Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Фиброма – лечение, практически съвети, визуализация

Неракови образувания в матката. Обикновено не предизвикват симптоми, но уголемяването им води до тежка и продължителна менструация, болезнено сношение и напрежение в пикочния мехур и червата. Понякога фибромата причинява безплодие.

Фиброма

Лечение

Практически съвети

• Уголемяването на фибромата се свързва с хормоналното нарушение, особено с прекаленото отделяне на естроген. Спирането на противозачатъчните или на терапията за хормонално заместване (и двете от които произвеждат синтетичен естроген) може да предотврати по-нататъшното уголемяване.

Хранене

• Намалете употребата на животинска мазнина и увеличете употребата на целулозни храни. Това ще намали образуването на естроген и ще възстанови хормоналния баланс.

• Увеличете употребата на витамин С и на биофлавоноидите (които се намират в обвивката, кората и външния слой на плодовете и зеленчуците, като цитрусовите плодове, зеленчуците с щироки листа и червения лук).

• Увеличете употребата на витамин Е (съдържащ се в покълналата пшеница, растителното олио, семената и орехите).

• Увеличете употребата на витамин А (съдържащ се в черния дроб, бъбреците, яйчения жълтък, маслото, маргарина с витамини и млякото).

Визуализация

• Легнете или седнете напълно отпуснати в спокойна обстановка. Нека вниманието ви се насочи към областта на фибромата, съсредоточете се върху нея, за да осъзнаете какво чувствате. Опитайте да си представите фибромата (как изглежда наистина или мислете за нея абстрактно); продължавайте да мислите за представата, като й позволявате да се променя и развива. След това се опитайте да създадете представа за онова, което може да се направи, за да намали размера й. Накрая си представете как изглежда матката без фиброма.

• Ако установите, че не сте в състояние сама да си създадете представи, може да ви помогне специалист по автогенна тренировка или консултант, психолог или психотерапевт.

Специализирана помощ

• Фибромата се лекува успешно със специализирано хомеопатично лечение.

• Акупунктурата също е ефикасна.

Традиционна медицина

• Малката фиброма не причинява проблеми и често изчезва след менопаузата. Онези от тях, които създават проблеми, се премахват по хирургически път, операция, която може да включва дори хистеректомия (изваждане на матката). 

 1. SUPER STRESS VITAMIN В COMPLEX WITH VITAMIN C 100 CAPSULES, СУПЕР СТРЕС, B КОМЛЕКС С ВИТАМИН С, 100 КАПСУЛИ
 1. БЕТА КАРОТЕН, ВИТАМИН А, 1200 mcg, 100 КАПСУЛИ, BETA CAROTENE, VITAMIN A

  БЕТА КАРОТЕН, ВИТАМИН А, 1200 mcg, 100 КАПСУЛИ, BETA CAROTENE, VITAMIN A

  Редовна цена: 8,99 лв.

  Промо цена 8,90 лв.

  1%

 1. Витамин Е течен, Биохерба, 50мл

  Витамин Е течен, Биохерба, 50мл

  Редовна цена: 19,99 лв.

  Промо цена 19,79 лв.

  1%