bilki.bg - Раят на билките!

Количка 0 бр. 0,00 лв.

Фиброма – лечение, практически съвети, визуализация

Неракови образувания в матката. Обикновено не предизвикват симптоми, но уголемяването им води до тежка и продължителна менструация, болезнено сношение и напрежение в пикочния мехур и червата. Понякога фибромата причинява безплодие.

Маточни фиброми са доброкачествени тумори с плавен мускулен произход. Фибромиоми често са причина за патологично кървене от матката, болка в таза и симптоми на компресия, дизилни разстройства, нарушения на червата и усложнения по време на бременност. Диагнозата се установява въз основа на резултатите от ехография и изследване на тазовите органи или други методи за диагностични изображения. Лечението на симптоматични пациенти зависи от желанието на пациента да поддържа репродуктивната функция и желанието си да запази матката. Лечението може да включва орални контрацептиви, краткосрочна предхирургична хормонална терапия за намаляване размера на фибромиом, терапия прогестин и по-радикални хирургични процедури (напр. хистеректомия, миомектомия).

 • Витамин С с Шипка, Bioherba, 450 мг, 100 капс.

  Витамин С с Шипка, Bioherba, 450 мг, 100 капс.

  Цена: 14,29 лв.

 • Витамин Е, Bioherba, 100 мг, 100 капс.

  Витамин Е, Bioherba, 100 мг, 100 капс.

  Цена: 22,00 лв.

 • Фиброма

  Лечение и начини за премахване на фиброма

  Практически съвети при фиброма

  • Уголемяването на фибромата се свързва с хормоналното нарушение, особено с прекаленото отделяне на естроген. Спирането на противозачатъчните или на терапията за хормонално заместване (и двете от които произвеждат синтетичен естроген) може да предотврати по-нататъшното уголемяване.

  Хранене при фиброма

  • Намалете употребата на животинска мазнина и увеличете употребата на целулозни храни. Това ще намали образуването на естроген и ще възстанови хормоналния баланс.

  • Увеличете употребата на витамин С и на биофлавоноидите (които се намират в обвивката, кората и външния слой на плодовете и зеленчуците, като цитрусовите плодове, зеленчуците с щироки листа и червения лук).

  • Увеличете употребата на витамин Е (съдържащ се в покълналата пшеница, растителното олио, семената и орехите).

  • Увеличете употребата на витамин А (съдържащ се в черния дроб, бъбреците, яйчения жълтък, маслото, маргарина с витамини и млякото).

  Визуализация при фиброма

  • Легнете или седнете напълно отпуснати в спокойна обстановка. Нека вниманието ви се насочи към областта на фибромата, съсредоточете се върху нея, за да осъзнаете какво чувствате. Опитайте да си представите фибромата (как изглежда наистина или мислете за нея абстрактно); продължавайте да мислите за представата, като й позволявате да се променя и развива. След това се опитайте да създадете представа за онова, което може да се направи, за да намали размера й. Накрая си представете как изглежда матката без фиброма.

  • Ако установите, че не сте в състояние сама да си създадете представи, може да ви помогне специалист по автогенна тренировка или консултант, психолог или психотерапевт.

  Специализирана помощ при фиброма

  • Фибромата се лекува успешно със специализирано хомеопатично лечение.

  • Акупунктурата също е ефикасна.

  Традиционна медицина при фиброма

  • Малката фиброма не причинява проблеми и често изчезва след менопаузата. Онези от тях, които създават проблеми, се премахват по хирургически път, операция, която може да включва дори хистеректомия (изваждане на матката). 

   

  Продукти свързани със статията

  1. Супер Стрес В комплекс с Витамин С, Bioherba, 100 капс.

   Супер Стрес В комплекс с Витамин С, Bioherba, 100 капс.

   Цена:

   Редовна цена: 27,49 лв.

   Промо цена 23,36 лв.

   -15%

  2. Бета Каротен (Натурален Витамин А), Bioherba, 1200 мкг, 100 капс.
  3. Витамин Е течен, Bioherba, 50 мл

   Витамин Е течен, Bioherba, 50 мл

   Цена: 22,00 лв.