Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Лечение на апендицит - традиционна медицина, хомеопатия

Апендицит причини

Различни са факторите, които могат да провокират появата на апендицит. Най-често тази болест засяга жените на 20 до 40 години, а по-възрастните хора също са изложени на риск. Причината може да бъде вродена деформация на апендицита или прекомерната му мобилност. Възможната му поява от запушване благодарение на частици от несмилаема храна, както и частици от храна или изпражнения, е по-характерно за възрастните хора. Развитието на апендицит може да доведе до наранявания на корема с различен произход. Различните видове инфекции могат също да предизвикат появата на апендицит, например при хранително отравяне. Болестта на червата с възпалителна природа, също е опасна.

Остро възпаление на апендикса - малка тръбичка, която представлява сляпо разклонение на дебелото черво.

Симптоми на апендицит

Симптомите на апендицит в острия стадий са много типични. Пациентът има поява на остра болка в корема, като палпация на болката в корема се увеличава значително. Възможно е да има усещане за гадене и повръщане, запек или витос, като правило телесната температура се повишава. Има и загуба на апетит. За да се анестезират такива симптоми е необходимо да се обадите на бърза помощ или да отидете в болница възможно най-скоро. Също така не е препоръчително да ядете или пиете вода, когато се появят такива симптоми. Симптомите се изразяват в липса на апетит стомашна  болка в дясната долна част на корема, гадене, треска, а понякога запек или диария. Това състояние изисква незабавна лекарска помощ и постъпване в болница.

Лечение на апендицит

Лечение на апендицит

Традиционна медицина при апендицит

• В първите стадии след приемането в болница се препоръчва диета на течности. Тя успокоява възпалените черва и ако последва хирургическа намеса, ще избегнете чакането за обща упойка. При наличие на напреднал възпалителен процес единственото спасение остава да се изреже апендиксът. Всяко забавяне ще доведе до спукването му и до разпръскване на заразното му съдържание в стомаха, а това може да породи смъртоносна инфекция на коремната лигавица.

Хомеопатия при апендицит

• След операцията раната трябва да се промива с разтвор от жълт кантарион и невен (по четири капки в чаша топла вода).

• За да се предотврати посиняването и болката, както и инфектирането на раната: арника (Arnica), два пъти дневно до 10 дни.

• За да се отстрани гаденето и повръщането след упойката: фосфор (Phosphorus), три пъти дневно в продължение на 3 дни.

Цветолечение на Бах при апендицит

• Вземете Rescue Remedy, за да изчезне страхът от операцията и да оздравеете по-бързо.

 1. КАНТАРИОН ЖЪЛТ , ЗВЪНИКА , САМО ЦВЯТ И ЛИСТ , без клечки
 1. НЕВЕН , ЦВЯТ ПОРТОКАЛОВО ОРАНЖЕВ
 1. Арника, ARNICA MONTANA CH 9, Боарон

  Арника, ARNICA MONTANA CH 9, Боарон

  Редовна цена: 4,03 лв.

  Промо цена 3,79 лв.

  6%