породи смъртоносна инфекция на коремната лигавица.

Хомеопатия при апендицит

• След операцията раната трябва да се промива с разтвор от жълт кантарион и невен (по четири капки в чаша топла вода).

• За да се предотврати посиняването и болката, както и инфектирането на раната: арника (Arnica), два пъти дневно до 10 дни.

• За да се отстрани гаденето и повръщането след упойката: фосфор (Phosphorus), три пъти дневно в продължение на 3 дни.

Цветолечение на Бах при апендицит

• Вземете Rescue Remedy, за да изчезне страхът от операцията и да оздравеете по-бързо.

Лечение с рейки на апендицит

Рейки не отменя официалната медицина и не поставя свои диагнози.
Рейки е инструмент за подпомагане на официалната медицина.

Той се комбинира с употребата на лекарства, улеснява подготовката на пациента за операция и възстановяване след операция. Напускането на Рейки от света улеснява процеса на преход.

Пациентът и лечителят трябва да бъдат търпеливи, тъй като желаният резултат може да не бъде постигнат веднага. Важно е пациентът да осъзнае необходимостта от промяна в правилната посока, което ще бъде основа за елиминиране на болестта и тогава Рейки ще може значително да ускори този процес. Ако пациентът не иска да се промени, тогава Рейки няма да може да го излекува. Вярно е, че в редица такива случаи може да настъпи временно подобрение, което да покаже на пациента, че има възможност за излекуване.

 

Продукти свързани със статията

  1. Жълт кантарион стрък – при депресия и тревожност, Hypericum perforatum
  2. Невен цвят портокалово оранжев - при миома и рани, Calendula officinalis
  3. Арника, ARNICA MONTANA CH 9, Боарон

    Арника, ARNICA MONTANA CH 9, Боарон

    Цена: 5,32 лв.