Добре дошли в bilki.bg!

Моята Количка 0 бр. 0,00 лв.

Брадавици по половите органи - лечение

Брадавици, които се появяват около или вътре във вагината, шийката на матката или аналния канал. У мъжете те могат да се появят по пениса или под препуциума. Брадавиците по половите органи се предават по полов път и трябва да се подложат на лечение незабавно, тъй като има доказателства за връзката им с рака на матката у жените.

Брадавици по половите органи

Брадавици по половите органи причини

Причината за гениталните брадавици е човешкият папиломавирус от определен тип. Съвременната медицина разпознава около 100 различни видове HPV, но вирусите от определен тип са отговорни за появата на брадавици по интимните места.

Ето защо, ако се установи, че човек има полово предавани брадавици, по време на лечението лекарите не препоръчват да имат сексуален живот, защото дори и с използването на контрацепция може да възникне инфекция.

По време на полов акт инфекцията от заразен човек става по лигавиците на здрав човек и ако има рани или микрофрактури, вирусът влиза в кожните клетки и впоследствие може да се появи папилома на тези места.

Инкубационният период на вируса трае от няколко седмици до няколко години. Силната имунна система ще потиска инфекцията и въпреки че вирусът няма да изчезне от тялото, няма да се наблюдават външни прояви.  Но ако имунната система е отслабена, брадавиците ще се появят по гениталиите.

Брадавици по половите органи симптоми

Ако брадавиците на пениса или срамните устни са лесни за диагностициране сами, то брадавиците разположени по стените на влагалището и шийката на матката, могат да бъдат внимателно проучени. Въпреки това, можете да подозирате, че имате вътрешни генитални брадавици по следните признаци;
чувство на сърбеж и раздразнена кожа;
слаба болезненост;
болка по време на сношение;
лоша миризма
кървене извън периода на менструация

Лечение на брадавици по половите органи

• На жени, които са страдали от генитални брадавици или чийто партньор е заразен, се препоръчват чести натривки за контролиране на състоянието.

• Гениталните брадавици се премахват чрез хирургическа намеса или чрез намазване с подофилин; все пак те много често се появяват повторно.

 

  1. DEMIR BOZAN Билки за отслабване - Демир Бозан 120гр
  1. ЗМИЙСКО МЛЯКО СТРЪК
  1. БРЪШЛЯН БИЛКА ЛИСТ