Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Колене на домакинята – билки, упражнения

Колене на домакинята причини и симптоми

Възпаление на тъканната торбичка, покриваща коляното, обикновено в резултат на продължително стоене на колене или на натъртване на коляното. Торбичката се пълни с течност и коляното се подува, зачервява се и боли.

Колене на домакинята

Лечение при колене на домакинята

Практически съвети при колене на домакинята

Когато коляното боли, най-добре е да си починете, опитайте се да вдигнете крака нависоко и не сядайте на колене.

Билки при колене на домакинята

Зарасличето успокоява болката: поставете шепа пресни или сушени листа в тенджерка, покрийте ги с вода и ги оставете да киснат. Отстранете от огъня и ги сложете между две парчета тензух. Оставете ги малко да поизстинат и ги наложете върху коляното. Компресът трябва да е горещ, но не изгарящ. След като зарасличето изстине, поставете на негово място бутилка с топла вода, за да запазите топлината.

Хомеопатия при колене на домакинята

• Седефче (Ruta graveolens), 3 пъти дневно до 7 дни. Мажете подутините с крем от същото растение.

Хидротерапия при колене на домакинята

• Редуването на топли и студени компреси подобрява кръвообращението на засегнатото място, намалява възпалението и отстранява токсините. Направете компрес от лед: увийте ледените блокчета в хавлиена кърпа. Пригответе бутилка с гореща вода и също я завийте с кърпа. Поставете на коляното най-напред студения компрес за 10 минути, след което идва ред на бутилката. Редувайте ги няколко пъти. Правете процедурата сутрин и вечер.

Масаж при колене на домакинята

• Масажирането на мускулите под и над колянната става ще подобри кръвообращението и ще отстрани токсините от мястото. Това трябва да се извършва от опитен специалист.

Упражнения при колене на домакинята

След като изчезнат болката и възпалението, упражненията са от голямо значение за раздвижването на ставата.

•Седнете на един стол, вдигнете и изпънете десния крак, като силно издадете напред петата, след което го пуснете на пода. Повтаря се 5 пъти.

• Вдигнете левия крак, завъртете го по посока на часовниковата стрелка 5 пъти и в обратна посока също 5 пъти. Повторете.

• Правете тези упражнения колкото се може по-често и докато ви е приятно.

• Плуването също е много полезно.

Традиционна медицина при колене на домакинята

• Препоръчват се почивка и болкоуспокоителни. Предписват се антибиотици, ако инфекцията е в тъканната течност или по повърхността на кожата.Еластичните превръзки не позволяват събирането на течности.

  1. ОМАН ЧЕРЕН , ЗАРАСЛИЧЕ ЛИСТ
  1. Рута гравеоленс, RUTA GRAVEOLENS CH 9, Боарон